کد خبر: ۶۹۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۰
محققان آزمایشگاه الکترونیک آلی دانشگاه لینشوپینگ سوئد برای اولین بار یک ساختار ویژه برای ذخیره انرژی موسوم به "ابرخازن" را در یک گیاه ایجاد کردند.
ناطقان:به نقل از سایت فیزیک، این گیاه که یک گل رُز است می‌تواند صدها بار شارژ و خالی شود. این محققان در نوامبر 2015 اعلام کردند که توانسته اند باعث جذب یک محلول پلیمری رسانا توسط گل‌های رز شوند. در این تحقیق، هیدروژل رسانا در ساقه گل رُز به شکل سیم جای گرفت. با یک الکترود در دو طرف ساقه و یک گیت در وسط، یک ترانزیستور کاملا کارا ایجاد شد. این نتایج در نشریه "پیشرفت‌های علم" چاپ شده و علاقه زیادی را در سراسر جهان به این موضوع بوجود آورده است.

النی استاورینیدو استادیار در آزمایشگاه الکترونیک آلی، می‌گوید: ما توانستیم این گل رز را صدها بار شارژ کنیم بدون اینکه به عملکرد دستگاه لطمه بخورد. میزان ذخیره انرژی با این روش به اندازه ابرخازن‌هاست و این گیاه پتانسیل تامین نیروی پمپ‌های یونی و انواع سنسورها را دارد.

وی افزود: البته این تحقیق در مراحل اولیه قرار دارد و در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد مشخص نیست.

نمونه‌هایی از کاربرد این سیستم می‌تواند سیستم‌های انرژی خودکار و امکان برداشت انرژی از گیاهان برای تامین نیروی سنسورها و سوئیچ‌های مختلف و امکان ایجاد سلول‌های سوختی داخل گیاهان باشد.

پرفسور مگنوس برگرن مدیر آزمایشگاه الکترونیک آلی دانشگاه لینشوپینگ گفت: چند سال پیش ما نشان دادیم که می‌توان گیاهان الکترونیکی و گیاهان دارای انرژی ایجاد کرد ولی اکنون نشان دادیم که این تحقیق مصارف کاربردی دارد. ما نشان دادیم که نه تنها ذخیره انرژی ممکن است بلکه می‌توانیم سیستم‌هایی با عملکرد عالی ایجاد کنیم.

منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین