کد خبر: ۲۰۵۱۲۴
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۴
شپش یک حشره کوچک و بدون بال است که فرد در هر سن و موقعیت اجتماعی و اقتصادی ممکن است به آن مبتلا شود، اما از مهم‌ترین اماکنی که افراد به شپش مبتلا می‌شوند، مدارس و مهدهای کودک هستند، هر شپش بالغ ماده روزانه حداکثر 8 تخم می‌گذارد، درمان این بیماری لازم و ضروری است چراکه به راحتی می‌تواند منتقل شوند.
ناطقان: دکتر مجید محمدیان عنوان کرد: بیماری "شپش" بیماری مبتلا به اکثر خانواده‌ها به ویژه خانواده‌های مرفه است، شپش یک انگل دارای تخم به نام "رشک" است که این رشک‌ها سفید و قهوه‌ای رنگ هستند.

وی ادامه داد: رشک‌های سفید رنگ نشان دهنده آلودگی قبلی فرد و رشک‌های قهوه‌ای رنگ به معنای فعالیت تازه شپش است، به طور کلی 3 دسته شپش وجود دارد، شپش "سر"، "تنه" و "آنه".
این پزشک عمومی افزود: شپش‌های سر معمولا در پشت گوش و گردن هستند، با بهداشت بی ارتباط و عمر این شپش‌ها حداکثر 30 روز است، اما شپش‌هایی که در تنه هستند کاملا با بهداشت مرتبط و خود این شپ‍ش‌ها عامل یک سری عفونت‌های دیگر هستند.
وی با اشاره به اینکه راه تشخیص این انگل با دیدن شپش زنده یا رشک‌ها ممکن است، بیان کرد: اولین علامت شپش، خارش است، فرد مبتلا احساس می‌کند که چیزی روی پوست سرش در حال راه رفتن یا خزیدن است، ایجاد حالت شوره‌زدگی روی مژه‌ها یا به وجود آمدن دانه‌های کوچک کهیری شکل روی منطقه آلوده از دیگر علائم وجود این بیماری است.
محمدیان در خصوص درمان این بیماری گفت: برای درمان این بیماری یا باید خود شپش را فلج کرده و کشت، یا باید رشک‌ها را از بین برد و یا سطح چسبندگی رشک‌ها با سطح چسبندگی پوست را از بین برد که این کار معمولا با استفاده از سرکه انجام می‌شود.
وی اظهار کرد: این نکته قابل توجه است که تمام افراد خانواده باید تحت درمان قرار بگیرند، اگر برای دختری که مبتلا به شپش است مقنعه یا روسری جدید خریده می‌شود باید حتما قبل از استفاده، اتو شود، مبلمان باید با استفاده از جاروبرقی نظافت شوند و موهای سر روزانه دو تا سه مرتبه با مخلوط سرکه و آب شست‌وشو شوند.
این کارشناس افزود: از روغن بادام تلخ هم می‌توان استفاده کرد، به این صورت که روغن را روی سر زده و ماساژ داده شود تا شپش‌ها اصطلاحا خفه شوند، می‌توان سس مایونز را به سر مالید و یک شب تا صبح سر را با کلاه مخصوص رنگ مو یا کیسه فریزر بست تا شپش‌ها از بین بروند.
وی یادآور شد: مسئله مهم این است که وسایلی که نمی‌توان ضدعفونی کرد را باید داخل کیسه فریزر دربسته به مدت دو هفته نگهداری کرد، البسه باید چند روز در معرض نور خورشید قرار بگیرند و لباس‌های فرد مبتلا در ماشین لباس‌شویی با دمای 55 درجه سانتی‌گراد شسته، حدود 20 دقیقه با استفاده از خشک‌کن لباس‌ها خشک شوند و بعد با استفاده از آفتاب کاملا خشک شوند.
محمدیان بیان کرد: باید شانه‌های ظریف را از داروخانه تهیه، به سرکه آغشته و بعد نخ نامرئی را بین دندانه‌های شانه گذاشته و به سر فرد مبتلا کشید تا به این وسیله شپش‌ها به شانه چسبیده و از سر جدا شوند، به طور کلی بهتر است شانه و برس‌ها به مدت یک ساعت در الکل باشد.
وی عنوان کرد: بعد از اینکه فرد اولین دوره درمان را پشت سر گذاشت و یا اینکه اولین برس مرطوب به سر فرد کشیده شد، فرد متواند به مدرسه برود اما درمان دارویی شپش که در منزل می‌توان از آن استفاده کرد، شامپوی "پرمترون" است، بعد از این که سر فرد مبتلا با شامپو شسته و تمیز شد، مقداری از این شامپو را به سر زده و می‌گذاریم حدود 10 دقیقه بماند و بعد شست‌وشو می‌کنیم، این کار 7 تا 10 روز بعد باید تکرار شود.
محمدیان گفت: محلول "دایلیس" یا "دایمتیکون" محلول دیگری است که بسیار موثر بوده و این محلول را باید بعد از شست‌وشو روی سر مالیده و 8 ساعت بعد سر شسته شود، استفاده از این محلول برای خانم‌های باردار مشکلی ایجاد نمی‌کند، از اتو مو هم می‌توان استفاده کرد، در صورت مقاوم بودن شپش‌ها حتما به پزشک مراجعه شود تا داروهایی که لازم است تجویز شود.
منبع: ایسنا
برچسب ها: شپش ، درمان ، تشخیص
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین