کد خبر: ۱۷۹۶۳۱
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۵:۳۰
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را برای سلامت دندان و کنترل فشار خون موثر دانست.
ناطقان:خورش ماست یکی از غذاهای سنتی اصفهان و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، آهن، گوگرد، فیبر، فسفر، کولین، سلنیوم، اسیدلاکتیک و غیره است.

برای بررسی خواص خورش ماست و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.


مهم‌ترین خواص خورش ماست

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص خورش ماست گفت: این خورش به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.

پیشگیری از آرتروز با یک خورش خوشمزه/ با مصرف این غذای محلی کم‌خونی را درمان کنید

وی افزود: وجود ویتامین‌ B12، آهن و اسیدفولیک در خورش ماست، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.



عظمایی بیان کرد: این غذا موجب تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، تقویت بینایی، کنترل قند، فشار و چربی خون و بهبود عملکرد سیستم عصبی می‌شود.


این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: خورش ماست به علت داشتن انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید موجب تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو می‌شود.


وی اظهار کرد: خورش ماست دارای پروتئین بالایی است؛ لذا باعث تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود و برای ورزشکاران، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید و اثربخش است.



عظمایی بیان کرد: فیبر بالا در این غذا موجب تقویت دستگاه گوارش، بهبود عملکرد روده و رفع یبوست می‌شود.

مواد لازم خورش ماست (4 تا 5 نفر)

-گوشت گردن گوسفند 200 گرم
-ماست چکیده 4 تا 5 لیوان
-زرده تخم‌مرغ 2 عدد
-پیاز یک عدد
-شکرسرخ 4 تا 5 قاشق غذاخوری
-گلاب و زعفران به مقدار لازم
-نمک و زردچوبه به مقدار لازم
-خلال پسته، خلال بادام و زرشک به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
طرز تهیه خورش ماست

-برای تهیه این غذا ابتدا گوشت گردن گوسفند را با پیاز، زردچوبه و نمک تفت می‌دهیم.
-آب را اضافه کرده و صبر می‌کنیم تا کاملا با حرارت ملایم بپزد.
-وقتی گوشت پخته شد قبل از اینکه از روی حرارت برداشته شود، مقداری نمک به آن اضافه می‌کنیم تا مزه دار شود.
-سپس گوشت پخته شده را از استخوان جدا کرده و در یک ظرف مسی با گوشت‌کوب خوب آن را می‌کوبیم تا کش دار شود.
-در مرحله بعد زرده تخم مرغ را با شکرسرخ و ماست چکیده مخلوط کرده، خوب هم می‌زنیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا جوش بیاید.
-وقتی مایه جوش آمد گوشت کوبیده شده را داخل آن ریخته و خوب هم می‌زنیم تا کامل مخلوط شوند؛ در این مرحله باید مواد کش‌دار شوند.
-در انتها زعفران دم‌کرده و گلاب را به خورش اضافه کرده و هم می‌زنیم تا جا بیفتد.
-هنگامی که خورش ماست آماده شد با زرشک، خلال بادام  و  پسته  تزئین کرده و در یخچال قرار می‌دهیم، زیرا این غذا به صورت سرد سرو می‌شود‌‌.
نکته: باید از پختن خورش ماست در ظروف روی خودداری کرد، زیرا باعث تغییر رنگ و طعم غذا می‌شود.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین