کد خبر: ۶۶۷۴۳
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۲
سخنگوی ششمین کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در نشستی خبری که در روزهای 3 و 4 اسفند با حضور 700 مهمان خارجی از 80 کشور برگزار می‌شودگفت: وضعیت برگزاری جلسات علنی مجلس در این مدت با توجه به مشارکت نمایندگان در این اجلاس مجلس در صبح سه‌شنبه جلسه علنی نخواهد داشت تا نمایندگان در جلسه افتتاحیه حضور پیدا کنند و بعد از آن بخشی از نمایندگان برای شرکت در جلسات مجلس حضور پیدا خواهند کرد.
ناطقان: کاظم جلالی در نشستی خبری در تبیین جزئیات ششمین کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین گفت: ‌این کنفرانس در روزهای 3 و 4 اسفند با حضور 700 مهمان خارجی از 80 کشور برگزار می‌شود.

به گفته وی، مراسم افتتاحیه با پیام رهبری و حضور روسای قوا خواهد بود که بعد از مراسم افتتاحیه جلسات رسمی آغاز خواهد شد. سخنران مراسم اختتامیه نیز رئیس جمهور است که در اختتامیه ضمن قرائت بیانیه نهایی سمفونی مقاومت نیز نواخته خواهد شد و برخی گروه‌های مقاومت و متفکران این حوزه تجلیل شده و گزارش کمیته‌های چهارگانه نیز قرائت می‌شود.

تعطیلی جلسه علنی سه‌شنبه صبح مجلس

سخنگوی ششمین کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین با بیان اینکه در این اجلاس از 80 کشور حضور پیدا می‌کنند،‌ گفت: سطح حضور افراد شامل روسای پارلمان‌ها، نواب روسای پارلمان‌ها،‌ روسای کمیسیون‌های مربوطه همچون سیاست خارجی و امنیت،‌ شخصیت‌های برجسته مقاومتی و مبارز، NGOها و گروه‌های طرفدار فلسطینی از سراسر جهان که این اجلاس در مجموع با حضور 700 مهمان خارجی برگزار می‌شود. البته این احتمال وجود دارد که در دو سه روز آینده افراد شرکت‌کننده در این اجلاس افزایش پیدا کنند.

جلالی با بیان اینکه علاوه بر جلسه مجمع عمومی، کمیته‌های چهارگانه نیز تشکیل جلسه می‌دهند، گفت: این کمیته‌ها شامل پارلمانی‌ها، جوانان و NGOها و سازمان‌های غیردولتی، نهضتی‌ها و گروه‌های مقاومت هستند که آنها قرار است نظراتشان را در جلسه نهایی درقالب گزارشی قرائت کنند. همچنین کمیته تنظیم بیانیه نهایی با حضور روسای هیأت‌ها و کشورهای شرکت‌کننده یعنی اعضای و روسای کمیته‌های چهارگانه و کشورهای علاقه‌مند در کمیته تنظیم بیانیه نهایی شرکت می‌کنند تا در اختتامیه بیانیه نهایی قرائت شود.

وی با بیان اینکه این کنفرانس به ریاست علی لاریجانی، رئیس مجلس تشکیل می‌شود، گفت: با توجه به اهتمام ویژه نمایندگان مجلس آنها نیز در این کنفرانس و کمیته‌های مربوطه نیز در کنار سایر پارلمانی‌ها وجود دارند چون این اجلاس به میزبانی مجلس و نمایندگان برگزار می‌شود.

جلالی همچنین گفت: علاوه بر دو روز برگزاری اجلاس پارلمانی‌ها احزاب و گروه‌های فلسطینی و طرفداران فلسطین، در روز پنج‌شنبه نیز NGOها،‌ احزاب و گروه‌های غیردولتی نیز در تهران اجلاسی را برگزار می‌کنند که این جدا از همایش است، چون تلاش ما این است که چهارشنبه شب کنفرانس را به اتمام برسانیم. همایش NGOها همایشی با حضور احزاب، NGOها و گروه‌های ایرانی است که با یکدیگر با دستور کار فلسطین جلسه‌ای را برگزار می‌کنند.

وی با یادآوری اینکه این اجلاس در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود در مورد وضعیت برگزاری جلسات علنی مجلس در این مدت، گفت:‌طبق شنیده‌های بنده با توجه به مشارکت نمایندگان در این اجلاس مجلس در صبح سه‌شنبه جلسه علنی نخواهد داشت تا نمایندگان در جلسه افتتاحیه حضور پیدا کنند و بعد از آن بخشی از نمایندگان برای شرکت در جلسات مجلس حضور پیدا خواهند کرد.

در کنفرانس فلسطین به دنبال وحدت امت اسلامی در موضوع فلسطین هستیم

سخنگوی ششمین کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین با اشاره به تاریخچه برگزاری این کنفرانس، گفت: بعد تصویب قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در 19 اردیبهشت سال 69، تاکنون پنج کنفرانس با این عنوان در سال‌های 70،‌80، 85، 87 و 90 برگزار شده که امسال ششمین کنفرانس برگزار خواهد شد.

جلالی با بیان اینکه اهداف برگزاری این کنفرانس متناسب با شرایط فعلی است، گفت: امروز در شرایط بسیار حساسی قرار داریم چون تمامی توجهات و تلاش‌ها بر این است که مسأله فلسطین به عنوان مسأله اصلی جهان اسلام به مسائل دیگری منحرف شود، حال اینکه مردم فلسطین در بین مسلمانان و ملت‌های مسلمان یک موضوع اصلی است و بخصوص بعد از انقلاب اسلامی و اعلام روز قدس توسط امام (ره) از اهمیت ویژه‌تری برخوردار بوده است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سابقه تاریخی مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از فلسطین، گفت: در دوره‌ای رهبران عرب و برخی دولت‌های عربی پیشقراول مبارزه با رژیم صهیونیستی بودند که بعد از پیمان کمپ دیوید آنها اعلام عجز کرده و به مبارزاتشان پایان دادند. سپس برخی گروه‌های فلسطینی سردمدار مبارزه با رژیم صهیونیستی شدند. آنها نیز از اوایل دهه نود به سمت صلح و سازش حرکت کردند.

وی افزود: در این زمان اساس مقاومت از متن مردم شکل گرفت. هنگامی که رژیم صهیونیستی در سال 82 حمله به لبنان را انجام داد مردم با الهام از پیروزی انقلاب جریان مردمی مبارزه با رژیم صهیونیستی را شکل دادند که برای اولین بار این رژیم در سال 2000 طعم تلخ شکست را چشید و سعی کرد جریان مقاومت را از بین ببرد. تلاش‌هایی که در ابتدا به شکل سیاسی و حتی تلاش برای خلع سلاح حزب‌الله بود و بعد از آن به دنبال ایجاد اختلافات طایفه‌ای و جنگ‌های خانگی رفتند و سپس در سال 2006 با هدف از بین بردن حزب‌الله به لبنان حمله کردند. جنگ 33 روزه که با عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی به پایان یافت و شکست دیگری برای این رژیم بود.

وی با اشاره به جنگ 22 روزه در غزه در سال 2008، گفت:‌ آنها در این جنگ نیز موفق نشدند و دو بار دیگر نیز به غزه حمله کردند. سپس برای اولین بار موشکی نزدیک کاخ نتانیاهو اصابت کرد که با این اتفاق برای اولین بار شرایط آتش‌بس را مقاومت تعیین کرد. این روند تا سال 2014 ادامه داشت که بعد از آن با تشکیل گروه‌های تروریستی و تشدید فعالیت‌های آنها در داخل منطقه روند به سمت دیگری رفت.

جلالی توضیح داد: مسلمانانی که یکپارچه مقابل رژیم صهیونیستی ایستادگی می‌کردند یکباره با حضور گروه‌های تروریستی همچون داعش و جبهه النصره روبرو شدند و موضوع اصلی منطقه غرب آسیا و کشورهای اسلامی مقوله تأمین امنیت و مبارزه با خشونت و تروریسم، افراطی‌گری، طایفه‌گری و جنگ‌های نیابتی شد. اتفاقات عراق، ‌سوریه، یمن و بحرین همه حکایت از این تحولات دارد که صهیونیست و ‌آمریکا با پشتوانه تسلیحاتی، اطلاعاتی و مالی جریان تروریستی را در داخل منطقه ایجاد و حمایت کرد تا موضوع فلسطین به موضوع دست چندم تبدیل شود.

وی افزود: این روند تا جایی پیش رفت که حتی نهادهای بین‌المللی اسلامی همچون سازمان کنفرانس اسلامی که بعد از آتش‌سوزی در مسجدالاقصی در سال 69 ایجاد شده بودند، به دنبال موضوع دیگری جز حمایت از فلسطین بروند و وقتی به مسأله فلسطین می‌رسند در حاشیه بیانیه‌شان چند خط درباره فلسطین می‌نویسند. رژیم صهیونیستی نیز با استفاده از این شرایط اقداماتی را انجام می‌دهد از جمله آن تلاش برای از بین بردن نمادهای اسلامی در سرزمین‌های اشغالی است. مهمترین این نماد مسجدالاقصی قبله اول مسلمانان است که رژیم صهیونیستی با حفاری‌های بسیار زیاد در اطراف مسجدالاقصی تلاش در از بین بردن این نماد مسلمانان می‌کند.

جلالی با اشاره به ممنوعیت پخش اذان در مساجد گفت: رژیم صهیونیستی قانون گسترش شهرک‌سازی‌ها را به تصویب رساند و آنقدر این آش را شور کرد که شورای امنیت در بی‌سابقه‌ترین قطعنامه‌ای را علیه این اقدام صهیونیستی صادر کرد کما اینکه تاکنون این رژیم به هیچ یک از قطعنامه‌های شورای امنیت و سازمان ملل عمل نکرده است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به محاصره غزه و اقدامات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، گفت: در چنین شرایطی برخی کشورهای عربی نیز به دنبال برقراری رابطه و عادی‌سازی روابط برای مقابله با جریان مقاومت هستند. البته نباید مهاجرت معکوس در رژیم صهیونیستی را نیز نادیده گرفت.

جلالی ادامه داد: در این شرایط کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین با هدف وحدت امت اسلامی و همراهی تمامی کسانی که دل در گرو مردم مظلوم فلسطین دارند برگزار می‌شود تا بگوییم موضوع اول امت‌های اسلامی و دنیای اسلام باید فلسطین باشد و باید موضوعات طایفه‌ای، جنگ‌های مذهبی و اختلافات داخلی بین مسلمانان فراموش شود و آنها با وحدت و اتحاد به مقابله با رژیم صهیونیستی بپردازند.

وی تمرکز روی موضوع قدس را از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس عنوان و اظهار کرد: در این کنفرانس ما به دنبال مقابله با صهیونیستی سازی قدس هستیم. چرا که رئیس جمهور جدید آمریکا نیز در زمان تبلیغات انتخاباتی‌اش موضوع انتقال سفارت آمریکا به قدس را مطرح کرد که این اقدامی خطرناک است. کشورهای اسلامی باید در برابر این اقدام موضع‌گیری کنند چون بیت‌المقدس متعلق به همه مسلمانان است.

جلالی محکومیت ادامه شهرک‌سازی در سرزمین‌های اشغالی را از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس عنوان و اظهار کرد: بزرگترین و بهترین راه ‌حل فلسطین پیشنهاد مقام معظم رهبری است که چندین سال پیش مطرح کردند؛ یعنی در فلسطین بدون توجه به مسأله دین همه فلسطینی‌ها با هر دینی که مجبور به مهاجرت شدند به سرزمین مادری‌شان برگردند و آنها آینده سیاسی و نحوه اداره و ساختار حکومت را تعیین کنند در غیر این صورت تنها راه در موضوع فلسطین مقاومت است.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین