کد خبر: ۹۱۲۷۱
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۰
ناباروری مشکلی است که این روزها زوج های بسیاری را ملزم کرده تا به جست وجوی پیشگیری و اطلاع از درمانهای نوین آن بپردازند.
ناطقان: ناباروری و نازایی یکی از مهمترین چالش‌های کشورهای در حال توسعه است که محمداسماعیل مطلق رییس اداره سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، اظهار کرد: سال گذشته حدود سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود داشت، اما بررسی‌های جدید از افزایش این رقم در سال ۹۶ خبر می‌دهد. از سوی دیگر طبق سرشماری سال گذشته، از میان ۱۵ میلیون خانوار، ۲۰ درصد این خانواده‌ها نابارور هستند. 

طی سال‌های اخیر تحقیقات بسیاری در سراسر جهان برای جستجوی مهمترین علت ناباروری زوج‌ها و کشف درمان‌های نوین آن در حال انجام است. البته شناخت درست علت اصلی ناباروری و نحوه پیشگیری از آن، مساله مهمی است که این روز‌ها بیشتر متخصصان تاکید جدی نسبت به آن دارند.
 
اعظم السادات موسوی رئیس انجمن متخصصین زنان، مامایی و نازایی ایران درباره ناباروری بیان کرد: سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی‌های کنترل نشده، مهمترین و شایع‌ترین علت ناباروری و نازایی در کشورمان است که تغییر الگوهای غذایی و علاقه جوانان به مصرف انواع فست فود‌ها و سابقه خانوادگی، از جمله دلایل بروز کیست و چاقی می‌شود. 

این متخصص زنان، زایمان و فوق تخصص آنکولوژی با بیان اینکه ناباروری‌های ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی از درمان پذیرترین و در واقع خوش خیم‌ترین نوع ناباروری‌ها به شمار می‌رود، افزود: این نوع از نازایی و ناباروری با دارو درمانی، کاهش درست و متعادل وزن، ورزش و تنظیم وضعیت هورمونی بدن کاملا درمان شده و امکان بارداری را در بانوان فراهم می‌آورد.

وی تصریح کرد: چاقی‌های کنترل نشده و اضافه وزن بعد از سن بلوغ در دختران جوان باید زیر نظر متخصصان تغذیه و زنان و ناباروری، بررسی شوند؛ زیرا در بیشتر موارد چربی‌های انباشته شده در اطراف رحم مواد هورمونی خاصی آزاد می‌کنند که رفته رفته علاوه بر ایجاد کیست تخمدان، به بروز مقاومت به انسولین و در نتیجه افزایش میزان هورمون‌های مردانه و اولین زمینه‌های بروز ناباروری می‌انجامد. 

وی ضمن تاکید بر اینکه علی رغم تصور عموم افراد، تقریبا ۴۰ درصد ناباروری‌های زوج‌ها مربوط به مشکلاتی در بانوان می‌شود، گفت: آلودگی‌های محیطی، قرارگیری مدام در معرض هوای آلوده، مصرف غذاهای ناسالم و غیر استاندارد، استرس‌های شدید بویژه استرس‌های شغلی مداوم، همگی عوامل بسیار مهمی هستند که منجر به افزایش آمار ناباروری در میان زوج‌های جوان کشور‌های درحال توسعه می‌شود.


تشعشعات و امواج موبایل عامل مهم ناباروری جوانان کشور های درحال توسعه 
موسوی با توجه به استفاده طولانی مدت از موبایل تاکید کرد: تحقیقات زیادی در مورد تاثیرات مخبر امواج موبایل بر روی سلامتی در جهان صورت گرفته، اما بخش های دیگر این تحقیقات از نقش مستقیم این امواج به عنوان مهمترین علت تضعیف ساختار‌های هورمون‌ها باروری و سیستم تولیدمثل و درنهایت بروز ناباروری در زوجهای جوان کشور‌های در حال توسعه خبر می‌دهد.

وی ادامه داد: اغلب کاربران فضای مجازی از آسیب‌های امواج وای‌فای مطلع هستند اما این در حالی است که عوارض امواج تلفن همراه در بروز ناباروری‌های سخت درمان پذیر، به مراتب بسیار بیشتر از ضررهای تشعشعات وای‌فای است.

رییس انجمن متخصصین زنان ایران با بیان اینکه در صورت بارداری سقط‌های خود به خودی و حتی سقط بسیار زودرس نیز در کاربرانی که بطور مداوم از موبایل استفاده می‌کنند به چشم می‌خورد، افزود: این موضوع در مورد بارداری‌های زود و حتی دیر هنگام نیز دیده شده، اما نسبت به آن طول موج‌های موبایل، نقش بیشتری را در بروز چنین سقط هایی ایفا می‌کند درحالیکه متاسفانه این وسیله ارتباطی مدرن، به یکی از وسایل جدا نشدنی بسیاری از جوانان و حتی نوجوانان مبدل شده است. 

بیماری‌های غدد درون ریز چه میزان در ناباروری موثرند؟

وی گفت: ناهماهنگی عملکرد هر یک از غدد داخلی، کم کاری تیروئید، اختلالات و تورم غده هیپوفیز، غده آدرنال - که منبع تولید هورمون کورتیزول در بدن است که منجر به افزایش اختلال در ترشحات هورمونی داخل بدن و ایجاد ناباروری می‌شود. 

این متخصص زنان و زایمان افزود: غده آدرنال منبع هورمون کورتیزول در بدن است که بی تناسبی در میزان ترشحات این هورمون‌ها، به ناباروری می‌انجامد، البته همه مشکلات ناشی از اختلال در عملکرد هر غده از نظر پزشکی قابل بررسی، اصلاح و درمان است که می‌تواند مشکل ناباروری را با ارائه نتایج مثبتی مبنی بر امکان تخمک گذاری برطرف کند.

وی تاکید کرد: برخی از ناباروری‌ها به علت بروز مشکلات ژنتیکی در افراد بروز می‌کنند که متاسفانه در این مورد نمی‌توان کار چندانی انجام داد و می‌توان از روش‌های دیگری برای بارداری استفاده کرد. 

موسوی افزود: بهترین سنین برای بارداری ۲۲ الی ۳۵ سالگی است؛ زیرا پس از این دوران قدرت باروری به شدت کاهش می‌یابد و رحم آنطور که باید قادر به باروری تخمک‌ها نیست و به همین علت خطرات مختلفی همچون مسمومیت بارداری، دیابت بارداری٬ فشار خون بالا و سقط‌های ناگهانی و بسیار زودرس جنین در سنین بیش از ۳۵ سالگی بیشتر است. 


 اگر قصد بارداری دارید، سابقه جراحی‌های لگنی را جدی بگیرید
رییس انجمن متخصصان زنان، مامایی و نازایی ایران با اشاره به اینکه عارضه آندرومنتیک لگنی نیز به عنوان شایع‌ترین علت ناباروری، تقریبا تنه به تنه چاقی کنترل نشده و سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌زند، گفت: این عارضه در واقع با ایجاد محیط نامناسب عمومی، تشکیل چسبندگی‌های لوله‌های هالب رحمی و خود رحم و ایجاد انسداد در مسیر انتقال تخمک، از دیگر عوامل مهم ناباروری است.

این متخصص زنان و نازایی و فوق تخصص آنکولوژی تصریح کرد: علاوه بر موارد مذکور، سابقه جراحی‌های لگنی از جمله جراحی دیر هنگام آپاندیس می‌تواند با ایجاد چسبندگی رحم مانع از باروری شود.

موسوی یادآور شد: عفونت‌های لگنی مانند مشکلات مقاربتی و یا سل لگنی از جمله عوامل دیگر بروز ناباروری است که در صورت تشخیص و درمان به موقع، بارداری میسر می‌شود. 

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین انجام چکاپ‌های منظم و دوره‌ای بعد از سن بلوغ، برای پیشگیری از بروز ناباروری زوج‌های جوان در آینده بسیار حائز اهمیت است موضوع مهمی که خانواده‌ها باید بیشتر به آن توجه کنند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین