حلوای شکلاتی از از حلواهای ترکیهای است که هم مقوی بوده و هم ظاهری شیک و زیبا دارد.
ناطقان:
مواد لازم (برای ۴ نفر)
1 پیمانه آرد ذرت
۴/۳ پیمانه شکر
۱۲۰ گرم شکلات تختهای خرد شده
۸۰ گرم کره
۱ ق. س. پودر کاکائو
۱ پیمانه شیر
۱ پیمانه آب
۲ق س. روغن مایع
نوک ق. چ. نمک
بستنی وانیلی به مقدار لازم
پودر پسته یا گردو برای تزیین
برای
تهیه حلوای شکلاتی ابتدا در قابلمهای شیر، آب و شکر بریزید. روی حرارت
بگذارید و دائم هم بزنید تا شکر در شیر و آب حل شوند. پودر کاکائو را هم
افزوده و حدود ۵ دقیقه روی حرارت متوسط هم بزنید.
وقتی مواد شروع به
جوشیدن کرد، شکلات خرد شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً شکلات
و مواد یکدست شود. حالا شربت حلوا آماده است. آن را از روی حرارت بردارید و
کناری بگذارید. آرد، کره و روغن را در تابهای ریخته، روی حرارت متوسط
بگذارید و مواد را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه تفت دهید تا آرد طلایی رنگ شود.
سپس
آن را از روی حرارت بردارید و نمک اضافه کنید. شربت حلوا را آرام آرام به
آرد تغییر رنگ داده، اضافه کرده و کاملاً هم بزنید تا حلوا به روغن بیفتد.
در ظرف را گذاشته و به مدت ده دقیقه دیگر حرارت دهید.
با قاشق مخصوص
بستنی (اسکوپ) حلوا را به شکل گلوله درآورده و در ظرف مورد نظر بگذارید.
درکنار آن یک یا دو اسکوپ بستنی وانیلی قرار داده و روی آن را با پودر پسته
یا گردو تزیین کنید.
نکته
وقتی پودر شکلات و شکلات خرد شده را
روی اجاق میگذارید باید حواستان باشد که مدام سربزنید و البته حرارت هم کم
باشد. پودر شکلات روی حرارت زیاد سریع میسوزد و ته میگیرد و تلخ میشود.