کد خبر: ۱۸۱۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۵
در این مطلب می‌خواهیم ببینیم اعتیادآورترین مواد غذایی دنیا کدام هستد و علت اعتیاد آور بودن آن‌ها چیست.
ناطقان: حتماً تا به حال متوجه شده اید که بعضی از مواد غذایی هستند که میل و حرص بی پایانی برای خوردن شان داریم و مقاومت در برابر آن‌ها یکی از سخت‌ترین کار‌های دنیا به نظر می‌رسد.

اما هوس‌های گهگاه یک ماده‌ غذایی با مسأله‌ اعتیاد به آن کاملاً متفاوت است. در حقیقت، شما می‌توانید به معنای واقعی کلمه به یک ماده‌ غذایی خاص اعتیاد پیدا کنید که البته مقصر آن کسی نیست جز مغز خودتان! علت این مسأله آن است که بعضی از مواد غذایی باعث ترشح دوپامین در مغز می‌شوند که نتیجه‌ی آن می‌تواند هوس بیشتر همان مواد غذایی خاص باشد، به ویژه وقتی پای مواد غذایی‌ در میان باشد که قند، نمک و یا چربی زیادی دارند.

با اعتیاد‌آورترین مواد غذایی دنیا آشنا شوید

مواد غذایی اعتیاد آور، موادی هستند که بخشی از مغز به نام مرکز لذت را تحریک می‌کنند و به شما این احساس را می‌دهند که نیاز بی پایانی به آن مواد غذایی دارید. وقتی این مرکز لذت/ پاداش در مغز تحریک می‌شود، مغز شروع به تولید دوپامین و دیگر مواد شیمیایی‌ای می‌کند که به شما احساس لذت می‌دهند. چون مغز این احساس ناشی از ترشح دوپامین را دوست دارد، با ایجاد هوس مقدار بیشتری از آن ماده‌ی غذایی را طلب می‌کند. اگر دنباله روی این هوس‌ها شوید، گرفتار یک چرخه‌ی معیوب اعتیاد خواهید شد.

در ادامه می‌خواهیم ببینیم اعتیاد آورترین مواد غذایی دنیا کدام هستد و علت اعتیاد آور بودن آن‌ها چیست.

شکلات

شکلات یکی از اعتیاد آورترین مواد غذایی دنیا است. تحقیقات نشان داده است، مصرف شکلات همان قسمت‌هایی از مرکز لذت در مغز را درگیر می‌کند که هنگام مصرف مشروبات الکلی و بعضی از مواد مخدر، تحریک می‌شوند. به علاوه، شکلات احساس دهانی خوبی ایجاد می‌کند (احساسی که از بافت غذا در دهان ایجاد می‌شود و با مزه‌ی اصلی غذا متفاوت است) و این مسأله باعث ترشح اکسی توسین در مغز می‌شود که نوع دیگری از هورمون‌های شادی آور است. با گذشت زمان، مغز ما شکلات یعنی همان چیزی که باعث تولید دوپامین شده را طلب می‌کند و هر بار که شکلات می‌خورید، این کار رابطه‌ی بین خوردن شکلات و تولید دوپامین را در مغز شما تقویت و مستحکم می‌کند.

پنیر

پنیر در مجموع چربی و کلسترول بالایی دارد و حاوی ماده‌ای به نام کازومورفین است که گیرنده‌های اپیوئید یا همان حس سرخوشی در مغز را تحریک می‌کند. کازومورفین به پیام رسان‌های عصبی درون مغز می‌چسبد و باعث ترشح دوپامین یعنی همان مواد شیمیایی شادی آور در مغز می‌شود. این مسأله اغلب منجر به آن می‌شود که پنیر بیشتری بخواهیم.

چیپس

همه‌ی انواع چیپس اعتیاد آور هستند، اما ماده‌ی خاصی در آن‌ها وجود ندارد که گیرنده‌های مغز تحریک کند و باعث احساس سرخوشی یا اعتیاد شود، بلکه ویژگی دیگری چیپس را به ماده‌ی غذایی اعتیاد آوری تبدیل کرده. کربوهیدرات‌های ساده اعتیاد آور هستند، چون باعث تولید فوری ماده‌ی گلوکز در بدن می‌شوند و در نتیجه‌ی آن، انرژی شخص به سرعت زیاد می‌شود. اما این انرژی خیلی زود تمام می‌شود و شما مجبور می‌شوید که کربوهیدرات‌های ساده‌ی بیشتری بخورید تا قند خون تان را بالا نگه دارید.

نوشابه

نوشیدنی‌های قندی مثل نوشابه ها، آبمیوه‌ها و حتی چای شیرین، نه تنها فایده‌ی چندانی برای سلامتی ما ندارند، بلکه ۱۲ اونس (۳۴۰ گرم) از آن‌ها می‌تواند حاوی ۳۵ گرم قند باشد که مقدار زیادی محسوب می‌شود. نوشابه هم مانند شیرینی و شکلات، می‌تواند باعث ترشح دوپامین در مغز شود. به علاوه، کافئین موجود در نوشابه ها، انرژی را به شکل مضاعفی زیاد می‌کند. اگر در دام کافئین گرفتار شوید و به آن اعتیاد پیدا کنید، هر زمان که سعی کنید مصرفش را کنار بگذارید، علائم ترک اعتیاد، مثل بی حالی، سردرد و پریشانی عاطفی را تجربه خواهید کرد.

سیب زمینی سرخ کرده

سیب زمینی‌های سرخ کرده معمولاً ترد، داغ و شور هستند. هر سه‌ی این ویژگی‌ها به زبان و مغزتان این سیگنال را می‌دهد که باید سیب زمینی بیشتری بخورید. چربی موجود در سیب زمینی سرخ کرده گیرنده‌های دهان را تحریک می‌کند تا به مغز و شکم سیگنال بفرستند و به این ترتیب میل به بیشتر خوردن را زیاد کنند. خوردن این باریکه‌های کوچک سیب زمینی به ما احساس خوبی هم می‌دهد. به همین دلیل است که هر بار که به رستوران می‌رویم و آن‌ها را در لیست منو میبینیم، دلمان می‌خواهد که سیب زمینی سرخ کرده بخوریم و نمی‌توانیم در برابرش مقاومت کنیم.

بستنی

میل به خوردن بستنی می‌تواند سیری ناپذیر باشد. علت این مسأله قند موجود در این ماده‌ی غذایی و بافت کرمی آن است. علاوه بر این، محققان معتقدند مواد غذایی‌ای مثل بستنی که شیر و خامه، پایه‌ی اصلی آن‌ها هستند، مغز را به همان شیوه‌ی مواد مخدر تحریک می‌کنند و باعث رفتار‌هایی شبیه به اعتیاد می‌شوند. فراز و فرود‌هایی که با مصرف قند در خلق و خوی شما به وجود می‌آید، به خاطر وابستگی‌ای است که به قند پیدا کرده اید. وقتی بدن شما به قند عادت کند، هر زمان که قند کمتری مصرف کنید، بدخلق و غمزده می‌شوید و همین مسأله شما را وادار می‌کند که قند بیشتری مصرف کنید.

پیتزا

تحقیقات نشان می‌دهد، رتبه‌ اول فهرست غذا‌های اعتیاد آور، به پیتزا تعلق دارد. علت این مسأله آن است که وقتی پیتزا می‌خورید، قند خون تان خیلی زود بالا می‌رود و وقتی افت می‌کند، دوباره احساس گرسنگی می‌کنید و پیتزای بیشتری می‌خواهید.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین