کد خبر: ۱۴۲۶۲۸
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۴۹
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف زولبیا و بامیه موجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی می‌شود و فرد نمی‌تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت کند و در دراز مدت دچار کمبودهای تغذیه‌ای می‌شود.
ناطقان: مهنوش صاحبدل، اظهار کرد: زولبیا و بامیه از جمله شیرینی‌های سنتی ایرانیان برای ماه مبارک رمضان است اما در خرید و مصرف این شیرینی به دلایل زیاد باید دقت کرد. بسیاری از قنادی‌ها برای سرخ کردن زولبیا و بامیه از روغن نباتی جامد استفاده می‌کنند که این روغن‌ها به علت داشتن مقادیر بالای اسیدهای چرب اشباع و ترانس عامل مهمی در بروز بیماری‌های قلبی – عروقی هستند.

وی افزود: استفاده مکرر از این روغن‌ها ماده‌ای به نام پراکسید تولید می‌کند که سرطان‌زا است.

صاحبدل تصریح کرد: کالری بالای زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و روغن زیاد زمینه‌ساز چاقی و اضافه وزن است. همچنین خوردن این ماده غذایی موجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی می‌شود و فرد نمی‌تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت کند و در دراز مدت دچار کمبودهای تغذیه‌ای می‌شود.

وی اظهار کرد: به علت مصرف آب و مایعات بسیار بعد از خوردن زولبیا و بامیه، غذا دیرتر هضم خواهد شد و باعث نفخ در روزه‌داران می‌شود.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بهتر است از مصرف زولبیا و بامیه در وعده سحری خودداری شود چون به علت داشتن قند بالا، سبب افزایش سریع قند خون و به دنبال آن ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روز می‌شود. توصیه می‌شود در ماه مبارک رمضان کشمش و خرما که از سودمندترین قندهای طبیعی هستند، جایگزین زولبیا و بامیه شوند.

وی بیان کرد: در صورت تمایل به مصرف زولبیا و بامیه باید به مقدار کم و در دفعات کم مصرف شده و آن هم از فروشگاه‌هایی که به مواد اولیه آنها اطمینان داریم و خود تولیدکننده هستند، تهیه شود.

منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین