کد خبر: ۱۹۰۶۷۵
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۰
یک متخصص چشم توصیه کرد در هوای آفتابی افراد حتما عینک آفتابی به چشم ها بزنند زیرا نور شدید آفتاب باعث تاری دید و خستگی می شود.
ناطقان: مبین مختاری افزود: چشم یکی از اندام های بسیار حساس بدن است، داشتن چشم سالم و بینایی خوب بسیار اهمیت دارد و باید در مراقبت از آن، بسیار دقت شود.
این چشم پزشک ادامه داد: اگر افراد موقع کار کردن مجبور هستند به طور مداوم به جایی نگاه کنند مانند کار با رایانه یا کتاب خواندن، هر چند ساعت یک بار باید به چشم‏های خود استراحت بدهند و به نقطه‏ای دور نگاه کنند.

* نور سفید برای چشم بهتر است
وی اضافه کرد: هنگام مطالعه یا کار، باید نور محیط کافی باشد، نور ملایم بهترین نور است و نور شدید به چشم‏ ها فشار می ‏آورد. بهتر است از لامپ های با نور سفید در خانه‏ استفاده شود زیرا برای چشم‏ ها بهتر هستند.
به گفته این متخصص چشم، هرگونه زخم در چشم، هر اندازه کوچک هم باشد، باید به وسیله چشم پزشک معاینه شود تا از تشدید آسیب هایی که در ابتدا کم اهمیت است، جلوگیری شود.
مختاری افزود: هنگام سوراخ کردن اجسام به ویژه اجسام شکننده، عینک حفاظتی به چشم بزنید در غیر این صورت ممکن است براده ای از جسم جدا شده و به چشم برخورد کند و باعث بروز آسیب یا کوری شود.
وی یادآور شد: از ریختن هرگونه قطره چشمی، به طور خودسرانه به داخل چشم ها باید خودداری شود و پیش از فشار دادن هرگونه اسپری، باید مطمئن شد که قسمت خروجی مواد، به طرف چشم نباشد.
مختاری با بیان اینکه قرنیه در قسمت جلوی چشم قرار دارد و داخل چشم را از آسیب محافظت می کند، تصریح کرد: عکس العمل پلک زدن به صورت طبیعی مانع از آسیب به قرنیه می شود، خراش و آسیبهای جزئی به قرینه کاملا متداول است و برای مثال، خراشیدگی حاصل از برس مو، یا برخورد ناخن در زمان گذاشتن لنزهای تماسی، وارد شدن یک شاخه درخت در چشم و غیره می تواند بسیار دردناک باشد حتی اگر خراش بسیار جزئی باشد زیرا قرنیه بسیار حساس است.
وی افزود: امروزه در دنیایی زندگی می کنیم که بیشتر از هر زمانی افراد در معرض عوامل شیمیایی و فیزیکی قرار دارند و چشم ها چون در تماس مستقیم با این عوامل هستند بیشتر از دیگر اعضای بدن آسیب پذیر هستند.

* سوختگی چشم با مواد شیمیایی
مختاری خاطرنشان کرد: مواد شیمیایی موجود در اطراف ما مانند جوهر نمک یا سرکه دارای خاصیت اسیدی هستند و مثل مواد شوینده، آهک و سفید کننده ها خاصیت قلیایی هستند دارند، زمانی که این مواد به هر دلیل وارد چشم می شوند به سرعت به لایه های سطحی چشم آسیب می رسانند و گاهی ممکن است ظرف چند دقیقه شدت آسیب های چشم وارده به حدی برسد که به مرور زمان باعث نابینایی شود.
وی با اشاره به اینکه سوختگی های چشم 5 تا 10 درصد فوریت های چشمی را شامل می شوند و حدود 60 تا 70 درصد آنها منشاء شیمیایی دارند، گفت: آسیب های چشم ناشی از سوختگی ممکن است بر اثر عوامل گوناگون ایجاد شود، ولی خطر اصلی همیشه ناشی از عفونت است که باید علیه آن به سرعت اقدام کرد.
این چشم پزشک افزود: مواد شیمیایی مهمی که ممکن است در صنعت به چشم پاشیده شوند و باعث بروز سوختگی شدید و حتی کوری بشوند، شامل مواد قلیایی، اسیدهای صنعتی، حلال ها، روغن ها، تینرها، مواد پاک کننده و غیره هستند. اقدام های اساسی در سوختگی های شیمیایی به ویژه سوختگی های قلیایی، خودداری از مالش چشم، شست و شوی سریع ماده شیمیایی از چشم با آب و انتقال فرد آسیب دیده به نزدیکترین مرکز درمانی است.
مختاری تاکید کرد: مبتلایان به سوختگی های چشم به دلیل خطر بروز بیماری ها و آسیب هایی مانند عفونت و سوراخ شدن قرنیه، باید توسط چشم پزشک تحت مراقبت و معاینه های پیگیر قرار بگیرند.


منبع: مهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین