یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی حلوا را در رفع وسواس و کمخونی در زنان باردار موثر دانست.
ناطقان: حلوا ارده اراک حاوی ویتامینهای A، B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر، روی (زینک)، آهن، مس، تریپتوفان، اسیدچرب امگا ۳، نشاسته، سلنیوم، فیبر، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، فلاونوئیدها و غیره است.
برای بررسی خواص حلوا ارده اراک و اینکه مصرف این حلوا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهم ترین خواص حلوا ارده اراک
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص حلوا ارده اراک گفت: مقادیر بالای پروتئین در این حلوا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، بهخصوص بدنسازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
وی افزود: مصرف حلوا ارده اراک موجب تقویت اعضای رئیسه بدن یعنی قلب، کبد و مغز میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این حلوا باعث افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی میشود؛ لذا برای افرادی که مشکل باروری دارند بسیار مفید و اثربخش خواهد بود.
عظمایی بیان کرد: حلوا ارده اراک به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف این حلوا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ لذا از آلزایمر پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: حلوا ارده اراک به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، فسفر، سلنیوم و منیزیم تاثیری چشمگیر در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
وی گفت: اسید آمینه تریپتوفان موجود در این حلوا باعث ساخت سراتونین میشود؛ این ماده نشاطآور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری خواهد کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: حلوا ارده اراک ویتامینها و املاح معدنی مفیدی در خود دارد از این رو به تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو کمک کرده و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: بهبود خلق وخو، رفع وسواس فکری و عملی، تقویت معده و دستگاه گوارش از دیگر خواص این حلوای خوشمزه است.
مواد لازم حلوا ارده اراک
-آرد گندم ۴۰۰ گرم
-ارده ۲۲۰ گرم
-شیره خرما یا انگور نیم کیلو
-پودر نارگیل ۱۸۰ گرم
-پودر و خلال پسته به مقدار لازم
-گردوی خرد شده به مقدار لازم
-آب ۲ لیوان
-گلاب ۶ قاشق غذاخوری
-زنجبیل دمکرده یک قاشق غذاخوری
- کره محلی به دلخواه
طرز تهیه حلوا ارده اراک
-برای تهیه این حلوا ابتدا آرد گندم را کمی تفت میدهیم.
-ارده را به آرد گندم تفت داده شده اضافه میکنیم.
-مواد را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت هم میزنیم.
-گردوی خردشده و پودر نارگیل را به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم.
-در یک ظرف جداگانه شیره انگور، آب و زنجبیل دمکرده را خوب هم میزنیم و اجازه میدهیم بجوشد.
-هنگامی که مواد به جوش آمد به ارده اضافه میکنیم.
-مواد را هم میزنیم تا قوام بیاید.
-در این مرحله اگر حلوا خیلی خشک بود مقداری کره محلی به آن اضافه میکنیم.
-سپس حلوا را قالب میزنیم و روی آن را با پودر پسته تزئین میکنیم.
-حلوای آماده شده را درون یخچال قرار میدهیم تا جا بیفتد.
-این حلوا در وعدههای صبحانه یا عصرانه استفاده میشود.