کد خبر: ۱۲۴۲۱۵
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰
سیف:
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ورود بانک مرکزی به بازار ارز تاکید کرد :سرمایه گذاری در بازار ارز به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد و درنهایت کسانی که منابع خود را به ارز تبدیل می کنند متضرر می شوند.
ناطقان: ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در آیین افتتاحیه هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت که در برج میلاد برگزار شد، اظهار کرد: واگذاری امور مرتبط به فناوری به یک واحد جداگانه و تصویب تصمیم‌گیری برای عملیاتی شدن فناوری در یک بانک باید به رویکردی همه جانبه برای بهره‌برداری از حداکثر منافع و مواجه راهبردی با تسهیلات فناوری تحول یابد.

وی افزود: سامانه‌های پرداخت که سال‌ها در بستر‌ها، استانداردها و ساختارهای‌ جا افتاده مسیر تکاملی خود را طی می‌کرد و با امواج چندگانه یا فناوری‌های نوین مشتمل بر شبکه‌های اجتماعی ابزارهای هوشمند و دفاتر توزیع شده روبه‌رو شد.

سیف با اشاره به اینکه تغییر در نگرش سیاست‌گذار و مدیران کسب و کار مستلزم پذیرش هوشمندانه و کنش فناوری، گفت: مدیران بانک‌ها و مؤسسات بیش از پیش باید نسبت به ماهیت تغییرات فناوری محور و اثرات آن بر کسب و کار پولی و بانکی آگاهی شناخت دقیقی کسب کنند و به صورت مستقیم در تصمیمات راهبردی مشارکت کنند.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه رویکرد آغازین نظام پولی و بانکی به صورت شکلی تبلور یافت، افزود: این بدان معناست که امکانات به فناوری ‌های نوین در تحول مسیرهای خدمت‌رسانی و دسترس پذیری بیشتر آسان‌تر مشتریان به کار گرفته شد در حالی که تجربه نشان داده که ورود فناوری‌های نوین اطلاعات و ارتباطات هرگز به صورت تغییر شکلی ثبات نیافته و به سرعت تغییرات ماهوی سبب می‌شود.

این مقام مسئول با انتقاد از رویکرد منفعلانه فضای کسب و کار در به کارگیری فناوری‌های نوین، گفت: مواجه با پذیرش اثرات فناوری می‌تواند تدعی و واکنشی یا هوشمندانه و کنشی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فناوری‌های مالی پرداخت و گفت: موضوع روز جهان و ایران در حوزه پولی و بانکی، ظهور فناوری‌های مالی است فرصت‌ها و افق‌های جدیدی را برای بهره‌گیری حداکثری از امکانات فناوری در نظام مالی فراهم می‌کند.

سیف ادغام و ترکیب‌ شدن بخش‌های مختلف بازارهای مالی و ارائه محصولات و خدمات ترکیبی را تغییر مهم دیگر دانست و افزود: بازارها‌ی پول سرمایه خدمات مالی و بیمه و بازارهای مستقلات و ترهین در فرآیند‌های نوآورانه به یکدیگر اتصال یافته و نظم جدیدی را در بازارهای مالی ایجاد می‌کنند که سیاست‌گذاران را به لحاظ کیفیت و نگرش نظارت بر آن با چالش روبه‌رو می‌سازد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی با توجه به تحولات فناوری‌های نوین رویکرد نسبتا جدیدی را برای ترسیم نقش‌های بازار پول به کار گرفته است گفت: الگوی جدید مبتنی بر چرخه دائم از فرایند رصد، سیاست و مراقبت است که با تعامل و مشارکت ذی‌النفعان بازار و فناوری‌های مالی صورت می‌پذیرد.

به گفته وی در سپهر فناوری مالی هیچ تغییر و نوآوری قابل پیش‌بینی قطعی نیست.

آخرین وضعیت بازار ارز و اقدامات بانک مرکزی
سیف در حاشیه هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت در جمع خبرنگاران درباره وضعیت بازار ارز و اقدامات بانک مرکزی برای بازگشت آرامش به این بخشِ، اظهار کرد: من قبل از پاسخ به این سوال بهتر است به وضعیت اقتصادی کشور اشاره ای داشته باشیم، چرا که در تورم و رشد اقتصادی هم اکنون اقتصاد کشور در مسیر درست قرار گرفته و به سمت تحرک و رونق بیشتر حرکت می کند.

وی با اشاره به بهبود درآمد ارزی نسبت به گذشته، افزود: با توجه به اینکه قیمت هر بشکه نفت به ۷۰ دلار رسیده است دلیلی ندارد که در بلند مدت وضعیت ارزی دستخوش نوسانات قرار گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: فضای فعلی اقتصاد کشور خوب است و بانک مرکزی بازار را کنترل می کند، همانطور که قبلا گفتم در دو ماه پایانی سال نرخ ارز روند نزولی خواهد داشت.

سیف با اشاره به ورود بانک مرکزی به بازار ارز تاکید کرد :سرمایه گذاری در بازار ارز به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد و درنهایت کسانی که منابع خود را به ارز تبدیل می کنند متضرر می شوند.

به گفته این مقام مسئول گر وضعیت سپرده گذاری در سیستم بانکی را در سه چهار سال قبل با بازار ارز مقایسه کنیم به این نتیجه می رسیم که منابع سپرده گذاران ۸۰ درصد اضافه شده درحالی که بازدهی ارز ۵۰ درصد بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی به مردم توصیه کرد که ریسک و خطر پذیری بازار ارز را مورد توجه قرار داده و سرمایه گذاری امن و مطئنی داشته باشند چرا که در روزهای آتی قیمت ارز کاهش می یابد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین