کد خبر: ۱۸۸۸۹۴
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۷
یک فوق تخصص غدد گفت: فرد مبتلا به دیابت نباید فقط به عدد قند خون توجه کند بلکه باید فشار خون و کلسترول را نیز کنترل کند.
ناطقان: فهیمه سهیلی پور فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان درباره راه‌های جلوگیری از ایجاد عوارض دیابت، اظهار کرد: بعد از ابتلا به دیابت کنترل آن و جلوگیری از عوارض ناشی از این بیماری اهمیت بسیاری دارد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان تشریح کرد: دیابت شرایطی است که بدن به دلیل وجوداختلالی در عملکرد هورمونی به نام انسولین نمی‌تواند از قند موجود در جریان خون استفاده کند؛ گاهی اوقات مشکل به تولید انسولین مربوط می‌شود و گاهی مقاومت بدن نسبت به عملکرد انسولین باعث می‌شود قندخون به درستی جذب سلول‌ها نشود؛ البته در دیابت نوع ۲ هر ۲ مشکل یعنی کمبود تولید انسولین و مقاومت در برابر آن  وجود دارد.

وی ادامه داد: وقتی سلول‌های بدن نتوانند قند را از خون دریافت کنند در نوعی حالت گرسنگی قرار می‌گیرند که این موضوع باعث می‌شود فرد دیابتی احساس ضعف و بیماری کند. جذب نشدن قند خون توسط سلول‌ها باعث می‌شود بدن چربی‌ها انباشته را برای استفاده از سلول‌ها آزاد می‌کند،‌ از این رو وزن فرد به شدت کاهش می‌یابد.

سهیلی پور بیان کرد: عوامل ژنتیکی می‌تواند تاثیر زیادی بر تولید و عملکرد انسولین‌ها داشته باشد اما عوامل محیطی مثل سبک زندگی و چاقی هم به شدت بر بروز بیماری دیابت اثر بخش است؛ بافت‌های چربی باعث ایجاد نوعی التهاب در بدن می‌شود که مقاومت به انسولین را به همراه دارد.
عوامل مهم برای کنترل دیابت

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان بیان کرد: تصور غلطی در بین مردم وجود دارد که باور دارند منظور از کنترل دیابت صرفا کنترل قند خون است در حالی که اینطور نیست و فرد دیابتی باید عوامل بیشتری را در نظر بگیرد. کنترل دیابت را می‌توانیم به ۳ بخش اساسی تقسیم کنیم که در اصطلاح پزشکی آن را ABC می‌نامند، بخش اول به کنترل ۳ ماهه قند خون و در کل کنترل قند خون مربوط می‌شود، بخش دوم به کنترل فشار خون مربوط است و بخش سوم درمان کلسترول بالا است. مجموع این عوامل در کنار هم است که می‌تواند باعث ایجاد عوارض در بیماران دیابتی شود.


وی افزود: یک پزشک یا یک بیمار نباید در ابتلا به دیابت صرفا به عدد قند خون توجه کند بلکه باید تمامی عوامل نام برده در بالا را تحت نظر داشته باشد.مصرف دارو‌هایی مثل آسپرین در بیماران دیابتی می‌تواند از حملات و سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری کند پس در بسیاری از این بیماران بهتر است برای پیشگیری از اختلالات قلبی و عروقی این دارو مصرف شود.

سهیلی پور یادآوری کرد: در مجموع باید برای کنترل و درمان دیابت نگاهی همه جانبه داشته باشیم چرا که معمولا بخش‌هایی که کمتر به آنها توجه می‌شود، می‌تواند عوارض ناخوشایندی برای بیماران به همراه داشته باشد.
برچسب ها: عوارض ، دیابت ، قند خون
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین