کد خبر: ۱۲۲۲۰۱
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۴:۴۲
مردم به توصیه‌های مبنی بر گوش نکردن موسیقی بلند با استفاده از هدفون اهمیتی نمی‌دهند و با این کار دایما به شنوایی خود صدمه می‌زنند.
ناطقان: اگر سلول‌های مو‌های گوش به هر دلیلی صدمه ببینند، دچار ناشنوایی دایمی خواهیم شد. درون هر یک از گوش‌ها، گوش درونی به نام حلزون گوش وجود دارد که اصوات را به شکل ارتعاش دریافت می‌کند. درون این ساختار، ۱۵۰۰۰ مو‌های ریز وجود دارد. این سلول‌های حسی مو‌های ریز که برای شناسایی امواج صوتی حیاتی‌اند، بسیار شکننده هستند و در عین حال مجددا تولید نمی‌شوند، بنابراین هر گونه صدمه به آن‌ها دایمی است و فرد را ناشنوا می‌کند.

هدفون‌هایی که داخل گوش قرار می‌گیرند، معمولا نزدیک پرده گوش هستند و در این حالت فشار صدا، بیشتر شده و به شنوایی صدمه می‌زند؛ بنابراین وقتی مو‌های درون حلزون گوش را دچار لرزش کنید، به آن‌ها صدمه می‌زنید. در واقع افزایش صدا از ۳ دسی بل به ۶ دسی بل، شدت صدا را دوبرابر می‌کند.

متخصصان گوش می‌گویند، اگر می‌خواهید با استفاده از هدفون، موسیقی گوش کنید، قانون صحیح صدای پخش کننده موسیقی، فقط بالا بردن ۶۰ درصد آن و کمتر از ۶۰ دقیقه در روز شنیدن با هدفون است. در واقع محدوده مجاز شدت صدا برای گوش انسان بین ۰ تا ۸۵ دسی بل است و بیش از آن مضر محسوب می‌شود.

برخی از افراد برای اینکه صدای اطراف‌شان را نشنوند، صدای پخش کننده را بسیار زیاد می‌کنند. اما می‌توان با استفاده از هدفون‌های با کیفیت که صدای بیرون را فیلتر می‌کنند، صدای ملایم موسیقی را به خوبی شنید.

به گزارش طبنا، محققان می‌گویند، حتی اگر دایما کنار وسایل حمل ونقل عمومی مانند قطارها هستید، باید با استفاده از محافظ های گوش، گوش‌هایتان را از خطر صداهای بلند محفوظ نگهدارید.

منبع: میزان
برچسب ها: هدفون ، گوش ، ناشنوایی
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین