کد خبر: ۱۴۶۷۸۲
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۵
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از نقش موثر آلبالو پلو در ایجاد شادی و نشاط افراد خبر داد.
ناطقان: آلبالو پلو حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ، B۲، B۳، B۶، B۱۲، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی، آنتی‌اکسیدان، گوگرد، منگنز، کربوهیدرات، اسید فولیک، اسید چرب امگا ۳ و اسید آمینه تریپتوفان است.

برای بررسی خواص آلبالو پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم‌ترین خواص آلبالو پلو

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص آلبالو پلو اظهار کرد: این غذا نقش موثری در تقویت حافظه دارد و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری می‌کند.

وی با اشاره به مفید بودن آلبالو پلو برای مبتلایان به قند، فشار و چربی خون بیان کرد: این غذا به تقویت روده و دستگاه گوارش کمک شایانی می‌کند و برای مبتلایان به سندروم روده تحریک‌پذیر هم مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آلبالو پلو موجب تقویت سیستم قلبی و عروقی می‌شود و تاثیر چشمگیری در تناسب اندام افراد دارد.

عظمایی تاکید کرد: آلبالو پلو خون‌ساز بوده و برای مبتلایان به کم‌خونی و زنان باردار بسیار مفید است؛ این غذا نقش موثری در لطافت و جوانسازی پوست، رشد و تقویت مو‌ها دارد و از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند.

وی تصریح کرد: آلبالو پلو به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

عظمایی یادآور شد: اسید آمینه تریپتوفان موجود در آلبالو پلو به ساخت هورمون سروتونین در مغز و دستگاه گوارش کمک شایانی می‌کند، این هورمون شادی و نشاط را در افرادرا تقویت و از ابتلا به افسردگی جلوگیری می‌کند.


مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو (۶ تا هفت نفر)

برنج ایرانی                               چهار تا پنج پیمانه
پودر سبوس برنج                     یک قاشق غذاخوری
خلال بادام و پسته                   از هر کدام ۱۰۰ گرم
آلبالوی تازه یا خشک                ۵۰۰ گرم
زرشک پلویی                             ۱۰۰ گرم
زعفران                                       نصف قاشق چای‌خوری
گلاب                                        نصف استکان
سیب‌زمینی                              ۲ عدد
روغن زیتون یا کنجد              ۶ تا هفت قاشق غذاخوری
نمک                                          به مقدار لازم
طرز تهیه آلبالو پلو

نخست هسته آلبالو‌ها را در بیاورید.

آلبالو‌های بدون هسته را در ظرف چینی بریزید.

زرشک، خلال بادام و پسته، زعفران دَم‌کرده و گلاب را به آلبالو‌ها اضافه کنید.

برنج را به همراه سبوس در قابلمه بریزید و بگذارید تا نیم‌پز شود.

برنج نیم‌پز شده را آبکش کنید.

قابلمه‌ای را بردارید و داخل آن کمی روغن بریزید سپس سیب‌زمینی‌های حلقه‌ای را کف قابلمه بگذارید.

داخل قابلمه برنج آبکش شده و مواد را به شکل لایه لایه بریزید.

قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و صبر کنید تا مواد درون آن پخته شوند.

این غذا را می‌توان همراه با گوشت قلقلی هم میل کرد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین