طبیعت این میوه از دیدگاه طب ایرانی، سرد و خشک است ولی مزاج پوست زرد و شکوفه آن گرم و خشک است.
ناطقان: میوه نارنج، ترش مزه، ولی دوست داشتنی است، میوه ای ارزشمند و معجونی معجزهآسا که خیلی از مردم از خواص مفید آن بی اطلاع یا کم اطلاع هستند. نارنج از میوه های پر کاربرد و با محصولات جانبی متعدد درفصل سرماست که اسم فارسی آن نارنگ است، عده ای عقیده دارند که این میوه از زمان بسیار قدیم در شمال ایران یافت میشده است و از نکات جالب آن اینکه در تمام فصول سال بر روی درخت دیده می شود. طبیعت این میوه از دیدگاه طب ایرانی، سرد و خشک است ولی مزاج پوست زرد و شکوفه آن گرم و خشک است. طبق اصول طب ایرانی، تمام ترش مزه ها به اعصاب ضرر می رسانند ولی از بین آنها نارنج کمترین ضرر را برای اعصاب دارد زیرا در آب آن ماده ای صمغی و لعابی وجود دارد که آن را در بین مرکبات ممتاز کرده و به علت همین مواد است که ترشی آن برای عصب ها ضرر کمتری دارد و برای سرفه و درد سینه مفید است.