کد خبر: ۱۹۵۷۹۷
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۳
برای آگاهی از اینکه هضم غذا‌های مختلف چقدر طول می‌کشد تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
ناطقان: تاثیر هضم غذا بر روند لاغری بسیار محسوس و چشمگیر است. اگر می‌خواهید وزن کم کنید یا در وزنی که هستید ثابت بمانید باید مدت زمان هضم غذا‌ها را بدانید. هضم غذا از لحظه خوردن غذا و تبدیل شدن آن به قطعات ریز شروع می‌شود تا انتقال آن از طریق سیستم روده‌ای به رگ‌های خونی.

سیستم هضم غذا به عوامل گوناگونی بستگی دارد از سلامت فیزیکی بدن فرد گرفته تا متابولیسم، سن و حتی جنسیت او. اما به صورت کلی، برخی از غذا‌ها زودهضم هستند و بعضی دیگر برای مدت طولانی‌تری در سیستم گوارش باقی می‌مانند.

برای آگاهی از اینکه هضم غذا‌های مختلف چقدر طول می‌کشد تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

غذا‌های سریع هضم


به طور کلی میوه‌ها نسبت به سبزیجات هضم راحت‌تری دارند، به خصوص میوه‌های آبدار نظیر هندوانه، خربزه، طالبی، انگور و… این میوه‌ها در مقایسه با میوه‌های دیگر نظیر سیب، موز، آلو، انجیر و… فیبر کمتری داشته و سریع‌تر معده را ترک خواهند کرد. میوه‌های خشک مانند خرما خشک، برگه زردآلو، کشمش، انجیر خشک و … نسبت به انواع تازه و با پوست آن‌ها هضم سریع‌تری دارند.

زمانی که غذا‌های سریع هضم می‌خورید بیشتر از آن چه که باید غذا می‌خورید، زیرا بلافاصله بعد از خوردن هضم می‌شوند و خیلی زود احساس گرسنگی می‌کنید. این غذا‌ها خیلی زود انرژی را زیاد می‌کنند و به عبارت دیگر سطح گلوکز را بالا می‌برند. بالا رفتن سطح انرژی بدن خوب است، اما اگر سطح گلوکز بالا برود و استفاده نشود باقیمانده آن تبدیل به چربی می‌شود.

غذا‌های کند هضم


از آنجا که سبزیجاتی نظیر انواع کلم مانند کلم پیچ، بروکلی، گل کلم و بروکسل، تره‌فرنگی، پیاز و هویج خصوصاً انواع خام آن‌ها غنی از فیبر هستند، هضم دیرتری خواهند داشت، در عین حال سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و فیتوکمیکال‌هایی هستند که برای سلامتی ضروریست.

غذا‌های کند هضم سطح قند خون را آهسته‌تر بالا می‌برند و به بدن انرژی ثابت و متعادل می‌دهند. اما اگر همیشه غذا‌های کند هضم مصرف کنید دستگاه گوارش دائما در حال تلاش است و این برای بدن سخت است.

پیشنهاد متخصصان این است که غذا‌های سریع و کند هضم را در یک وعده ترکیب نکنیم و بلافاصله بعد از غذا‌های کند هضم غذا‌های سریع هضم نخوریم. یعنی تا زمانی که هضم غذا تمام نشده نباید معده را دوباره پر کنیم.

بهترین زمان برای پردازش غذا‌هایی که زمان هضم متفاوتی دارند هنگام وعده نهار است یعنی زمانی که سیستم گوارشی بسیار فعال است. وعده‌های صبحانه و شام باید ساده و ترجیحا غذا‌های زود هضم باشد؛ بنابراین صبح‌ها خیلی زود سطح انرژی بالا می‌رود و شب‌ها معده استراحت می‌کند.

آب: بلافاصله وارد روده‌ها می‌شود


آب میوه‌ها و سبزیجات: ۱۵ الی ۲۰ دقیقه


سبزیجات خام: ۳۰ الی ۴۰ دقیقه


سبزیجات پخته: ۴۰ دقیقه



ماهی: ۴۵ الی ۶۰ دقیقه



سالاد با روغن: ۱ ساعت


سبزیجات نشاسته دار: ۱٫۵ الی ۲ ساعت



غلات (برنج، کینوا، گندم سیاه): ۲ ساعت


لبنیات: ۲ ساعت


آجیل: ۳ ساعت


مرغ: ۱٫۵ الی ۲ ساعت



گوشت گاو: ۳ ساعت


گوشت بره: ۴ ساعت
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین