کد خبر: ۲۱۱۳۱۴
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰
پژوهشگران آمریکایی در پروژه جدید خود تلاش کردند تا با کمک ربات‌های کوچک مغناطیسی، مشکل آمبولی ریه را برطرف کنند.
ناطقان: به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه هوستون، آمبولی ریه سالانه به مرگ بسیاری از افراد منجر می‌شود. "موسسه ملی سلامت"(NIH) آمریکا اعلام کرده که آمبولی ریه سالانه موجب مرگ ۲۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار نفر در این کشور می‌شود. آمبولی ریه پس از "آنفارکتوس حاد میوکارد"(acute myocardial infarction) و سکته قلبی، سومین بیماری متداول قلبی- عروقی است.

آمبولی ریه هنگامی رخ می‌دهد که یک لخته خون در رگ‌های ریه تشکیل شود و جلوی جریان خون را بگیرد. این اتفاق، سطح اکسیژن خون را کاهش می‌دهد و بر اندام‌های دیگر نیز تاثیر می‌گذارد. وجود چندین لخته خون و یا یک لخته خون بزرگ می‌تواند موجب انسداد رگ‌ها شود و یک پیشامد تهدیدکننده باشد.

درمان‌های کنونی آمبولی ریه، با داروهایی صورت می‌گیرند که از لخته شدن خون پیشگیری می‌کنند و گاهی نیز نیاز به جراحی وجود دارد اما هر دو روش درمان می‌توانند پیامدهای بدی برای بیماران به همراه داشته باشند.

پژوهشگران "دانشگاه هوستون"(University of Houston) آمریکا در بررسی جدیدی تلاش کرده‌اند تا روش جدیدی را برای برطرف کردن این مشکل ارائه دهند.

"آرون بکر"(Aaron Becker)، استادیار مهندسی برق و رایانه دانشگاه هوستون و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: آزمایشگاه ما، پیشرفت قابل توجهی در ابداع ربات‌های کوچکی داشته که با نیروی مغناطیس کنترل می‌شوند. موضوع الهام‌بخش ما در این پژوهش، مشکلات بالینی بود که پزشکان با آنها سر و کار دارند.

"بنیاد ملی علوم"(NSF) آمریکا، اخیرا یک بودجه سه ساله را به مبلغ ۷۵۲,۸۷۱ دلار به این پروژه اختصاص داده که حذف لخته خون را با میلی‌ربات‌های مغناطیسی بیسیم مورد بررسی قرار می‌دهد.

این پژوهش، یک روش جدید و غیرتهاجمی را برای حذف لخته خون معرفی می‌کند. ایده پژوهشگران این است که با استفاده از یک میدان مغناطیسی که امکان کنترل ربات‌ها را فراهم می‌کند، لخته‌های خون داخل رگ‌ها را از بین ببرند.

هر کدام از ربات‌ها، به یک آهن‌ربا مجهز است. قرار گرفتن مجموعه‌ای از آهن‌رباهای الکتریکی در اطراف بیمار، یک میدان مغناطیسی را به وجود می‌آورد که توانایی چرخش، حرکت رو به جلو و از بین بردن لخته‌های خون را برای ربات فراهم می‌کند. تصویربرداری با سونوگرافی می‌تواند به تعیین محل قرار گرفتن ربات‌ها کمک کند.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین