کد خبر: ۱۸۰۹۹۳
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: لاریجانی برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ دلش می خواهد بیاید الان سفرهای استانی را شروع کرده است. روی ۱۴۰۰ دارد حساب می کند . چالش مهم ایشان کاندیداتوری برای مجلس است ، تهران یا قم یا هیچکدام ؟
ناطقان: سال ۹۸ برای سیاسیون اهمیت خاصی دارد. هم انتخابات مجلس شورای اسلامی و هم یک وزن کشی جدی برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰. هر چه اصولگرایان اعتماد به نفس بالایی دارند، در مقابل اصلاح طلبان منتظرند تا نخست شورای نگهبان نظرش را درباره تأیید صلاحیت نامزدها بدهد، بعد آنها به رایزنی و بستن لیست انتخاباتی فکر کنند.

حسین مرعشی پیش بینی خاصی درباره انتخابات مجلس و انتخابات ریاست جمهوری آینده ندارد و می گوید تا شکل گیری معادلات آن رقابت ها زمان زیادی باقی است اما اگر گر پایداری ها اکثریت را در مجلس آینده داشته باشند برای نظام شاخ می شوند و زحمت درست می کنند.

البته صحبت ها با سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی به موضوع انتخابات ختم نشد و او درباره چرایی تخریب ها علیه مرحوم هاشمی رفسنجانی به طرح دیدگاه پرداخت و گفت: برای اینکه نحله فکری دارد و از فکرش می ترسند. آقای هاشمی یک جریان فکری را در کشور راه انداخته و از جریان فکری اش می ترسند.

مشروح گفتگوی خبرآنلاین با حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی را در ادامه بخوانید.

****

آقای مرعشی در مورد خطر فتنه ۹۸ صحبت‌هایی مطرح می شود، نظر شما چیست؟

(با خنده) ما متهم به فتنه ۸۸ هستیم، دیگر سال ۹۸ قرار نیست متهم فتنه شویم، نمی‌دانم چه کسانی قرار است فتنه کنند؟  

برخی ائمه جمعه همچون آقای علم الهدی کلیدواژه فتنه ۹۸ را به کار بردند و بر این اساس یکسری از اصلاح طلبان گفته اند، این صحبت شاید مقدمه چینی و زمینه سازی برای حذف رقیب یعنی جریان اصلاحات از انتخابات مجلس باشد. نظر شما چیست؟

حرف آقای علم الهدی خیلی در کشور تعیین کننده نیست، در مشهد هم تعیین کننده نیست چه رسد به کشور بنابراین نمی توان روی آن حساب کرد. اما جمله ای را رهبری فرموده اند که البته از فتنه نام نبردند ولی فرموده اند «دشمن برای سال ۹۸ خوابهایی دیده است». معتقدم حتما ایشان یک چیزی می بینند که ما نمی بینیم. من آن را نمی دانم چون دسترسی ندارم ولی به هر حال ایشان یک دغدغه ای دارند. شرایط عمومی کشور در سال ۹۸ شرایط خیلی خوبی نیست. تحریم ها هم ممکن است کشور را به نقطه فشارهای سنگین تری برساند بنابراین سال سختی است. حالا در سالی که خیلی هم سال خوبی نیست باید مردم را پای صندوقها بیاوریم که رای هم بدهند.

جدایی آدم ها و تشکیل باندها چالشی جدی برای سازمان کشور شده است. هیچ کس با هیچ کس خوب نیست، در چنین حالتی مگر می شود کشور درست شود. هیچ دو نفری را نمی توان دید که همدیگر را تأیید کنند. باید این شکاف ها را برداریم.

برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ آقای غلامعلی دهقان عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه تحلیلی را بیان کرد. او گفت «معادلات انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ مثل انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ است، با همان شرایط هست، اگر ائتلاف کنیم یعنی آرای بدنه اجتماعی اعتدال، اصلاحات و میانه روهای اصولگرا یک کاسه شود، شانس اصلی پیروزی در مقابل اردوگاه رقیب هستیم که شامل نامزد جمنایی ها می شود». فکر می کنید این تحلیل خیلی خوشبینانه است یا واقعی؟

 برای تحلیل انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ خیلی زود است. اینها  تحلیل ها ذهنی است و با واقعیت های سیاسی سازگار نیست. آقای واعظی هم که گفته سال ۹۲ اصلا ائتلافی نبوده است.  

 

حتی فکر هم نمی کنید که دوباره آن ائتلاف نانوشته زنده شود؟

تا انتخابات مجلس شورای اسلامی را در سال ۹۸ برگزار نشود ،  نمی توانیم در مورد انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ اظهارنظر کنیم. 

الان مجلس سه فراکسیونی شده، تلاش می کنید که مجلس آینده دو فراکسیونی باشد تا از این وضعیت خارج شود؟

 مجلس سه فراکسیونی نیست ، در واقع  دو فراکسیون است.

الان یک فراکسیون مستقلین داریم، یک فراکسیون اصلاح طلبان و یک فراکسیون نمایندگان ولایی ...

خیر، یک چیز بیمزه ای درست کرده اند.

آقای عطریانفر یک جمله معروفی دارند که «نقد لاریجانی را به نسیه عارف ترجیح می دهیم». آیا در انتخابات آینده هم نقد آقای لاریجانی را حفظ خواهید کرد؟

هنوز خیلی زود است.

 

البته این تحلیل هم وجود دارد که آقای لاریجانی نه در انتخابات مجلس سال ۹۸ و نه در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نامزد نشود.

برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ دلش می خواهد بیاید الان سفرهای استانی را شروع کرده است. روی ۱۴۰۰ دارد حساب می کند . چالش مهم ایشان کاندیداتوری برای مجلس است ، تهران یا قم یا هیچکدام ؟ 

تقریبا روسای جمهور بعد از جنگ تحمیلی خیلی دوست داشتند که تفکرشان در دولت آینده ادامه پیدا کند. آیا به نظر شما آقای روحانی هم دوست دارد که تفکرش در دولت بعد ادامه پیدا کند؟

مگر الان تفکر آقای روحانی در دولت خودش جاری می‌شود؟

آقای هاشمی هم بعد از سال ۸۴ دیگر تمام شد و اصلا کسی اجازه نداد که تفکر هاشمی ماندگار شود. البته به لحاظ شخصی قبول دارم که جای هاشمی خالی است ولی به لحاظ تاثیرگذاری اش خیر.

آیا هاشمی در سالهای  آخر تاثیرگذار نبود ؟ 

در جمهوری اسلامی رئیس جمهورها باید شانس بیاورند، والا باطل می شوند. یعنی ما یک مهر باطل شد روی رئیس جمهورها می اندازیم و تمام. الان چهلمین سال انقلاب است، بنی صدر که هیچی، آقایان باهنر و رجایی هم که شهید شدند. آیا مهندس موسوی را می توان به تلویزیون آورد تا برای مردم از  انقلاب حرف بزند؟ خیر. آقای خاتمی را می توان آورد؟ خیر. برای هاشمی هم که فیلم درست کردند که چون انحراف زنده است، هاشمی زنده است.

این فیلم را دیده اید؟

خیر.

چرا آقای هاشمی با وجود اینکه فوت کرده اند اما همچنان هدف تخریب هستند.

برای اینکه نحله فکری دارد. از فکرش می ترسند. آقای هاشمی یک جریان فکری را در کشور راه انداخته و از جریان فکری اش می ترسند.

این مجمع تشخیص همان مجمع تشخیص آقای هاشمی است یا به نظر شما عوض شده؟

انشاالله که بهتر شده باشد 

موضوع دیگری که این روزها مورد گمانه زنی و تحلیل رسانه ای است، قوت یافتن انتصاب آقای رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه است، گویا شما دوست ندارید آقای رئیسی، رئیس قوه قضائیه شود؟

خیر، این طور نیست. آقای رئیسی رئیس قوه قضائیه می شود. ما دوست داشته باشیم یا نداشته باشیم، فرقی نمی کند.

آیا فضا بهتر می شود؟

هیچ گاه نباید امید را از دست داد.

آقای روحانی فقط یک فرصت در اختیار داشت که از آن فرصت استفاده کرد و برجام را محقق کرد. به نظر من ایشان فرصت جدیدی نخواهد داشت؟ 

آقای روحانی در مراسم آقای هاشمی یک جمله ای را مطرح کرد که شاید کمتر در رسانه ها به آن پرداخته شد. او گفت «استراتژیک ترین کارهای دنیا آغاز جنگ نیست، نحوه پایان جنگ است. هنر این نیست که در جنگ اقتصادی چه کار کنیم، هنر این است که جنگ اقتصادی و جنگ سیاسی را چگونه به پایان برسانیم». مفهوم این سخن به نظر شما چیست؟

آرزوست! آرزوی خوبی است.  

یعنی آقای روحانی می خواهد هاشمی ثانی شود یعنی همان طور که هاشمی جنگ تحمیلی را پایان داد، او جنگ اقتصادی را پایان دهد؟

آرزوی خوبی است ولی آقای روحانی اقدام خاصی در این بخش نمی تواند بکند.

یعنی دولت این امکان را ندارد یا اجماع داخل کشور اینگونه نیست؟

آقای روحانی فقط یک فرصت در اختیار داشت که از آن فرصت استفاده کرد و برجام را محقق کرد. به نظر من ایشان فرصت جدیدی نخواهد داشت.

در پایان  اگر موضوعی مدنظر شماست بفرمایید.

جدایی آدم ها و تشکیل باندها چالشی جدی برای اداره  کشور شده است. هیچ کس با هیچ کس خوب نیست، در چنین حالتی مگر می شود کشور درست شود. یاد آیه قرآن می افتم. خداوند در روز قیامت خطاب به مجرمان می گوید «وَقِفُوهُمْ ، إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ ،  مَا لَکُمْ لَا تَنَاصَرُونَ ؟ یعنی بایستید ، شما باید پاسخگو باشید ، چرا همدیگر را کمک نمی کردید». این خیلی هشدار تندی است، عین این اتفاق در مسئولان جمهوری اسلامی افتاده است. هیچ دو نفری را نمی توان دید که همدیگر را تأیید کنند. باید این شکاف ها را برداریم و گرنه ممکن است در پیشگاه خداوند شرمنده خواهیم شد . باید فضای واگرایی موجود را به فضای همگرایی سالهای اولیه انقلاب تبدیل کنیم .

 

منبع: دیدبان ایران

نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین