کد خبر: ۱۶۴۰۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۰۲:۵۰
آبنبات؛ جزء هله و هوله‌ها و خوراکی‌های خوشمزه‌ای است که امروزه با طعم‌ها و اشکال مختلفی در بازار عرضه می‌شود؛ اما خواص و کاربردهایی دارد که هر کسی از آن اطلاعی ندارد!
ناطقان: آبنبات؛ جزء هله و هوله‌ها و خوراکی‌های خوشمزه‌ای است که امروزه با طعم‌ها و اشکال مختلفی در بازار عرضه می‌شود و در این میان مردم از جایگاهی خاص و ویژه برخوردار است.

خوراکی شیرین، ترش، تند و یا ملس که هر کسی بسته به سلیقه‌ای که دارد آن را انتخاب می‌کند و لذت می‌برد و شاید کمتر کسی از فواید بی نظیر آن اطلاع داشته باشد.


معرفی آب‌نبات

آب‌نبات، به‌خصوص آب‌نبات شیرین از مخلوط غلیظ شکر با آب به‌همراه افزودنی‌هایی خوش طعم کننده و رنگ دهنده ساخته شده و بعضی مواقع منجمد می‌شود.‌

می‌توان با لعاب کردن سبزیجات و میوه‌ها و مواد خشک توسّط شکر محصولات قندی تولید کرد.


از بعضی آب‌نبات‌ها بیشتر به عنوان خوشبو کننده دهان استفاده می‌شود مانند آب‌نبات‌های تیک تک.
واژه شناسی آب‌نبات

در آمریکای شمالی آب نبات به مجموعهٔ متنوّعی اطلاق می‌شود که شامل آب نبات چوبی، آب نبات شکلاتی، آب نبات لیسی، تافی، پاستیل، آدامس، نوعی شیرینی خمیر مانند به نام مارشمالو (marshmallows) و شیرین بیان، آب نبات ترش، آب نبات شور، آب نبات سخت و ... است.

در خارج از آمریکای جنوبی نام ژنریک آب‌نبات همان موّاد شیرین و قندی (sweets or confectionery) است. (انگلستان، ایرلند، استرالیا، نیوزیلند، آفریقای جنوبی، و دیگر کشور‌های مشترک‌المنافع).

در آمریکای شمالی و انگلستان و استرالیا واژه Lollipop مربوط به نوع خاصی از شیرینی است که بر روی چوب قرار دارد.


همچنین واژهٔ کَندی (candy) در انگلستان مربوط به نوع خاصی از شیرینی‌های پشمالو است در حالی‌که در آمریکا و استرالیا به نام پشمک (cotton candy in North America and fairy floss in Australia) شناخته می‌شود.


فواید آبنبات در یک نگاه

از فواید آن برای بدن به صورت خلاصه موارد زیر را می‌توان نام برد:

    ملایم و ضد خلط
    از یبوست جلوگیری می‌کند
    انرژی زا
    جلوگیری از فشار بیش از حد جسمی و ذهنی ناشی از کار سخت و فعالیت است
    سرفه‌های خشک را کاهش می‌دهد
    از سوء هاضمه جلوگیری می‌کند
    از خستگی جلوگیری جلوگیری کرده و آرامش را به ارمغان می‌آورد
    جلوگیری از ادرار مکرر
    جلوگیری و کاهش درد معده است
    جلوگیری و کاهش درد‌هایی مانند کمر درد، درد معده و درد ناشی از انقباض عضلانی
     طعم طراوت آن باعث افزایش انرژی می‌شود
    بهترین جایگزین برای شکر و قند است


فواید آبنبات در طب نوین
سرفه و گلودرد را کاهش می‌دهد

آب و هوای سرد ممکن است باعث مشکلات مختلف سلامتی شود که شامل سرفه و گلودرد نیز می‌شود. با این حال، دانشمندان معتقد اند آبنبات دارای خواص دارویی ویژه و مواد مغذی بسیاری می‌باشد که در بهبود گلودرد و سرفه مفید است.

برای درمان گلودرد باید آبنبات را با پودر فلفل سیاه و کمی روغت مخلوط کرده و قبل از خواب میل کنید. همچنین می‌توانید آبنبات کوبیده شده به همراه فلفل سیاه در یک کاسه بجوشانید و در طول شب میل کنید.
سطح هموگلوبین را در خون، افزایش دهد

سطوح هموگلوبین پایین ممکن است باعث کم خونی، پوست کم رنگ، سرگیجه، ضعف و خستگی عمومی شود.


مصرف آبنبات علاوه بر بالا آوردن سطح هموگلوبین در خون، تصحیح گردش خون در بدن را صورت می‌دهد.
بهترین کمک کننده به هضم غذا است

خوردن چند دانه آبنبات بعد از غذا باعث تسریع فرایند هضم غذا می‌شود.

آبنبات دارای ترکیباتی است که هضم غذا را برای معده آسان و سریع می‌کند.
انرژی زا

با وجود اینکه خود آبنبات بسیار انرژی زا بوده و برای افرادی که دچار ضعف جسمانی هستند بسیار توصیه می‌شود.


طعم و رایحه آبنبات نیز باعث افزایش انرژی در بدن می‌گردد دانشمندان توصیه می‌کنند به همراه آبنبات چند دانه رازیانه یا عرق آن مصرف شود تا کسلی و تنبلی را در بدن کاهش دهد.
 از خونریزی بینی جلوگیری می‌کند

خونریزی بینی یک بیماری متداول در فصل تابستان و گرما است. شما ممکن است این را باور نکنید، اما آبنبات بلافاصله به متوقف کردن خونریزی بینی کمک می‌کند. همه چیز‌هایی که باید انجام دهید این است که قطعات آبنبات را در آب قرار دهید و صبر کنید تا نیمه حل شود. حالا، چند قطره از آن را در بینی خود بریزید تا بلافاصله خونریزی را متوقف کند.

چرا در پرواز با آبنبات پذیرایی می‌شویم؟

پرواز با هواپیما آیین و اصولی دارد که سال هاست در هر پرواز تکرار می‌شود و ربطی به شرکت‌های هواپیمایی ندارد. مثلا این که در تمام پرواز‌های داخلی و خارجی، مهانداران هنگام ورود شما به هواپیما جلوی در ایستاده اند تا با خوشامدگویی از استرس شما در سفر کم کنند و اعتمادتان را در طول پرواز جلب کنند. البته این کار دلایل پنهان دیگری هم دارد؛

پذیرایی از مسافران با آبنات در آغاز پرواز هم، یکی از این اصول و آیینی است که مسافران در هر پرواز با آن مواجه می‌شوند.

جالب است بدانید که این آبنبات‌های کوچک نه برای پذیرایی به شما تعارف می‌شوند نه مهمان نوازی ایرلاین هواپیمایی!

این آبنبات‌ها به دلیل کمک به سلامتی شما هنگام پرواز، به شما داده می‌شوند، تا با خوردن آن آب دهانتان را قورت دهید و از گرفتگی گوش هایتان جلوگیری کنید.

حالا حتما این سوال برایتان پیش آمده که اصلا چرا گوش هایمان هنگام پرواز می‌گیرد.


همان طور که می‌دانید با فاصله گرفتن هواپیما از زمین، از غلظت اکسیژن هوا کاسته می‌شود. به همین دلیل، فشار متفاوت هوا در ارتفاع باعث می‌شود مجاری تنفسی فرد دچار اختلال شده و به منفذ‌های گوشش فشار وارد شود. چون از نظر علمی سیستم تنفسی بدن انسان به فشارِ هوا در ارتفاعی عادت کرده که در آن زندگی می‌کند.

به همین خاطر، با اوج گرفتن هواپیما، درست چند دقیقه بعد از پرواز، احساس می‌کنید هوا در گوشتان پیچیده، صدایی نمی‌شوید و درون گوش هایتان درد می‌کند.

برای جلوگیری از این درد که به دلیل تعادل نداشتن در فشار هوای دو طرف پرده گوش هنگام پرواز به وجود می‌آید، متخصصان گوش و حلق و بینی چند راهکار پیشنهاد کرده اند.

اولین راه حل این است که با شروع پرواز آبنبات بخورید یا آدامس بجوید تا بزاق دهنتان ترشح شود و باعث شود مرتبا آب دهان خود را قورت دهید (به همین خاطر است که مسافران حرفه‌ای همیشه با آبنات یا آدامس پرواز خود را شروع می‌کنند.)


راه حل بعدی این است که با دو انگشت شست و سبابه بینی خود را بسته و هوا را با دهان نفس کشیده و سپس با بستن دهان، هوا را به آهستگی به درون بینی خود بدمید تا جایی که یک صدای تقه را در گوش خود بشنوید. این کار به شما کمک می‌کند هوای اضافه از گوشتان بیرون برود. علاوه بر این با خمیازه کشیدن هم می‌توانید به باز شدن گوش خود در پرواز کمک کنید.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین