کد خبر: ۲۲۷۶۰۶
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۲
سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: به نظر می‌ رسد برای ماه‌ها و سال‌های آتی احتمالاً باید یک زندگی مسالمت آمیز با کرونا داشته باشیم و فصل سرد سال این ویروس مهمان ما باشد.
ناطقان: کیانوش جهانپور، بعد از ظهر دوشنبه در ارتباط ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، با اشاره به برگزاری هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت ۹۹، اظهار داشت: شعار هفته سلامت که از اول تا هفتم اردیبهشت برگزار می‌شود، با هشتگ «کرونا را شکست می‌دهیم» بوده و شعار اصلی آن «حمایت همگانی از مدافعان سلامت» است که بر اساس شعار سازمان بهداشت جهانی انتخاب شده است.

وی افزود: شعار جهانی هفته سلامت نیز «حمایت از پرستاران و ماماها» است و چون بهورزان و نیروهای بهداشتی هم در ایران اقدامات پرستاران و ماماها را انجام می‌دهند، این شعار را بومی سازی و انتخاب کردیم. محوریت برنامه‌های هفته سلامت، مقابله با کرونا بر طبق بسیج ملی مقابله با کرونا است.

جهانپور درباره آخرین وضعیت درمان‌های دارویی کرونا، گفت: برنامه‌های مطالعات بالینی داروی «فاویپراویر» در دست اجرا است و با توجه به اینکه در ژاپن و چین برای این دارو با توجه به عوارض آن، اثربخشی خاصی برای درمان کووید ۱۹ گزارش نشده است، این دارو وارد فاز مطالعات بالینی شد و هر نوع تجویز مستلزم نتایج مطالعات بالینی است. داروی «هیدروکسی کلروکین» هم به عنوان دارویی با اثربخشی نسبی در پروتکل درمانی ما قرار دارد. استفاده از «اکتمرا» و آمپول «رمدسویر» هم فاز مطالعات بالینی را طی می‌کند.

وی ادامه داد: سلول درمانی برای بهبود عوارض ریوی نیز روشی بود که در برخی بیماران اثربخشی آن دیده شده بود و دارد فاز مطالعاتی را طی می‌کند.

جهانپور تاکید کرد: باید توجه کرد که تاکنون هیچکدام از این روش‌ها را نمی‌توانیم درمان اثربخش و حتی اثربخش نسبی محسوب کنیم، هر روشی برای درمان کرونا که در دنیا در حال مطالعه بوده، همزمان در ایران هم در حال مطالعه است و ده‌ها طرح مطالعاتی طب مدرن و مکمل در ایران در دست مطالعه قرار دارد.

وی افزود: همچنین امیدها این است ظرف ۹ تا ۱۵ آینده واکسن کرونا تولید شود که البته احتمال است.

سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: در حوزه تشخیص هم از تست‌های PCR به عنوان تست اختصاصی، سی تی اسکن به عنوان تست با حساسیت تشخیص بالا استفاده می‌شود. تست‌های سرولوژیک که همزمان با کشوری چون امریکا در ایران به تولید رسیده، برای تشخیص کرونا با روش الایزا در حال مطالعه است و قابلیت تولید آن وجود دارد. هنوز پروتکل‌های مورد استفاده تست‌های سرولوژیک با توجه به نوع آنتی بادی‌ها علیه کرونا تدوین نشده است و با تولید انبوه تست‌های الایزا بسیاری از آزمایشگاه‌ها می‌توانند از این فناوری استفاده کنند؛ چراکه فناوری تولید آن در کشور وجود دارد و به محض تأیید آن می‌توانیم حتی بیش از تست PCR آن را تولید کرده و آزمایشگاه‌های بیشتری را برای آن قرار دهیم.

جهانپور درباره برخی اظهارات مبنی بر ایمنی گله‌ای و یا قرنطینه کامل، اظهار داشت: ما بیش از ۶۰۰ هزار نفر در کشور زیر مجموعه وزارت بهداشت داریم که تعدادی از آنها پزشک، پرستار و کارشناس بهداشت و به نوعی صاحب نظر هستند. به علاوه تعداد زیادی هیئت علمی داریم و قاعدتاً ممکن است ۶۰۰ هزار نظر هم داشته باشیم. قاعدتاً این نظرها، نظر وزارت بهداشت تلقی خواهد شد.

وی ادامه داد: در عین حال باید توجه کرد که واحد شمارش انسان گله نیست و در مقابله با کرونا چیزی به نام ایمنی گله‌ای نداریم و اگر بخواهیم نامی بر آن بگذاریم، ایمنی گروهی است. تلاش ما این نیست که ما به سمت ایمنی گروهی برویم؛ چرا که ایمنی گروهی یک رویداد است که ما با آن روبرو می‌شویم و در جایی جبراً اتفاق می‌افتد، اما نمی‌توان گفت استراتژی نظام سلامت این است که ایمنی گروهی ایجاد شود. ایمنی گروهی هم اگر جایی اتفاق بیفتد به خاطر این است که به نوعی یک بیماری ممکن است بر همه ابزارهای بشر غلبه کند و شما چاره‌ای برای مقابله با آن نداشته باشید. بنابراین مواجهه با این موضوع جبری است و اختیاری نیست و چنین انتخابی هم در وزارت بهداشت وجود ندارد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: شاید ۵ تا ۱۰ درصد جمعیت کشور یا در بدبینانه‌ترین حالت ۱۵ درصد جمعیت یک کشور مبتلا شوند. بر همین اساس همه تلاش‌هایی که برای درمان و ایزولاسیون مبتلایان، قرنطینه افراد مشکوک یا مجاور با فرد مبتلا و اقدامات دیگری که تحت فاصله گذاری اجتماعی انجام می‌شود، آموزش‌ها و اعمال محدودیت‌ها، پروتکل‌هایی که تصویب، ابلاغ و اجرایی می‌شود، همه برای این است که ما به سمت ابتلای بخش زیادی از جامعه نرویم و زمان و فرصت بخریم و بار ترافیک و ازدحام ناگهانی به سیستم درمانی کشور تحمیل نکنیم تا بتوانیم از این مرحله عبور کنیم.

وی درباره احتمال ماندگاری کرونا تا پاییز و همزمانی این ویروس با اپیدمی آنفلوانزا، گفت: امیدواریم در هفته‌های آتی راحت‌تر بتوانیم با این بیماری برخورد کنیم. حتی امروز هم در موقعیت هفته اول اسفند قرار نداریم و هیچ پرستار و پزشک ما در هراس و نگرانی هفته اول اسفند نیست. امیدوارم طی دو ماه آینده هم چنین حسی را نسبت به امروز داشته باشیم و وضعیت بهتر شود. امیدواریم در هفته‌های آتی به مهار و کنترل نسبی بیماری نزدیک شویم. البته نمی‌توان زمانی برای آن پیش بینی کرد و نمی‌توانیم بگوییم شر این ویروس برای همیشه از سر بشر کم خواهد شد یا خیر. زیرا این بیماری نوپدید است.

جهانپور افزود: اکنون به نظر می‌آید که پیش بینی صاحب نظران این است که برای ماه‌ها و سال‌های آتی احتمالاً باید یک زندگی مسالمت آمیز با کرونا در نظر بگیریم و بنابر این نظرات قاعدتاً فصل سرد کرونا مهمان ماست و در عین حال همیشه فصل سرد برای ما آغاز یک اپیدمی آنفلوانزا نیز هست. بنابراین همانطور که سال گذشته با آنفلوانزای تیپ A مواجه بودیم، اگر کرونا هم تا پاییز از جامعه بشری رخت نبندد، باید هر دو ویروس را میزبانی کنیم و برای آن آمادگی داشته باشیم.

منبع: مشرق
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین