کد خبر: ۳۲۵۰۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
دانه‌های انار بسیار شیرین هستند البته اگر رسیده و تازه باشند. هر یک لیوان دانه انار حدود ۲۱ گرم قند و حدود ۱۴۴ کالری انرژی دارد. علاوه بر این انار ترکیباتی قوی با خواص دارویی هم دارد.

ناطقان: پوست انار ضخیم و خارق‌العاده است، اما درون این پوست ضخیم صدها دانه ظریف و خوشمزه یاقوت مانند قرار گرفته است. هر کدام از این دانه‌ها دارای خواص شگفت‌انگیزی هستند که انار را به یک میوه خاص تبدیل کرده است. در ادامه می‌توانید بخشی از ارزش غذایی یک لیوان انار دان کرده (حدود ۱۷۴ گرم) را ببینید.


Image result for انار



    فیبر: ۷ گرم
    پروتئین: ۳ گرم
    ویتامین ث: ۳۰ درصد
    ویتامین کا: ۳۶ درصد
    فولات: ۱۶ درصد
    پتاسیوم: ۱۲ درصد

دانه‌های انار بسیار شیرین هستند البته اگر رسیده و تازه باشند. هر یک لیوان دانه انار حدود ۲۱ گرم قند و حدود ۱۴۴ کالری انرژی دارد. علاوه بر این انار ترکیباتی قوی با خواص دارویی هم دارد.
۲. خواص دارویی انار

انار شیرین

درون انار دو ماده وجود دارد که در واقع اکثر خواص انار را مدیون آن‌ها هستیم.

    پونیکالاجین (Punicalagin)

این ماده یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که هم در آب آنار و هم در پوست انار پیدا می‌شود. خاصیت آنتی‌اکسیدان این ماده آنقدر زیاد است که باعث شده آب انار ۳ برابر بیشتر از نوشیدنی‌هایی مانند آب انگور و چای سبز آنتی‌اکسیدان فعال داشته باشد. همین آنتی‌اکسیدان و البته چیزهای دیگر باعث می‌شود که خواص آب انار و البته خواص پوست انار هم بسیار زیاد باشد.

    پونیسیک اسید (Punicic acid)

این اسید درون روغن هسته انار یافت می‌شود و جزء اسید‌های چرب اصلی دانه‌های انار است. این ماده یکی از اسیدهای چرب امگا ۶ است.
۳. تأثیر ضدالتهابی قوی انار

انار

التهاب‌های شدید یکی از عواملی است که باعث مشکلات و بیماری‌های بسیار جدی می‌شود. بیماری‌هایی مثل بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲، آلزایمر، و حتی چاقی مفرط! انار خواص ضدالتهابی بالایی دارد که مشخصا از خاصیت آنتی‌اکسیدانی پونیکالاجین ناشی می‌شود.

تحقیقات و مطالعات زیادی بر روی خاصیت ضدالتهابی انار انجام شده است. مطالعات نشان داده است که مواد مؤثر موجود در انار می‌توانند طی زمان هضم، باعث کاهش التهاب دستگاه گوارش شوند و همچنین تاثیر خوبی در کاهش فعالیت‌های سلول‌های سرطانی مربوط به سرطان سینه و روده بزرگ داشته باشند.

یکی از تحقیقات ۱۲ هفته‌ای بر روی افراد دیابتی نشان داد، مصرف ۱.۱ لیوان آب انار (برابر با ۲۵۰ میلی‌گرم) در روز باعث کاهش التهاب‌های "CRP” و "interleukin-6” تا ۳۲ و ۳۰ درصد شده است. اگر دچار التهاب فیزیکی ناشی از بیماری‌های مختلف هستید و می‌خواهید این التهاب را کاهش دهید، انار یک مکمل عالی برای اضافه کردن به رژیم غذایی است. خواص آب انار مانند یک داروی بدون عوارض عمل می‌کند و توانایی بسیار زیادی در کاهش التهاب‌های مشکل‌ساز دارد.
۴. آسان شدن هضم غذا با مصرف انار

ماست

بسیاری از مشکلات بدن از آنجا شروع می‌شود که دستگاه گوارش ما در هضم غذا خوب عمل نمی‌کند. عملکرد صحیح دستگاه گوارش برای بدن حیاتی است. فیبر موجود در انار به ما کمک می‌کند تا روده‌های سالمی داشته باشیم که خوب هم کار می‌کنند.

از دیگر خواص انار برای روده می‌توان به کاهش احتمال بروز بیماری «کرون» که از بیماری‌های التهابی روده است و همچنین «زخم معده» اشاره کرد. برای داشتن روده‌ی سالم، بهترین راه خوردن انار دان شده به صورت کامل است.
۵. تأثیر انار در درمان سرطان پروستات

سرطان پروستات یکی از سرطان‌های رایج در میان مردان است. تحقیقات آزمایشگاهی به نتایجی رسیده است که نشان می‌دهد خواص عصاره انار ممکن است بتواند تولید سلول‌های سرطانی را کند و حتی سلول‌های سرطانی را تحریک به خزان یاخته‌ای یا آپوپتوز کند. آپوپتوز همان مرگ سلولی است که در آن سلول دچار مرگ برنامه‌ریزی شده می‌شود.

تحقیقات بر روی آقایان نتایج جالبی در این زمینه نشان داد. نوشیدن ۲۳۷ میلی‌لیتر آب انار به صورت روزانه باعث کاهش PSA  یا prostate-specific antigen می‌شود. PSA نشانه‌ای از سرطان پروستات در خون است. مردانی که میزان PSA خون آن‌‌ها در مدت زمان کوتاهی دو برابر شود در خطر مرگ بر اثر سرطان پروستات هستند. نوشیدن این میزان توصیه شده از آب انار به صورت روزانه و منظم باعث کاهش سرعت دو برابر شدن میزان PSA از ۱۵ ماه به ۵۴ ماه می‌شود.
۶. کمک به درمان سرطان

انار ترش

سرطان سینه یکی از سرطان‌های رایج در میان زنان در سنین مختلف است. عصاره‌ی انار ممکن است بتواند از بازتولید سلول‌های سرطانی جلوگیری کند و حتی آن‌ها را بکشد و از بین ببرد. البته اطلاعات و شواهد به دست آمده هنوز محدود هستند و تحقیقات و پژوهش‌های بیشتری در این زمینه لازم است.
۷. کاهش فشار خون با انار

فشار خون بالا یکی از بیماری‌هایی است که عوارض بسیار زیادی به همراه دارد؛ از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به حمله قلبی و سکته مغزی اشاره کرد.

در یکی از تحقیقات بر روی افراد دارای فشار خون بالا بعد از مصرف ۱۵۰ میلی‌گرم آب انار به صورت روزانه برای مدت ۲ هفته، شاهد کاهش قابل‌ ملاحضه و بارز فشار خون بودند. تحقیقات دیگر هم به نتایج مشابه رسیدند، خصوصا در کسانی که فشار خون آن‌ها به اعداد بالایی می‌رسد.
۸ . خواص انار در بهبود درد و ورم مفاصل

خواص انار برای پوست

التهاب مفصل یا آرتریت (Arthritis) یکی از بیماری‌های شایع است و انواع مختلفی از آن وجود دارد که به دلیل عوامل مختلفی مانند روماتیسم یا آرتروز ایجاد می‌‌‌‌‌‌شود. با توجه به این‌که یکی از خواص انار خاصیت ضدالتهابی آن است، این میوه می‌تواند به درمان التهاب مفاصل کمک کند.

مطالعات در این زمینه نشان داده‌اند عصاره انار می‌تواند آنز‌یم‌های شناخته شده‌‌ای که به مفاصل آسیب می‌زنند را در مردان و زنان دچار التهاب مفصل کاهش دهد و متوقف کند. مطالعات نشان داده است که خواص انار باعث بهبود التهاب مفصل در موش شده اما شواهد تحقیقات بر روی انسان‌ها هنوز کم است.
۹. خواص انار برای لاغری

غذا

ویتامین C موجود در دانه انار به اندازه‌ای است که می‌تواند تا ۴۰ درصد از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین کند. این میوه همچنین به علت میزان زیاد فیبر باعث احساس سیری و کنترل اشتها می‌شود. اگر به هر دلیلی انار دوست ندارید یا نمی‌توانید مثل بقیه یک پیاله انار دان شده بخورید، می‌توانید برای بهره‌مند شدن از خواص لاغری انار کمی انار را به سالاد یا ماست خود اضافه کنید.

یکی از راه‌های دیگر مصرف رب انار است. خواص رب انار برای لاغری هم مانند خود انار است. البته رب انار بیشتر از خود انار باعث کاهش فشار خون می‌شود و خوردن آن به تنهایی مشکل است. می‌توانید رب انار یا انار پخته را در کنار غذاهایی که دارای مرغ هستند امتحان کنید.
۱۰. تقویت عملکرد جنسی و قدرت باروری

غلظت آنتی اکسیدان‌های انار و تأثیر آن در کاهش استرس اکسیداتیو، انار را تبدیل به میوه‌ای مفید برای تقویت عملکرد جنسی و قدرت باروری کرده است. تحقیقات نشان می‌دهند استرس اکسیداتیو باعث اختلال در عملکرد اسپرم و کاهش باروری در زنان می‌شود.

آب انار به کاهش استرس اکسیداتیو در جفت کمک می‌کند. همچنین نوشیدن آب انار می‌تواند سطح تستوسترون که یکی از اصلی‌ترین هورمون‌های جنسی است را در مردان و زنان، افزایش دهد.
برچسب ها: انار ، ناطقان ، خواص ، دانه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین