یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را به علت داشتن پروتئین بالا در تقویت عضلات و افزایش انرژی بدن مؤثر دانست.
ناطقان: تهچین حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، آهن، فیبر، پروتئین، اسید فولیک، آنتی اکسیدان مانند پلی فنول، زآگزانتین، لوتئین و سلنیوم است.
برای بررسی خواص تهچین و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص تهچین
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص تهچین اظهار کرد: این غذا به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ نقش مؤثری در سلامتی زنان باردار و جنینشان دارد؛ تهچین پروتئین بالایی دارد بنابراین عضلات بدن را تقویت میکند و انرژی بدن را هم افزایش میدهد.
وی درباره خواص دیگر تهچین بیان کرد: این غذا به علت وجود آهن زیاد، موجب تولید گلبولهای قرمز خون میشود و از بروز کمخونی و ریزش مو در افراد جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: تهچین حاوی منیزیم فراوان است؛ منیزیم در سنتر پروتئین، تنظیم فعالیت اعصاب و حفظ عملکرد عصبی و کنترل فشار و قند خون نقش مؤثری دارد؛ این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم، استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
عظمایی تأکید کرد: تهچین به سلامتی سیستم قلبی و عروقی کمک شایانی میکند؛ این غذا تأثیر بسزایی در شادابی و طراوت پوست دارد.
وی یادآوری کرد: تهچین بینایی را تقویت و از تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) جلوگیری میکند؛ این غذا به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
چگونه انرژی از دست رفتهمان را جبران کنیم؟
مواد لازم برای تهیه تهچین (۶ تا هفت نفر)
گوشت گوسفندی یا مرغ نیم کیلو
برنج ۶ پیمانه
پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
گرد لیمو یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زرشک پلویی ۲ تا سه قاشق غذاخوری
دنبه گوسفندی ۵۰ گرم
زعفران دَمکرده برای تزئین نصف استکان
پیاز یک عدد
سیب زمینی یک عدد
روغن کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه تهچین
- نخست گوشت را به شکل ورقههای نازک برش دهید، سپس مقداری گرد لیمو، نمک، فلفل سیاه و پیاز خُرد شده را بین ورقههای گوشت بریزید.
- برنج را با کمی نمک از ۲ تا سه ساعت قبل خیس کنید سپس آن را بجوشانید تا نیم پز شود.
- برنج نیم پز شده را آبکش و پودر سبوس برنج را به آن اضافه کنید.
- درون قابلمه کمی روغن کنجد بریزید؛ سیب زمینیها را ورق ورق کنید و کف قابلمه بگذارید.
- مقداری از برنج را روی سیب زمینیها بریزید سپس ورقههای گوشت را به برنج اضافه کنید.
- دنبه را خرد کنید و روی گوشتها بریزید؛ بقیه برنج را هم به مواد درون قابلمه اضافه و صبر کنید تا تهچین به خوبی بپزد.
- پس از پختن تهچین روی آن را با مقداری زعفران دَمکرده و زرشک تفت داده شده تزئین کنید.
- میتوان بنا به سلیقه مقداری کشمش تفت داده شده را هم کنار تهچین ریخت.