کد خبر: ۹۹۴۱۴
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۰
زنگنه:
وزیرپیشنهادی نفت با ذکر خاطره ای از رای اعتماد در سال 1392 گفت: در آن زمان، الیاس نادران و علیرضا زاکانی که مخالف من بودند، را دیدم به آنها گفتم ما می توانیم مخالف باشیم اما متنفر نباشیم.
ناطقان: بیژن زنگنه عصر امروز (شنبه) در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه های خود افزود: بر اساس آنچه معاونت نظارت ریاست مجلس بررسی کرده است، 47 درصد با احکام بالادستی منطبق، 40 درصد همسو و در هیچ موردی مبنی بر مغایرت برنامه ها با اسناد بالادستی یافت نشده است.

وی ادامه داد: در برنامه به 13 درصد از موارد اشاره نشده است، نه اینکه مغایرتی وجود دارد.

وزیر نفت دولت یازدهم اضافه کرد: در کشور ما هنگامی که از نفت صحبت می کنیم، به طور قطع نفت تنها یک کالا نیست؛ نفت و به دنبال آن وزارت نفت دارای ابعادی اقتصادی، سیاسی، سیاست خارجی، بازرگانی خارجی، فنی، صنعتی و امنیت ملی است.

وی گفت: حتی در مسیر توسعه اقتصاد غیرمتکی به نفت هم، صنعت پتروشیمی نقشی تعیین کننده دارد؛ نزدیک به 98 درصد از انرژی اولیه کشور از نفت و مشتقات آن تهیه و بخش عمده منابع ریالی بودجه کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم از نفت تامین می شود.

وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم ادامه داد: این اهمیت عظیم نفت در کشور ما موجب شده است که دشمنان ما در برخورد با جمهوری اسلامی بیش از هر موردی به اعمال تحریم و اشکال تراشی علیه صنعت نفت پای می فشارند و صنعت نفت و مدیران و همکارانش و رزمندگان آن مجاهدان خط مقدم مبارزه با دشمن هستند.

زنگنه گفت: در این روزها که فرصت شد به دلیل رای اعتماد فرصت بیشتری در خدمت نمایندگان باشیم، در کمیسیون ها و فراکسیون ها و اجتماعات مختلف بر نکاتی از جمله توسعه میدان های مشترک، تسریع انعقاد قراردهای نفتی، پرهیز از خام فروشی، مدیریت نیروی انسانی، حمایت از ساخت داخل تاکید شد.

وزیر نفت با بیان اینکه برنامه های ارایه شده، مغایرتی با اسناد بالادستی ندارد، افزود: البته باید توجه داشت که وزیر نمی تواند برنامه بدهد، زیرا برنامه آن چیزی است که در قانون تصویب می شود و ما باید آن را اجرا کنیم.

وزیر پیشنهادی نفت در دولت دوازدهم خاطر نشان کرد: در واقع، ما راهکارها و راهبردهای خود را برای اجرای برنامه ها و قوانین تدوین و ارایه کرده ایم.

زنگنه لزوم توسعه میدان های مشترک را یادآور شد و اضافه کرد: میدان های مشترک نفت و گاز ما در چهار سال آینده، تعیین تکلیف خواهند شد.

وزیر نفت به امضای قراردادهای جدید نفتی اشاره کرد و ادامه داد: در مدت پنج سال، باید 200 میلیارد دلار در صنعت نفت ایران سرمایه گذاری شود که حدود 120 میلیارد دلار آن باید از منابع خارجی جذب شود.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه گذاری در صنعت نفت باعث ایجاد رونق در کشور خواهد شد، گفت: اگر بخواهیم در خوزستان رونق و حرکت ایجاد کنیم باید طرح های بازیافت نفت در میدان های ما اجرا شود و ده ها میلیارد دلار سرمایه گذاری شود.

وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم یادآور شد: سرمایه گذاری ده ها میلیارد دلاری در نفت باعث ایجاد صدها هزار شغل شده و زنجیره ای از صنایع و خدمات در کشور را ایجاد خواهد کرد.

وزیر نفت با تاکید بر لزوم افزایش تولید نفت و گاز در کشور بیان داشت: باید با افزایش تولید، سهم خود را در بازارهای جهانی افزایش دهیم، با وجود اینکه سومین ذخایر نفت دنیا را داریم، اما ظرفیت تولید ما بسیار پایین است.

زنگنه به برنامه های ارایه شده اشاره کرد و اتمام فازهای پارس جنوبی، بازسازی و نوسازی صنعت نفت، احداث پایانه نفتی در دریای عمان و توسعه صنعت پتروشیمی را از جمله برنامه ها نام برد.

وی یادآور شد: در سال 1376، ارزش تولیدات پتروشیمی کشور حدود یک میلیارد دلار بود، اما مدتی پس از پایان وزارت من در سال 1384، میزان تولید به 20 میلیارد دلار افزایش یافته بود.

وزیر پیشنهادی نفت اضافه کرد: در دولت یازدهم نیز9 میلیون تن به ظرفیت محصولات پتروشیمی کشور اضافه شد، البته قصد داریم که ارزش تولید محصولات پتروشیمی را به 40 میلیارد دلار افزایش دهیم.

زنگنه ادامه داد: طرح هایی برای جمع آوری گازهای همراه نفت در دست اجراست که از جمله آنها می توان به ساخت پالایشگاه بیدبلند 2 با سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری اشاره کرد.

وی در پاسخ به انتقادات مربوط به بی توجهی به صادرات گاز، بیان داشت: برخی می گویند وزارت نفت در صادرات گاز کاری نکرده است، اما زمانی که ما در داخل کشور به گاز نیاز داشتیم، قادر نبودیم گاز را صادر کنیم.

زنگنه با بیان اینکه به تازگی میزان تولید گاز ما بالا رفته است، افزود: در نتیجه افزایش تولید گاز، صادرات گاز به عراق را آغاز کرده ایم، همچین طرح دوم صادرات گاز به این کشور نیز تا پایان امسال، آغاز می شود.

وزیر پیشنهادی نفت به توجه به ساخت داخل اشاره کرد و ادامه داد: برای حمایت از ساخت داخل، کارهای بزرگی انجام شده که آخرین آنها امضای قرارداد 600 میلیون دلاری برای ساخت خط لوله های انتقال ضد خوردگی بوده است.

وی اضافه کرد: این قرارداد با یک شرکت ایرانی با مشارکت یک شرکت خارجی به امضا رسیده که قرار است محصولات آن صادر نیز شود.

زنگنه درباره گازرسانی نیز گفت: در طول دولت های قبل به 14 هزار روستا گازرسانی شده بود، اما در دولت یازدهم به تنهایی به 9 هزار روستا گاز رسانی شد، همچنین گازرسانی به پنج هزار روستا نیز در دست اجراست.

وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم با بیان اینکه باید به معیشت کارکنان نفت توجه کنیم، افزود: وقتی نفت را ترک می کردم 120 هزار نفر استخدام بودند، اما وقتی بازگشتم تعداد نیروی شاغل در نفت به 220 هزار نفر رسیده بود، این در حالی است که پتروشیمی ها و پالایشگاه ها واگذار شده و حجم کار در این وزارتخانه کمتر شده بود.


منبع: ایرنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین