کد خبر: ۶۲۹۳۹
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۲
یک متخصص طب سنتی گفت:حجامت و زالودرمانی از جمله بهترین روش‌های درمانی سردردهای میگرنی به حساب می‌آیند که البته حتماً باید توسط متخصص طب سنتی انجام شوند تا نتیجه‌بخش باشند.
ناطقان:متخصص طب سنتی اظهار کرد: میگرن یک سردرد تپش‌دار است که می‌تواند در یک‌سو یا هر دو سوی سر ایجاد شود، این سردرد با تهوع، استفراغ و یا کاهش اشتها همراه است و یا هنگام بروز سردرد تمایل به خوابیدن و استراحت کردن در شخص مبتلا فعال می‌شود .

علی بهادری افزود: بیشتر افرادی که بیماری میگرن دارند، افرادی سرد مزاج هستند که زود عصبی می‌شوند و به واسطه این عصبانیت، تغییراتی در طبع آنها ایجاد می‌شود که می‌تواند زمینه‌ساز بروز سردردهای میگرنی باشد به همین دلیل در اولین اقدام درمانی، طبع این افراد باید گرم‌تر شود.

وی با بیان اینکه میگرن در مردان نشانه از تولید شدن نزله‌ها ( اخلاط کثیف بدن ) در سر است، افزود: همچنین هجوم صفرا به سمت مغز ، کم خونی ارثی، ورم معده، ورم روده، کبد چرب ، وازوکتومی، فعال شدن پروستاتیزم می‌تواند از دیگر علل بروز میگرن در مردان باشد.

بهادری  به علل بروز میگرن در زنان اشاره و بیان کرد: از نشانه‌های میگرن در زنان می‌توان به تولید نزله‌ها ( اخلاط کثیف بدن ) در سر ، هجوم صفرا به مغز ، کم خونی ارثی، ورم معده ، ورم روده، کبد چرب، تشدید بیماری زنان و تغییرات هورمونی، خوردن پی در پی قرص جلوگیری ، مصرف IUD  و پیامدهای سزارین اشاره کرد.

این متخصص تب سنتی میگرن در سنین کودکی را غیر معمول دانست و عنوان کرد: در صورت مشاهده در دختران باید به بیماری تخمدان، بالا بودن پرولاکتین  و در پسران به بزرگی کبد و طحال و کم خونی ارثی شک کرد و برای درمان حجامت از سر حرف اول را می‌زند.

وی با بیان اینکه زکام شدن برای دفع درد میگرن، کاهش ورم مغز، دفع نزله‌های (سرد و گرم) بسیار موثر است، افزود: باید اخلاط چهارگانه بدن به حد اعتدال رساندن مدیریت شود مثلا عسل با آب ولرم در مزاج سرد، پیاده روی مستمر حداقل روزی یک ساعت، پرهیز از استعمال دخانیات، خوردن یک نخود از ژل رویال عسل ناشتا،  آب انگور طبیعی یا مویز سیاه شانی بسیار مفید برای دفع درد میگرن است.

بهادری عدم دفع کامل سموم بدن را از دیگر علل بروز سردردهای میگرنی دانست و گفت: یکی از علل مهم میگرن، سمومی است که به طور کامل از بدن دفع نمی‌شود در این افراد معمولاً روده‌ها خوب کار نمی‌کنند و فرد با مشکل یبوست مواجه است بنابراین برای دفع سموم، هم از طریق سیستم گوارش (به وسیله خوراکی‌های دفع سموم مثلاً مصرف آش گشنیز در سه روز متوالی) و هم از طریق حجامت باید اقدام کرد تا هم از شدت دردها کاسته شود و هم فاصله حمله‌های میگرنی کمتر شود.

وی اضافه کرد: در واقع حجامت و زالودرمانی از جمله بهترین روش‌های درمانی سردردهای میگرنی به حساب می‌آیند که البته حتماً باید توسط متخصص طب سنتی انجام شوند تا نتیجه‌بخش باشند.

بهادری با بیان اینکه بدانید مصرف بسیاری از مواد غذایی می‌تواند باعث بروز یا تشدید سردردهای دردناک دوره‌ای یا همان میگرن شود،  افزود: پنیر، گوجه‌فرنگی، فلفل قرمز و سیاه، غذاهای سرخ شده و ادویه‌دار، ماهی دودی، ماهی تن، پیاز داغ، باقلا، آجیل، نان سفید، شکر، حبوبات، کلم، سرکه، چای پررنگ و ... از جمله این خوراکی‌ها هستند که توصیه می‌شود در صورتی که میگرن دارید، دور آن‌ها یک خط قرمز بکشید.

وی ادامه داد: ناراحتی کبد، داشتن دندان خراب، ابتلا به ضعف چشم، انجام کار زیاد و خسته‌کننده، برانگیختن عواطف منفی در خود از قبیل کینه، نفرت و حسادت، بی نظمی عادت ماهانه، زیاده‌روی در نوشیدن چای پررنگ و عامل وراثت می‌توانند باعث بروز سردردهای میگرنی شوند.

بهادری با بیان اینکه بعد از کشف علت درد، باید نسبت به درمان آن اقدام شود، افزود: در طب سنتی نسخه‌های گیاهی زیادی برای درمان سردرد به ویژه سردردهای میگرنی وجود دارد. بنابراین پیش از مراجعه به متخصص طب سنتی می‌توانید یکی از این روش‌ها را امتحان کنید.

وی به عرق جادویی درمان میگرن اشاره و اظهار کرد: یک فنجان عرق اسطوخودوس را با همان مقدار عرق سنبل‌الطیب و آب مخلوط کرده و روزی یک تا دو لیوان میل کنید. مصرف این عرق گیاهی به مرور زمان شدت دردهای میگرنی را کاهش می‌دهد. البته این عرق ترکیبی با نام «عرق جادویی درمان قطعی میگرن» در بسیاری از عطاری‌ها به فروش می‌رسد اما توصیه ی من این است که خودتان این عرق‌ها را با هم ترکیب کنید تا از نتیجه درمانی مطمئن باشید.

 این متخصص طب سنتی اضافه کرد: مخلوط کردن چند قطره آب با بادام تلخ کوبیده شده و ماساژ سر با این ضماد گیاهی، قرار دادن برش‌های نازک لیمو روی پیشانی، ماساژ پیشانی با سرکه و بو کردن ریحان و برگ نعناع انواع سردردهای عصبی و میگرن را تسکین می‌دهد.

وی با بیان اینکه برای تسکین سردردهای میگرنی دمنوش‌های مختلفی وجود دارد، افزود: از جمله دمنوش ضد میگرن میتوان ۵۰ گرم گل بابونه را با همین مقدار چای کوهی (گل راعی) و ۲۵ گرم سنبل‌الطیب و ۲۵ گرم اسطوخودوس مخلوط کنید و حدود یک مشت از این مخلوط را با آب سرد بشویید و سپس با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و روزی دو لیوان میل کنید. البته در صورتی که افراد دیابت نداشته باشند می‌توانند با تکه‌ای نبات طعم این دمنوش را شیرین کنند.

 بهادری خاطرنشان کرد: اگر سابقه دردهای میگرنی دارید می‌توانید پنج تا 10 گرم ریحان تازه را در یک فنجان آب جوش بریزید تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. بعد آن را صاف و با عسل یا شکر شیرین کرده و بعد از غذا یک فنجان از آن را میل کنید. مصرف روزانه این دمنوش تا حد زیادی از بروز سردردهای میگرنی پیشگیری می‌کند و در صورت بروز هم میزان درد خفیف خواهد بود.

وی با بیان اینکه ترشیجات موجب افزایش سردردهای میگرنی می‌شود، افزود: اگر سردرد هایی مداوم دارید توصیه می‌کنیم از خوردن ترشی ها و خوراکی هایی که سرکه دارند خودداری کنید چون محرک اعصاب هستند و به سلامتی‌تان آسیب وارد می‌کنند و اعضاء عصبی بدنتان را آزار می‌دهند؛ معده، دهانه رحم، مثانه، دهانه معده، شریان‌ها و رباط‌ها جزء اعضاء عصبی هستند.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: مصرف سرکه سردردهای میگرنی را افزایش می‌دهد و ترشی‌ها نیز به اعصاب آسیب می‌رسانند غیر از آب نارنج که به اعصاب سالم آسیبی وارد نمی‌کند ولی به اعصاب ناسالم آسیب وارد می‌کند؛ آب نارنج را نباید صاف کرد و باید همراه با پالپ مصرف کرد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین سکنجبین که با سرکه و عسل تهیه می‌شود و نعناعی که به آن اضافه می‌شود، محافظ اعصاب است. البته بهتر است که سبزی نعناع تازه در تهیه سکنجبین استفاده شود. سکنجبینی که ترش باشد، راه‌های هوایی را تحریک می‌کند و سکنجبینی که در زمستان مصرف می‌شود باید عسل بیشتری زده شود و شیرینی بیشتر داشته باشد ولی سکنجبینی که در تابستان مصرف می‌شود، باید ترش‌تر باشد.

بهادری با بیان اینکه ماساژ سر می‌تواند در کاهش دردهای میگرنی موثر باشد، افزود: مخلوط کردن چند قطره آب با بادام تلخ کوبیده شده و ماساژ سر با این ضماد گیاهی، قرار دادن برش های نازک لیمو روی پیشانی، ماساژ پیشانی با سرکه و بو کردن ریحان و برگ نعناع انواع سردردهای عصبی و میگرن را تسکین می‌دهد. ماساژ با روغن زنبق هم در تسکین درد و کاهش مدت آن تأثیر بسزایی دارد و همچنین یک قطره از این روغن را داخل بینی بریزید.

وی با بیان اینکه بهترین روش مقابله با سردرد، در درجه اول پیشگیری از وخیم شدن آن است، بیان کرد: اگر جزء افرادی هستید که اغلب گرفتار سردرد هستند، بهتر است لیستی از تمام غذاهایی که ظرف چند روز یا چند هفته پیاپی خورده اید، تهیه کنید. سپس این لیست را به دقت بررسی کنید تا شاید رابطه‌ای میان مصرف غذایی خاص با بروز سردرد در خود بیابید.

بهادری خوردن پنیر، پرتقال، شکلات و قهوه با معده خالی را از علل بروز سردرد دانست و گفت: همچنین کم آبی، نداشتن فعالیت ورزشی و رژیم‌های سخت در سردرد موثر هستند اما اگر سردردها با عارضه دیگری همراه نباشند به ندرت نشانه مشکلی جدی هستند. در حقیقت از هر چهار مورد سردرد، سه مورد در اثر گرفتگی ماهیچه‌های پشت، گردن و فک به وجود می‌آیند.

به گزارش ایسنا، امروزه پژوهشگران با مطالعات و بررسی‌های فراوان به این نتیجه رسیده‌اند افرادی که دارای اضافه وزن هستند، ورزش نمی‌کنند و سیگار می‌کشند، نسبت به افرادی که این سه مورد را ندارند، بیشتر در معرض ابتلا به سردرد قرار دارند؛ بنابراین سعی کنید با تبدیل عادات نادرست و غلط زندگی به عادت‌های صحیح و مناسب، به سلامت خود کمک کنید.

منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین