کد خبر: ۱۴۹۸۳۵
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۲
یک روان درمانگر معتقد است با برخی راهکار‌ها می‌توان مانند دوران کودکی شاد و سرحال بود و از زندگی بی نهایت لذت برد.
ناطقان: صبا اسدی روان‌درمانگر کودک و نوجوان؛ در خصوص راهی اساسی در فعال کردن حس کودکانه، اظهار کرد: کودک درون بخشی از عمق وجود ما و چکیده‌ تجربیات، هیجان‌ها و افکاری بوده که از کودکی همراه‌ ماست.

وی ادامه داد: آیا کودکی خود را به یاد دارید؟ زمانی که همه چیز زیبا و مانند قصه‌ها بود و شما را غرق شگفتی می‌کرد؟ متاسفانه خواسته‌های ما از زندگی مانند کار، روابط انسانی، پول و سلامتی باعث می‌شود تا همه ما کم‌کم این حس شگفتی‌ساز را از دست بدهیم، اما این به معنای نابودی این احساس نیست!

این روان درمانگر بیان کرد: کودک درون، کودک خردسالی وجود دارد که درون همه ماست، این کودک «خود» خودمان است که به ما انرژی می‌دهد و شور و نشاط و سرزندگی ما به او مرتبط بوده و احساساتمان به او گره خورده و تخیل، خلاقیت، شهود و غرایز طبیعی ما در پیوند با اوست.
کودک درونتان را سرکوب کنید، افسرده می شوید

اسدی ادامه داد: کودک درون ما زمانی که مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد، صدمه می‌بیند، خود را پنهان می‌کند و از دید دیگران مخفی می‌شود؛ وقتی احساسات خود را انکار می‌کنید در عمیق‌ترین سطح روان پنهان می‌شود و با این کار شما مشکلات جسمانی و روانپزشکی از جمله افسردگی و اضطراب را تجربه می‌کنید، زندگی یکنواخت و کسل کننده می‌شود، روحیه غمگین و خلق بد همگی از غیبت این دوست درونتان حکایت دارد.

زندگی سرشار از نشاط و لذت با کودک درونی شاد

وی افزود: اگر به کودک شاد درونتان بی‌محلی کنید او هم بی‌توجهی شما را با لجبازی و بیماری پاسخ می‌دهد، اما اگر به او توجه کنید و با او مهربان  باشید، می‌داند چگونه شما را سرگرم کند و از زندگی لذت ببرید، از تخیل خود استفاده کنید، خلاقیت به خرج دهید و از شهود و خرد ناب بهره گیرید.

اسدی گفت: با مراقبت و توجه کردن به کودک شاد درونتان یک دوست واقعی و خالص خواهید داشت، او می تواند در کنارتان قرار گیرد و باعث می شود بر ترس‌هایتان غلبه کنید، انعطاف پذیرتر شوید، تغییرات لازم را در خودتان به وجود آورید و امکان رشد شخصی خودتان را فراهم کنید.

 ترفندهایی که کودک درونتان را شاد و سرحال می کند

این روان درمانگر ادامه داد: کافی است کارهایی انجام دهید که حقیقتا و واقعا برایتان تازگی دارد، مثل یادگیری یک زبان جدید، یادگیری نواختن یک ساز یا مسافرت، همچنین اغلب ما در بزرگسالی سعی در حل کردن مشکلات کنونی خود داریم و کودکان و نوجوانان در این خصوص مشکلی ندارند، از این جهت انرژی آنها صرف کشف موضوعات جدید می‌شود.

اسدی افزود: تجربه‌های جدید صرفا برای لذت، شما را وادار به تفکر در خصوص موضوعات مختلف می‌کنند؛ پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه سواری، اسب سواری و هر فعالیت بدنی لذت بخش را فراموش نکنید به این ترتیب سرزنده خواهید بود، آرزوهایتان را در دفترچه یاداشت شخصی بنویسید  حتی اگر برآورده شدن آنها را محال می‌دانید.

وی بیان کرد: به طبیعت سر بزنید و در آغوش طبیعت خود را رها کنید و به جست و خیز بپردازید؛ با این کار به کودک درونتان فرصتی برای ابراز وجود داده اید، اگر آدم خشک و جدی هستید کمی شوخی را چاشنی شخصیت خود کنید تا دیگران در ارتباط با شما متوجه حضور کودک درونتان شوند.

توقعتان را کم کنید تا از زندگی لذت ببرید

این روان درمانگر تصریح کرد: از انتقاد نسبت به خود دست بردارید، در چنین لحظاتی کمی درنگ کنید؛ شما در حال شلاق زدن کودک درونتان هستید شلاق را دور بیندازید و با او مهربان باشید.

اسدی افزود: در پی کسب بهترین نمره یا بیشترین امتیاز نباشید و در حد توانتان از خود انتظار داشته باشید، وقتی توقع زیادی از خود دارید یا خود را خسته می‌کنید یعنی به کودک درونتان فشار می‌آورید، دست کم 2 بار در سال از خودتان عکس بگیرید و  گذر عمر را غنیمت شمارید، این کار یعنی اهمیت به کودک درون، زیر آسمان پرستاره قدم بزنید و به تماشای مهتاب بنشینید نوازش نسیم را بر گونه‌هایتان حس کنید و لذت ببرید.

استرس دارید کتاب قصه بخوانید و کارتون ببینید

وی لذت بردن را دلیل بر زنده بودن کودک درون دانست و گفت: وقتی تحت فشار و استرس هستید به کتاب‌های داستان کودکان پناه ببرید این کار لذت بخش کودک درونتان را آرام خواهد ساخت، همچنین تماشای کارتون کودکان به کودک درونتان انرژی می‌بخشد، در تعطیلات تابستانی یا زمستانی مسافرت را فراموش نکنید، مسافرت سلامت و سرزندگی را به شما برمیگرداند.
تفریحاتی که حالتان را خوب می کند

این روان درمانگر در پایان یاد آور شد: هیچ چیز مانند اسب سواری و دوچرخه سواری کودک درون را به وجد نمی‌آورد، امتحان کنید، از تفریح‌های گذری و کوتاه مانند تاب خوردن در یک پارک یا خوردن یک فنجان چای داغ در زمستان غافل نشوید.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین