کد خبر: ۱۴۵۳۵
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۵
مربی پرتغالی گفت :" ایران به من همه چیز داد، هواداران به من همه چیز دادند اما من نتوانستم چیزی به آنها بدهم.
ناطقان: ویژه برنامه نود به مناسبت بررسی عملکرد تیم ملی در جام ملتهای آسیا از ساعت ۲۳:۳۸ روز پنجشنبه نهم بهمن آغاز شد.

فردوسی پور در آغاز برنامه اعلام کرد که برنامه امشب شامل دو بخش خواهد بود : بخش اول که حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به طول می انجامد با حضور دو منتقد مخالف (بیژن ذوالفقارنسب) و موافق (علی منصوریان) کارلوس کی روش، سرمربی تیم ملی برگزار می شود و  به بررسی عملکرد ملی پوشان در چهار سال اخیر با حضور مربی پرتغالی خواهد پرداخت. بخش دوم نیز به مصاحبه با کی روش اختصاص خواهد داشت.

نظرسنجی پیامکی برنامه امشب به ارزیابی عملکرد کی روش در چهار سال اخیر اختصاص دارد.شرکت کنندگان در صورت رضایت از عملکرد وی عدد ۱ و در صورت مخالفت با او عدد ۲ را باید به شماره ۲۰۰۰۹۰ ارسال نمایند.

پس از آن نظرسنجی پیامکی برنامه گذشته برگزار شد که ۲۴،۱ درصد به درستی پیش بینی کرده بودند که ایران در مرحله یک چهارم از جام ملتهای آسیا حذف می شود.

پس از آن گزارشی از عملکرد ایران و کی روش از پایان جام جهانی تا پایان جام ملتها پخش شد.

متن مناظره منصوریان و ذوالفقار نسب از نظرتان می گذرد.

ذوالققار نسب:"قرارداد کی روش باید دوباره تنظیم شود"

دوالفقار نسب در آغاز صحبت هایش گفت:"استخدام کی روش یک معنایی داشت : ارتقای سطح کیفی فوتبال ملی. به همین علت قراردادی با او تنظیم شد اما متاسفانه در قرارداد کی روش هیچ دقتی وجود نداشت. فدراسیون فوتبال مدیریت خوبی را روی کار یک مربی خوب بین المللی نداشت. کی روش، والی زاده را وادار به استعفا کرد، حاضر به همکاری با مربیان جوان نشد و بر خلاق عرف بین المللی، کمیته فنی در فوتبال ما شکل نگرفت."

وی افزود:" قرارداد کی روش بین ۳۲ مربی حاضر در جام جهانی هشتمین یا نهمین رقم بالای پرداختی بود اما ایران بین ۳۲ کشور در رده ۳۱ ام قرار گرفت. از طرفی دیگر یک مربی توانمند آرژانتینی به  نام پکرمن که تیمش در بین هشت تیم قرار گرفت فقط یک میلیون دستمزد داشت. نتایج کی روش با توجه به درآمد هایش رضایت بخش نیست چرا که ضعیف ترین نتیجه را در ادوار چهارگانه حضور در جام جهانی گرفتیم و در جام ملتها هم سه نتیجه خوب در مرحله گروهی کسب کردنداما حریفان ما درجه دو بودند. آقای کی روش پیش از بازی مقابل امارات گفتند که ترجیح می دهند که مقابل ژاپن بازی کنند تا بار روحی از روی تیم برداشته شود که این یک کار حرفه ای خوب بود."

ذوالفقار نسب افزود :" در مورد بازی مقابل عراق باید بگویم که  شش روز قبل از مسابقات مقابل آنها بازی کردیم. در بازی تدارکاتی در نیمه اول با سیستم ۲-۴-۴ با حضور آزمون و انصاریفرد ایجاد کردیم و این ابهام ایجاد شد که تیم قصد داردهجومی تر بازی کند. من به عنوان کارشناس از این اتفاق خوشحال شدم و فکر کردم که تیم قرار است از لاک دفاعی بیرون بیاید. ارنج کی روش در ضربات پنالتی مقابل عراق نیز اشتباه بود و بهتر بود که سید جلال حسینی به جای حاج صفی پنالتی اول را می زد."

دوالفقارنسب از حذف بازیکن سالاری توسط کی روش تشکر کرد اما اعتقاد دارد که او باید در بازیها خویشتن دار تر می بود:"کی روش بازیکن سالاری را از فوتبال ما حذف کرد اما از نظر فنی او پس از چهار سال یک بازیساز را نتوانسته ایجاد کند. در همه تیمهای لیگ برتری ما یک بازیساز وجود دارد. کی روش باید تمرکز بیشتری را روی بازیها داشته باشد و خویشتن دار تر باشد. یکی از بازیکنان عراق در دقیقه دوم خطا گرفت و دیگر تا پایان بازی خطا نگرفت اما پولادی در ۲۵ دقیقه دو کارت گرفت و اخراج شد تا جو تیم متشنج تر شود که عجیب بود که کی روش هم در بحرانی کردن شرایط تیم نقش داشت. باید قرارداد قبلی او مورد بازنگری شود و پرداخت غرامت ۵۰۰ هزار یورویی هم رقم زیادی نیست."

منصوریان:"ساختار مناسب برای کی روش فراهم نشده بود"

سرمربی نفت تهران اظهار داشت :" برای آقای کی روش چه کاشتیم تا توقعی داشته باشیم. نمی توان هم نتیجه را خواست و هم توقع موفقیت بلندمدت را داشت چرا که ساختار برای کی روش فراهم نشده بود. او از همان روز اول از کمپ تیم ملی ایراد گرفت. تیم ملی ما هیچ امکاناتی را ندارد.  در مورد جام جهانی هم باید گفت که طبیعی بود که مقابل آرژانتین و نیجریه هجومی بازی نکنیم و شاید هر مربی دیگری هم بود سیستم تدافعی تیمش را تقویت می کرد. وقتی ما یک مربی مثل کی روش را به خدمت می گیریم طبیعی است که باید هزینه های زیادی بپردازیم.  در لیگ ایران هم مربیان خوب حداقل سالانه ۵۰۰ هزار یورو دستمزد گرفته اند.  ما میلیون ها دلار برای بازیکنان خارجی لیگ در سالهای اخیر خرج کردیم اما برداشتی نداشتیم. سال ۲۰۱۱ در رنکینگ سه یا چهار آسیا بودیم اما اکنون در رنکینگ اول قرار داریم. جام جهانی برای ما نسبت به تورنمنت های دیگر حائز اهمیت بسیاری است."

منصوریان در ادامه بیان کرد :"این که همه برای یک نفر و یک نفر برای همه بازی کنند فلسفه ایست که با هنر کی روش در تیم ایجاد شده است. وقتی مقابل آرژانتین در دقیقه ۹۱ می بازیم می توان درک کرد که چه انرژی بالایی در تیم وجود دارد.  در این تیم مهم نیست که چه کسی گل می زند. این امید موجب شده است تا افکار عمومی با ماندن کی روش موافق باشد. اگر کی روش توانسته که یک قرارداد خوب با فدراسیون فوتبال ما ببندد و فدراسیون نتوانسته قوی عمل کند این از ضعف فدراسیون است."

بازیکن سابق استقلال در مورد جوانگرایی در تیم ملی اظهار داشت:" پارسال میانگین سنی لیگ ما ۲۹ سال و هشت ماه بود و امسال میانگین سنی به ۲۶ سال و چهار ماه رسید. میانگین سنی بازیکنان لیگ ژاپن ۲۴ سال و دو ماه است. یکی از دغدغه ها این بود که در تیم ملی پس از جام جهانی تیم جوان نشده بود اما در جام ملتها دیدیم که این اتفاق رخ داد. با حوصله نسل را عوض کردیم، پنج بازیکن جوان به تیم اضافه شدند. به خواست کادر فنی، پورعلی گنجی را در برخی بازیهای حذفی نفت تهران در پست مدافع میانی مورد استفاده قرار دادیم. کی روش، پورعلی گنجی را از پست هافبک دفاعی به پست مدافع میانی برد."

منصوریان با انتقاد از کمبود بازیهای دوستانه تیم ملی اظهار داشت:"اگر قصد تغییر سبک بازی را داشتیم باید ۱۰-۱۵ بازی دوستانه انجام می دادیم. همین عراق با کمبود امکاناتش ده بازی تدارکاتیانجام داده است. در مورد فلسفه بازیساز (شماره ۱۰) نیز همه تیمهای لیگ ایران دوست دارند که یک بازیساز داشته باشند. در نفت تهران ایمان مبعلی تنها گزینه ماست و گزینه دیگری نداریم. برای داشتن یک بازیساز واقعی  بازیکنی مثل سروش رفیعی ۱۰-۱۵ بار در بازیهای تدارکاتی بازی کند.  در کشور ایران به جز ورزشگاه آزادی و ورزشگاه غذیر اهواز هیچ ورزشگاه مناسبی وجود ندارد تا از آن بازیساز درجه یک و غیرفیزیکی استخراج شود. باید بازیهای دوستانه خود را بالا ببریم. ما ۶-۷ روز "فیفا دی" را از دست دادیم. برای بازیهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ بازیکنی مثل پورعلی گنجی باید ۱۵-۲۰ بازی دوستانه انجام داده باشد تا تجربه اندوزی کند."

وی افزود :"چرا هاشمیان می تواند سر تمرین گواردیولا برود ؟ چون بازیکن بایرن مونیخ بوده است. حالا که کی روش، سرمربی سابق رئال و کسی که فلسفه بازی در یونایتد را دارد چرا مربیان جوان نتوانند کار او را از نزدیک تماشا . آیا شکاف مربیان جوان با کی روش به نفع این مربیان است؟اکنون جوی ایجاد شده است که افکار عمومی نمی تواند با مربی ایرانی به جای کی روش کنار بیاید."

منصوریان افزود :" در فوتبال دنیا تیم های ده نفره بیشترین شانس را روی ضربات کاشته دارند. در بازی مقابل آرژانتین نیز مشخص بود که تیم روی ضربات کاشته کار کرده است."

وی در ادامه بیان کرد:" مصاحبه برخی افراد در مورد بازیکنان سرباز صبح روز بازی مقابل عراق روی عملکرد بازیکنانی مثل رفیعی اثرگذار بود."

در پایان صحبت های منصوریان که به شدت از کی روش حمایت می کرد ،  فردوسی پور با کنایه ای جالب خطاب به سرمربی نفت گفت که لقب " کی روشیان " در انتظار وی خواهد بود!

فردوسی پور همچنین نکونام را یک کاپیتان خوب و دوست داشتنی برای تیم ملی دانست که منصوریان نیز حرفهای وی را تائید کرد.

در خلال این مناظره یک وله در مورد نقش مهم بازیکنان تازه وارد مثل وریا غفوری، پورعلی گنجی، امیری، آزمون و رفیعی در تیم ملی در جام ملتهای آسیا پخش شد.

اولین نتیجه از نظرسنجی برنامه نشان می داد که ۸۷ درصد از شرکت کنندگان از عملکرد سرمربی تیم ملی رضایت دارند و فقط ۱۳ درصد از وی راضی نیستند.

کلیپ دیگری که در میان این مناظره پخش شد، اختصاص داشت به نقش مهم ضربه های کاشته در تاکتیک تیم ملی ایران اشاره شد.

بخش فنی دیگر برنامه به بررسی ضد حملات سریع تیم اختصاص پیدا کرده بود.

آخرین بخش آنالیز فنی به بررسی عملکرد عراق اختصاص داشت که در میان صحبت های کی روش پخش شد.

کی روش:"غرور هواداران در استرالیا بهترین مدالی بود که در کل عمرم دریافت کردم"

پس از آن نوبت کارلوس کی روش بود که روی سن بیاید و پاسخگوی سوالات فردوسی پور بود. پیش از آن که کی روش جلوی دوربین بیاید، فردوسی پور به ملی پوشان استقلال مثل بیک زاده و صادقی کنایه زد که بر خلاف دیگر بازیکنان از کی روش حمایت نکرده اند.

کی روش در ابتدای صحبت هایش در مورد نظرات ذوالفقارنسب و منصوریان گفت:""نقطه نظرات را شنیدم. خوشحالیم که این نقطه نظرات را می شنویم که نشان از در جریان بودن فوتبال است. من همیشه سعی می کنم که نظرات مثبت و منفی را گوش بدهم. مهمترین نکته این است که از هر دو نقطه نظر چیزهایی یاد بگیریم و بهترین نتیجه را بگیریم. باید با ذهن باز خود نتیجه گیری کنیم و بهترین تفکر را داشته باشیم. این گفتمان این فرصت را به ما می دهد تا مطمئن شویم که چه مطلبی صحت دارد. این گفتمان برای شخص من نیز خوب و زیباست که این صحبت ها جریان دارد و سرزندگی فوتبال را نشان می دهد. این نقاط نظر مختلف فوتبال را به سمت بهتر شدن سوق می دهد. البته مهم این است که این انتقادات از حد و مرز خود فراتر نرود. گاهی برخی مربیان و برخی اصحاب رسانه نمی توانند مرز احترام یا عدم احترام را در انتقاداتشان درک کنند."

وی در مورد عملکرد تیم ملی در جام ملتهای آسیا گفت :" کارایران به دو بخش تقسیم می شود : عملکرد ایران و نتیجه گیری. مسلما در آینده این نتیجه است که در یاد خواهد ماند و ناراحت کننده است. با توجه به عملکردمان در جام ملتها لیاقتمان بیش از این بود اما داوری بسیار بد و افتضاح در بازی اخیر مانع از حضور ما در نیمه نهایی شد. البته این به هیچ وجه توجیه یا بهانه نیست. تقصیر عراق نبود که بیش از ۸۰ دقیقه ده نفره بازی کردیم. با توجه به شرایط اب و هوایی کار بسیار مشکلی را داشتیم. رطوبت هوایی بسیار بالا بود اما از بعد عملکرد ، نگرش و تعهد بازیکنان با در نظر گرفتن این که ایران بدترین شرایط آماده سازی را در میان تیمها و برگزاری بازیهای دوستانه و اردوها داشت ، عملکرد ما فراتر از آن چیزی بود که انتظار می رفت. باید عرض کنم که من و دیگر بازیکنان ناراحت هستند. دوست داشتیم که یک مدال را پیشکش فوتبالدوستان ایران کنیم و از این بابت تردیدی نداریم. هواداران قهرمان این دوره از مسابقات بودند. آنها بهترین بودند. "

کی روش با تقدیر از عملکرد هواداران ایرانی در استرالیا گفت:" از جانب بازیکنان مراتب تقدیر و تشکر خود را از هواداران ایرانی در استرالیا عرض می کنم. درد داریم و ناراحت هستیم. می خواستیم این هدیه را به هواداران فوتبال ایران اهدا کنیم. بالشخصه فکر می کنم که این مسابقات دو مطلب مهم را برای ما به ارمغان آورد. به عنوان مربی فلسفه من این است که ما باید هر کاری که لازم است را انجام دهیم تا جایگاه پیراهن تیم ملی را در جایگاه بهتری قرار دهیم و افتخار و غروری که در هواداران تیم ملی در استرالیا می دیدیم بهترین مدالی بود که در زندگی ام بدست آورده ام. هواداران ایران باید به عملکرد بازیکنان افتخار کنند. بازیکنان روحیه تیمی و نگرش بی نظیری را با هدایت یک کاپیتان فوق العاده و بازیکنان باتجربه مثل سیدجلال حسینی و امیر حسین صادقی به جای گذاشتند. گروهی دیگر از بازیکنان هم سراسر استعداد و شور و اشتیاق بودند. با این بازیکنان امیدی برای آینده ای خوب برای فوتبال ایران زنده شد."

وی در مورد محبوبیت خود در میان هواداران بیان کرد :" این درک و انتظارات هواداران از تیم ملی را نشان می دهد. استحقاق حضور در نیمه نهایی را داشتیم. می خواستیم مدال را تقدیم بازیکنان داشتیم. هر بار که تیم ملی درون زمین بازی می کند روحیه جنگندگی بسیار بالایی دارد و مثل یک تیم بازی می کند. روحیه جنگندگی بازیکنان دو مطلب را نشان می دهد : این که عملکرد دفاعی قوی داشته باشیم. تمام بازیکنان ما فقط در یک مسیر حرکت می کنند : باید بازیها را ببریم. در بازیها سبک خاصی از فوتبال را ارائه می دهیم. سبک بازی ما بر مبنای پاسکاری نیست و با توجه به شخصیت بازیکنانمان ترجیح می دهیم که از سبک فوتبال مستقیم استفاده کنیم تا به پیروزی برسیم. این نگرشی که بازیکنان در ۹۰ دقیقه ایجاد می کنند به قلب هواداران نفود کرده است. بازیکنان عملکرد فوق العاده ای در این زمینه داشته اند اما مهمترین مسئله در کل بازیکنان این بود که ستاره اصلی مسابقات "تیم" بود. همه هواداران از این بابت قدردان هستند و به داشتن بازیکنانی شجاع افتخار می کنند. به عنوان مثال در بازی مقابل عراق تحت شرایطی سخت در زمانی که در حالت طبیعی بازی تحت اختیار ما بود و می توانستیم گلهای دوم وسوم را هم به ثمر برسانیم اما تیم را مجددا سازماندهی کردیم و سعی کردیم با بازیکنانی تهاجمی رو به جلو حرکت کنیم. هرگز حتی وقتی ده نفره شدیم دست از حمله برنداشتیم.  دژاگه در آمادگی کامل نداشت و با حضور قوچان نژاد در خط حمله از سمت چپ و راست حمله کردیم و دو بار بازی را به تساوی کشاندیم اما متاسفانه ضربات پنالتی نتیجه بازی را تعیین کرد. این نگرشی است که هواداران از آن لذت می برند و به آن احترام می گذارند."

کی روش در ادامه در مورد نداشتن پلان بی در تیم ملی گفت :" مگر پلان بی رئال مادرید و بارسلونا چیست ؟ تیمها سعی می کنند که همیشه یک سیستم و سبک خاصی پیدا کنند و احمقانه است که بخواهیم این سبک را در مسابقات عوض کنیم. باید به کار خود ایمان داشته باشیم و باید اعتقاد داشته باشیم که این برنامه و راهکاری که در اختیار داریم بهتر از قدمهایی است که فقط در برخی دقایق قابل استفاده هستند. من هیچ وقت در ارتباط با گزینه های تاکتیکی خودم صحبت نمی کنم ، این مربوط به مربیان و کارشناسان ورزشی است. من انتقادات در مورد نداشتن پلان بی را نمی پذیرم اما به آن احترام می گذارم. ما با سیستمی نزدیک به ۳-۳-۴ بازی کردیم و هافبک نفوذی ما می توانست در حملات به عنوان مهاجم فعالیت کند. البته در خیلی از بازیها سبک بازی ما در نیمه های اول و دوم متفاوت داشت و آماده بودیم تا نگرشمان را در بازیهای مختلف عوض کنیم. به برخی از افراد دو پیشنهاد می دهم : اول این که بیشتر راجع به فوتبال تحقیق کنند و دوم این که بیشتر به مسائل فوتبالی توجه کنند. من در جایگاه مناسبی نیستم تا پاسخگوی چنین سوالاتی باشم چرا که نقطه نظر مخالفی داشتم.  نیم ما در بازیهایی مثل گینه ، کره یا لبنان انعطاف پذیری خوبی را از خود نشان داد. هر چند که ما اردوهای مختلفی را برگزار نکردیم اما همه بازیکنان وظیفه خود را به خوبی می دانند. بازی سوم ما در جام ملتها مقابل امارات متحده عربی بود. جهانبخش در سمت راست، آزمون در سمت راست، سروش رفیقی به جای مسعود شجاعی و وحید امیری در سمت چپ بازی کردند. چهار بازیکن هجومی جوان داشتیم که سیستم این بازی با بازی مقابل بحرین متوقف داشت. در هر دو بازی نگرش ما در زمان دفاع یا در زمان حمله یکسان بود. این نشان می دهد که تیم در مسیر رسیدن به بلوغ قرار دارد."

پس از آن فردوسی پور در گزارشی آماری نشان داد که کی روش تیمهای پیشین خود نیز تمایلی به حفظ توپ نداشته است.

سرمربی تیم ملی ایران در این باره توضیح داد:"سبک بازی یک تیم را بازیکنان موجود در آن تعیین می کنند. وقتی در تیمی مثل رئال مادرید بازیکنانی مثل زیدان و بکام حضور داشته باشند طبیعتا درصد مالکیت توپ بیشتر می شود. حضور رونالدو در تیم ملی پرتغال سبک تیم ملی را تعیین می کند یا همین طور روی کاستا بازیکنی متفاوت با فیگوست. یادم است که در سال ۲۰۰۸ که با منچستریونایتد مقابل بارسا بازی کردیم و قهرمان شدیم نمی توانستیم که سبکی مشابه بارسا را ارائه بدهیم چرا که گیگز، رونالدو یا رونی را در اختیار داشتیم. در آن بازی هم مالکیت توپ را به حریف دادیم و از فوتبال مستقیم استفاده کردیم. در حال حاضر اشکان دژاگه و مسعود شجاعی بازیکنانی هستند که من در اختیار داریم، فوتبال مستقیم به سود ماست. ما بازیکنی مثل عمر عبدالرحمان را در حال حاضر در اختیار نداریم اما در هر تیمی مهم این است که بتوان از پتانسیل موجود استفاده کرد و از سیستمی استفاده کرد که بازیکنان نیز به آن اعتماد و اعتقاد دارند. در تیمهای من همه بازیکنان این وظیفه را دارند که دفاع کنند. در تیم من همه بازیکنان باید با هم دفاع یا با هم حمله کنند و بدین ترتیب می توان یک تیم برنده و پیروز را شکل داد. پس از آن باید از مشخصه های بازیکنان موجود استفاده کرد و مربی باید فرمول پیروزی را برگزیند."

فردوسی پور گفت که شاید بهتر بود که ایران با حریفی به جز عراق بازی دوستانه برگزار می کرد که کی روش در این باره بیان کرد:"بازیهای دوستانه فضای کاملا متفاوتی دارند. می توان شش تعویض انجام داد و مربیان سعی می کنند که در آن بازی نکات مختلفی را امتحان کنند. هدف یک بازی دوستانه آماده سازی است و ممکن است ریسک هایی انجام شود که در بازیهای رسمی انجام نمی شود. در ایران از هر بازی دوستانه استقبال می کنیم چرا که مردم باید حقیقت را بدانند. اگر عراق برای بازی مقابل ایران ابراز آمادگی می کرد، هیچ بازی دوستانه ای نمی توانستیم انجام بدهیم. آنها همه هزینه های این بازی را تقبل کردند. من حتی توان مالی را در اختیار نداشتم تا یکی از دستیارانم را بفرستم و حریفان را آنالیز کند. اگر برونئی، سریلانکا یا هر تیم دیگری برای  بازی دوستانه ابراز آمادگی می کرد، می پذیرفتم چرا که این برایمان خیلی مهم بود."

سرمربی تیم ملی ایران در پاسخ به پرسشی در مورد انتقاداتش از ویلیامز در بازی ایران و بحرین و خشم او از عملکرد داور استرالیایی در بازی ایران و استرالیا اظهار داشت:"گاهی حرفهایی زده می شود که هرگز رخ نداده است. مثلا یکی از منتقدین (ذوالفقارنسب) به مسائلی اشاره کرد که اگر بخواهم به واقعیت اشاره کنم  باعث می شود او تبدیل به یکی از هواداران من شود و بیش از منصوریان از من حمایت کند. در بازی مقابل بحرین دو اقدام انضباطی رخ داد: بازیکن شماره ۱۲ بحرین دو بار  با آرنج به قوچان نژاد و آندرانیک تیموریان ضربه زد. پس از بازی در کمال ارامش و احترام از عملکرد داوری تجلیل کردم و گفتم که هرگز در مورد عملکرد داور نقد فنی انجام نمی دهم. فقط گفتم که داوران باید تمرکز بیشتری روی آرنج زدن داشته باشند چرا که این روی سلامت فیزیکی بازیکنان اثر منفی می گذارد. من فقط از این کلمات استفاده کردم. گفتم که داور باید " پیش فعال" تر می بود. این شرایط در فوتبال آسیا حاکم است. فوتبال آسیا در اختیار افرادی است که فاصله زیادی با واقعیت های فوتبال دارند و ناظر بازی در گزارش خود پس از بازی نوشت که شنیده است که کی روش از داور انتقاد کرده است و مطبوعات نیز داستانی را نوشتند که هرگز حقیقت نداشت. AFC مرا به توهین به داور متهم  کرد اما اگر یک مربی صحبت های جدی راجع به داور انجام داده است، وظیفه داور این است که در کمال حرفه ای گری کارش را انجام بدهد. اگر داور چنین شخصیتی ندارد ، مسئولین نباید او را برای بازی مقابل عراق انجام می دهند. ویلیامز به خاطر حس بدی که نسبت به یک مربی داشت، به کل یک کشور و کل فوتبال ایران لطمه زد. متاسفانه فوتبال ایران قدرت لازم را در کرسی های AFC ندارد. از شما می خواهم که اتفاقات دقایق آغازین بازی مقابل عراق را نشان بدهید. بازیکن عراق که آخرین مدافع این تیم بود، با دستش توپ را قطع کرد و داور کارت زرد نشان داد. آن بازیکن نه تنها در این صحنه بلکه باید در صحنه های دیگری به بازیکنان عراق کارت قرمز نشان می داد و آنها را اخراج می کرد. مسئله ای که مرا شوکه کرد این است که وقتی هنوز اشک های بازیکنان ایران روی صورتشان است و هواداران فوتبال ایران از یک تصمیم بسیار بد از جانب داور ناراحت هستند، ما توجه خود را به جاهای دیگری به جز توجه داور جلب می کنیم. به طور مثال گروه هماهنگ شده ای که از قبل می خواستند به بازیکنان پیش از جام ملتهای آسیا لطمه بزنند. گروهی که می خواستند به بازیکنانی که مشکل سربازی داشتند ، لطمه بزنند."

کی روش افزود:"بازی میان ایران و بحرین از بعد تاریخی بازی بسیار حساسی بود. من گفتم که داور باید بیشتر به این مسئله توجه می کرد.حرکتی که بازیکن شماره ۱۲ بحرین انجام داد موجب درگیری کادر فنی دو تیم شد. من گفتم که داور باید در حد کنترل این صحنه باشد. یک داور باید کاراکتر لازم برای کنترل یک بازی را بدون تحت تاثیر قرار گرفتن داشته باشد. اگر داور به خاطر صحبت هایی از نظر روحی به هم ریخته بود نباید تحت تاثیر قرار می گرفت."

پس از آن آیتمی در مورد نظر مربیان مخالف و منتقد نسبت به عملکرد کی روش پخش شد.

وی در مورد چینش پنالتی زن ها گفت :" شرایط آب و هوایی و رعد و برق مانع از آن شد که به اندازه کافی تمرین پنالتی انجام بدهیم. البته می دانستیم که کدام بازیکنان می توانند از فرصت پنالتی خود استفاده کنند. البته تعویض ها ممکن است که ارنج پنالتی زن ها را عوض کند. این تصمیم با سه مبنا انجام می شود : اول این که کدام بازیکنان در تمرینات بهتر پنالتی زده اند ، بعد این که بازیکن در آن زمان از نظر روحی در چه شرایطی باشد و بعد این که باید در نظر گرفت که ده بازیکن درون زمین از نظر بدنی و روحی بسیار خسته بودند و نسبت به تیم عراق از نظر روحی مشکلات بیشتری را داشتیم چرا که بازیکنان ما با عملکرد غیرمنصفانه داور احساسی شده بودند. حاج صفی بهترین پنالتی زن ما بود . البته نه خاج صفی و نه امیری هم مردود نشدند. آنها سعی کردند که شرایط بازی را عوض کنند و برایشان احترام زیادی قائلم."

کی روش در مورد حرفهای خود پیرامون سرمربیان پرسپولیس و استقلال بیان کرد:"من در چهار سال حضورم در این جا الگو بودم و هرگز در مورد لیگ و باشگاه ها صحبت نکردم. اعتقاد قلبی دارم که مربیان با مشکلات مشابهی دست و پنجه نرم می کنیم. ما خانواده هایی داریم که در زمان شکست هایمان درون خانه می گریند. مربیان همیشه باید در کنار هم باشند. ممکن است که آنها نقطه نظرات مختلفی داشته باشند اما وقتی که می دانند بعد از بازی ، هنوز اشک های بازیکنان روی صورتشان است، یک آقایی می گویند که سرمربی باید اخراج شود، این یک مشکل تاکتیکی نیست، این یک مشکل شخصی است. برای اولین بار در چهار سال اخیر این را گفتم. فراموش نکنیم که حتی وقتی برخی مسئولین مدعی شدند که من قصد فروش بازیها را به قطر دارم، هرگز واکنشی نشان ندادم. تصمیم من این بود که به این افراد ثابت کنم که اگر قصد صحبت کردن داشته باشم، توانش را دارم. اگر یک مربی بخواهد جواب بدهد این  کار را خواهد کرد. باید بگویم که این کار صحیحی نبود اما می خواستم بگویم که از آنها نمی ترسم و سکوت نشانه ضعف من نبود. امیدوارم که این کار دوباره از من تکرار نشود و بتوانیم با احترام به بقیه کارمان را ادامه بدهیم. ما مربیان مقابل هم قرار نداریم. وقتی در جام جهانی با هفت گل با پرتغال مقابل کره شمالی پیروز شدیم، برای خانواده مربی حریف خیلی ناراحت بودیم. این افراد می خواستند که از نظر روحی بر تمرکز بازیکنان لطمه وارد کنند. اکثر بازیکنانی که برای تیم ملی کار کردند ، ماه هاست که حقوق نگرفتند. امروز تمام کادر من پس از شش ماه کار کردن بدون دریافت حقوق به مرخصی رفتند. ما با کمال عشق و تعهد برای این کشور کار کردیم و امیدواریم این الگوی خوبی برای برخی افراد باشد تا احترام بیشتری به کار ما قائل شود.اگر کسی می خواهد سنگی پرتاب کند باید به حرف دو طرف قضیه گوش کند تا درک بهتری داشته باشد. ما مربیان چگونه می توانیم متحد کنار هم باشیم تا به موفقیت برسیم."

کی روش در ادامه گفت که قصد خاتمه کارش با تیم ملی را دارد :"آیا مسیر درستی است که از مردم پنهان کنیم که اردو یا بازی تدارکاتی پیش از جام ملتها نداشتیم؟ در دور روز گذشته با رئیس فدراسیون صحبت کردم و امیدوارم که او بتواند درست به درخواست من پاسخ بدهد. من عاشق مردم و بازیکنان هستم. امیدوارم که کفاشیان تفاهم دوطرفه ای را ایجاد کند."

فردوسی پور خطاب به کی روش گفت که از دو میلیون شرکت کننده در نظرسنجی ، ۸۸ درصد از عملکرد وی در چهار سال اخیر رضایت داشتند. مربی پرتغالی گفت :" ایران به من همه چیز داد، هواداران به من همه چیز دادند اما من نتوانستم چیزی به آنها بدهم. نسبت به این پیامک های برنامه شما می توانم دو واکنش داشته باشد: یا این که سکوت کنم و کارم را ادامه بدهم یا این که آمار بدست آمده را یک وظیفه سنگین ببینم چرا که نمی توانم به مردم دروغ بگویم. من راه دوم را انتخاب می کنم. با کمال احترام و عشقی که نسبت به بازیکنان و هواداران فوتبال ایران دارم باید بگویم که نمی توانیم به این سبک از آماده سازی ادامه بدهیم. ما قبل از جام جهانی مشکلاتی داشتیم اما پس از جام جهانی این شرایط بدتر شد. این صحبت من به خاطر احترامی است که برای مردم قائل هستم.  به نظر می رسد که در مسیر جام های جهانی آینده این مسائل عوض نمی شود و از کفاشیان خواستم تا با یک تفاهم دو جانبه به مسیرمان خاتمه بدهیم. بازیهای بعدی ما در ژوئن خواهد بود. اگر نتوانیم به درستی روند آماده سازی را داشته باشیم احتمال حذف از مرحله مقدماتی جام جهانی وجود دارد."

کی روش در پایان صحبت هایش گفت که مذاکرات برای برگزاری بازی دوستانه مقابل شیلی در حال پیگیری است.

فردوسی پور نیز با اشاره به غبار شدید در خوزستان با کی روش وداع و برنامه را به اتمام رساند.

منبع: وبسایت نود
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین