کد خبر: ۱۸۸۹۵۹
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در رفع لکنت زبان، تسریع زبان باز کردن کودکان موثر دانست.
ناطقان: شربت اگیر ترکی یا گیاه وج (اگیر ترکی+خرنوب+زنجبیل+گشنیز+آب+عسل) حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فیبر، اسیدفولیک، روی (زینک)، فسفر، پلی فنول، فولات، زینجیبرن و ... است.

برای بررسی خواص شربت اگیر ترکی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شربت اگیر ترکی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،  درباره مهم‌ترین خواص شربت اگیر ترکی گفت: مصرف این شربت موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ لذا قدرت یادگیری را بالا می‌برد و از آلزایمر پیشگیری می‌کند؛ بنابراین برای افرادی که فعالیت‌های فکری زیادی دارند از جمله دانش‌آموزان و دانشجویان بسیار مفید است.


وی افزود: فیبر موجود در شربت اگیر ترکی موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده‌ها می‌شود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع می‌کند.



این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت  قدرت باروری را مخصوصا در مردان افزایش می‌دهد؛ لذا برای افرادی که مشکل باروری دارند یا دچار سردمزاجی هستند بسیار مفید و اثربخش است.


عظمایی بیان کرد: شربت اگیر ترکی موجب تقویت اعضای رئیسه بدن یعنی قلب، کبد و مغز می‌شود.

وی اظهار کرد: یکی از خواص این شربت بی‌نظیر رفع لکنت زبان است؛ علاوه بر این برای کودکانی که تازه شروع به حرف زدن می‌کنند بسیار مفید است و این امر را تسریع می‌کند.


این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف این شربت موجب رفع درد‌های استخوانی و ماهیچه‌ای می‌شود؛ لذا برای افراد مبتلا به ورم مفاصل و روماتیسم مفصلی بسیار مفید و سودمند است.



عظمایی گفت: از دیگر خواص شربت اگیر ترکی می‌توان به بهبود عوارض سکته مغزی، درمان مشکلات پوستی، ضد تشنج، بهبود جریان خون، تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی و افزایش اشتها اشاره کرد.



وی اظهار کرد: این شربت تاثیر چشمگیری در رفع سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه دارد؛ لذا برای افراد مبتلا به این عارضه‌ها بسیار مفید است.
منع مصرف شربت اگیر ترکی

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ همچنین افراد گرم مزاج نباید در مصرف این شربت زیاده‌روی کنند.
مقدار مصرف شربت اگیر ترکی

عظمایی بیان کرد: از این شربت می‌توان ۴ لیوان در روز و در وعده‌های صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد
مواد لازم شربت اگیر ترکی

-گیاه اگیر ترکی ۶۰ گرم
-گیاه خرنوب ۳۰ گرم
-زنجبیل ۲۰ گرم
-تخم گشنیز ۲۰ گرم
-آب ۲ لیتر
-عسل نیم کیلو

طرز تهیه شربت اگیر ترکی

-برای تهیه این شربت ابتدا گیاه اگیر ترکی، گیاه خرنوب، تخم گشنیز و زنجبیل را نیم‌کوب می‌کنیم.
-سپس درون آب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم ۶-۵ ساعت بماند.
-آب را به مدت ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم می‌جوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد شد عسل را اضافه می‌کنیم.
-شربت را هم می‌زنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم.
طرز تهیه یک لیوان شربت اگیر ترکی

-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۵-۴ قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان می‌ریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه می‌کنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک استفاده می‌کنیم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین