کد خبر: ۱۶۶۶۸
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۸
اظهارات اخیر مرتضی آقاتهرانی - نماینده مجلس و استاد اخلاق دولت قبل - در یک برنامه تلویزیونی، واکنش‌هایی را در پی داشته است و برخی، از دفاع وی از احمدی‌نژاد و صحبت‌هایش درباره رد صلاحیت گزینه جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرده‌اند.
ناطقان: عینکی که برخی مردان سیاست بر چشم زده‌اند دیگر عینک خوش‌بینی نیست؛ شهرفرنگی را نشانشان می‌دهد که در آن همه‌چیز گل و بلبل است. حکایت آقاتهرانی و احمدی‌نژاد هم از این دست است و گویا برخی را بنای سربرداشتن از دامان احمدی‌نژاد نیست.

روایت جدید، نو و خاص آنها از اتفاقاتی که فقط چند سال از زمان وقوع آنها گذشته و تلاش برای ارائه تأویل و تفسیری متفاوت از آنها، ما را به این فکر می‌برد که نکند اینان هم هاله نور می‌بینند.

شاید قصه برخی سیاسیون از روزهای تلخ دولت دهم ملایم‌تر و شیرین‌تر باشد ولی مردم ایران برای تحلیل این مسائل شهرزاد قصه‌گو نمی‌خواهند؛ سیاسیونی به عنوان چشم بینا و گوش شنوا می‌خواهند تا بدون وام‌داری و سرسپردگی به فرد و جریانی خاص، واقعیت را - هرچند تلخ - روایت کنند.

اما محاسبات غلط برخی سیاسیون و در رأس آن دبیرکل جبهه پایداری، آنها را به این خیال انداخته که روزهای خوش خود را بار دیگر با احمدی‌نژاد تکرار کنند و عقد اخوتی چنان محکم با یکدیگر بسته‌اند که ظاهراً هیچ‌چیز هم باعث نمی‌شود دیگری از او دست بکشد!

حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی در برنامه تلویزیونی شناسنامه با حسن‌نیتی وصف‌ناشدنی که تنها از استاد اخلاق دولت قبل برمی‌آید، اتفاقات دوره دولت دهم را قلب کرد. او گفته احمدی‌نژاد مریض بود که 11 روز در خانه نشست و با رئیس مجلس اختلاف داشت که یکشنبه سیاه را بوجود آورد و قس علی هذا.

این چهره سیاسی، اتفاق تلخ و سیاه احمدی‌نژاد را در لجن‌پراکنی به ساحت قوه مقننه و قوه قضائیه به اختلاف دو نفر تقلیل می‌دهد و حتی برای تطهیر احمدی‌نژاد به بیانات رهبری بعد از این حادثه نیز بی‌توجهی می‌کند.

رهبر معظم انقلاب درباره این رویداد فراموش‌ناشدنی با اشاره به ماجرای استیضاح وزیر کار و اتفاقاتی که در آن جلسه بین احمدی‌نژاد و لاریجانی رخ داد، فرمودند: این که رئیس یک قوه به خاطر یک سند اثبات نشده دو قوه دیگر را متهم کند، خلاف شرع و قانون و تضییع حقوق مردم است/مردم آرامش اخلاقی و روانی می‌خواهند/بنده فعلا نصیحت می‌کنم.

ایشان تصریح کردند: اصل استیضاح در مجلس غلط بود، آن هم با دلیلی که مربوط به آن وزیر نیست. دفاع رئیس محترم مجلس هم از خودش مقداری زیاده‌روی بود و لزومی نداشت.

تلاش برای تطهیر احمدی‌نژاد نشان می‌دهد برخی آقایان فقط دنبال کاسبی خودشان هستند و عنداللزوم فرمایشات رهبری را نیز نادیده می‌انگارند.

ظاهراً استاد اخلاق، رئوس و فصول درسی را که تدریس می‌کنند، فراموش کرده‌اند. اما نه افکار عمومی و نه نمایندگان مردم در خانه ملت، چنین چیزهایی را فراموش نمی‌کنند.

مظفر: قطعاً اقدامات و اشتباهات احمدی‌نژاد به هیچ‌وجه قابل پاک کردن و توجیه نیست

در این رابطه، حسین مظفر معاون نظارت مجلس و نماینده تهران در مجلس درباره پروژه تطهیر کردن احمدی‌نژاد در دولت نهم و دهم از سوی آقاتهرانی در برنامه شناسنامه، گفت: قطعاً اقدامات و اشتباهات احمدی‌نژاد در کشور که موجب بروز تنش در جامعه شد، به هیچ وجه قابل پاک کردن و توجیه نیست.

نماینده تهران در مجلس ادامه داد: کارنامه احمدی‌نژاد به‌ویژه موضوع خانه‌نشینی و اشتباهات پی‌درپی وی با هیچ آب زمزم و کوثری قابل پاک کردن نیست و مسأله خانه‌نشینی احمدی‌نژاد یک اقدام بسیار منفی در کارنامه عملکردی وی محسوب می‌شود.

مظفر درباره دلایل بروز حادثه یکشنبه سیاه در مجلس، گفت: قطعاً مقصر و شروع‌کننده این اتفاقات خود شخص احمدی‌نژاد است و این‌گونه رفتارها برای شخصیتی مانند رئیس‌جمهور بسیار زننده و غیرمتعارف بود.

معاون نظارت مجلس با اشاره به حمایت‌های بی‌وقفه مرتضی آقاتهرانی از اقدامات و اشتباهات احمدی‌نژاد، ادامه داد: این اشکال هنوز هم به اعضای این تشکل سیاسی وارد است، اما این افراد در شرایطی اقدام به نقد اقدامات دولت احمدی‌نژاد پرداخته‌اند، که زمانی طولانی از مدیریت وی بر دولت گذشته است، از این رو هنر بزرگ این بود که اعضای پایداری در زمان ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد به نقد می‌پرداختند.

باقری بنابی: برخی گروه‌های سیاسی می‌خواهند به هر طریقی به قدرت برسند

حجت‌الاسلام باقری بنابی نماینده بناب در مجلس هم گفت: شورای نگهبان باید نسبت به عملکرد جریان انحرافی و احمدی‌نژاد و کسانی که در پی تطهیر و احیای مجدد تفکر آنها هستند، فعال شود و همانطور که این شورا نسبت به کسانی که در فتنه 88 حساس هستند، باید در خصوص جریان انحرافی نیز همین رویه در پیش گرفته شود.

نماینده بناب در مجلس از شورای نگهبان خواست به صورت قاطع وارد عمل شود و ضمن تذکر به افرادی که پیرو احمدی‌نژاد و جریان انحرافی هستند و آن را نمایندگی می‌کنند، عملکرد آنها را رصد کند و در صورت لزوم برای انتخابات آتی مورد رد صلاحیت قرار دهد.

وی افزود: تمام جریاناتی که دنبال تفسیر و تاویل رفتارهای انحرافی هستند و در پشت صحنه و روی صحنه فعالیت دارند باید رصد شوند؛ آنها نیز به دنبال منافع خودشان هستند و می‌خواهند به هر طریقی به قدرت برسند.

پیرمؤذن: پایداری می‌خواهد با ملعبه احمدی‌نژاد، جان بگیرد

کمال‌الدین پیرمؤذن نماینده اردبیل هم در گفت‌وگو با خانه ملت درباره اظهارات دبیرکل جبهه پایداری گفت: اگر با حاشا کردن مشکلات و مسائل، کشور بی‌درد و مشکل داشتیم؛ اکنون شاهد چنین وضعیتی نبودیم ولی متأسفانه مردم در دو مورد خانه‌نشینی 11 روزه و یکشنبه سیاه، خودپنداری‌ها، افراطی‌گری‌ها و برخوردهای رادیکالی و عناد احمدی‌نژاد را دیدند و شاهد کم‌لطفی وی نسبت به رهبری نظام بودند.

وی افزود: افکار عمومی به مسائل اشراف دارد و عده‌ای با روایت‌های خاص خود از مسائل نمی‌توانند آن را به اشتباه بیندازد یا به آن آسیب برساند. رفتارهای فراقانونی و غیرقانونی و سلیقه‌ای احمدی‌نژاد آسیب فراوانی به کشور رساند؛ در نتیجه آقاتهرانی باید از این فرد به دلیل آنکه هیچ اصولی را رعایت نکرد، فاصله بگیرد نه اینکه توجیه‌کننده سوءمدیریت و سوءاخلاق او باشد.

سبحانی‌نیا: برخی سیاستمداران نمی‌خواهند واقعیت را بپذیرند

حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا نماینده نیشابور در مجلس نیز درباره اظهارات دبیرکل جبهه پایداری در توجیه عملکردهای خاص محمود احمدی‌نژاد، گفت: آقای احمدی‌نژاد در آن خانه‌نشینی بسیار بد عمل کرد و مسأله او مریضی نبود؛ همچنان که بسیاری از دوستان و دوستان مشترک ما و آقای آقاتهرانی نزد آقای احمدی‌نژاد رفتند و با ایشان صحبت کردند و مشخص شد او اعتراضاتی داشت، در حالی که آقای آقاتهرانی در برنامه تلویزیونی خود چنین مسائلی را اصلاً مطرح نکرد.

نماینده نیشابور در مجلس افزود: بحث آقای آقاتهرانی چنین بود که احمدی‌نژاد مریض بود و حالت روانی خاصی برایش ایجاد شده بود و به همین علت خانه‌نشینی را شروع کرده بود، در حالی که خانه‌نشینی احمدی‌نژاد یکی از سیئاتی بود که وی مرتکب شد و پایه بسیاری از انحرافات بعد از آن را و فاصله گرفتن دولت از اصولی را که متعهد به انجام آن بود، نهاد.

وی با بیان اینکه آقای آقاتهرانی در روایت خود از آن ماجرا به این نکات اشاره نکرد، ادامه داد: این امر نشان می‌دهد برخی از سیاستمداران اعتماد متقابلی با آقای احمدی نژاد دارند و این اعتماد یا براساس حسن نیت و اعتماد است یا اینکه نمی‌خواهند آنچه را که واقعیت امر بوده بپذیرند و آن را برای مردم تبیین کنند.

سبحانی‌نیا همچنین در مورد یکشنبه مجلس بیان کرد: تقلیل یکشنبه مجلس به دعوای احمدی نژاد با لاریجانی‌ها از جمله اتفاقاتی بود که باید در مورد آن به صورت منصفانه قضاوت نشد؛ زیرا بانی آن ماجرا احمدی‌نژاد بود و با وجود آنکه به وی گفته بودند که اجازه دهید مسأله خاصی مطرح نشود و فضا آرام باشد، اما او آغازگر مسأله بود.

ایمن‌آبادی: احمدی‌نژاد روحیه رضاخانی داشته و دارد

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده رشت نیز با اشاره به صحبت‌های مرتضی آقاتهرانی در برنامه تلویزیونی «شناسنامه»، گفت: ضمن احترامی که برای آقای آقاتهرانی قائل هستم اما رفتار آقای احمدی‌نژاد در یکشنبه سیاه را صرفاً تعارض با آقای دکتر لاریجانی نمی‌دانم و نبوده است. اتفاق یکشنبه سیاه مجلس هشتم به روحیه اقتدارگرایانه، انحصارطلبانه و دیکتاتور مآبانه احمدی‌نژاد برمی‌گردد.

جعفرزاده ایمن‌آبادی کدهای و رفتارهای احمدی‌نژاد را نشان‌دهند روحیه رضاخانی او عنوان کرد و اظهار داشت: احمدی‌نژاد روحیه رضاخانی داشته و دارد. استنباط احمدی‌نژاد این است که به تنهایی می‌تواند کشور را کنترل کند به شرط آنکه تمام قوا زیر نظر او باشد. احمدی‌نژاد تحمل هیچ‌کس ندارد و تغییرات زیاد در مجموعه وزرای دولت نهم و دهم، حاکی از این روحیه احمدی‌نژاد است.

وی در ادامه به بخش دیگر صحبت‌های آقاتهرانی درباره 11 روز خانه‌نشینی احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: 11 روز خانه‌نشینی او ناشی از روحیه سرکشی و عدم تبعیت از ولایت مطلقه فقیه است. درست نیست فردی چون آقاتهرانی دلیل 11 روز خانه‌نشینی احمدی‌نژاد را بیماری عنوان کند. شخص احمدی‌نژاد دلیل خانه‌نشینی خود را بیماری عنوان نمی‌کند، چطور آقاتهرانی چنین مسأله‌ای را مطرح می‌کند.

قاضی‌پور: خانه‌نشینی احمدی‌نژاد کودتا علیه نظام بود

نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه هم درباره اظهارات دبیرکل جبهه پایداری در رابطه رفتار غیرقانونی احمدی‌نژاد در دولت نهم و دهم،گفت:‌ اخیرا آقا تهرانی در برنامه شناسنامه اعلام کرد که علت خانه‌نشینی احمدی‌نژاد بیماری بوده،‌ اما به نظر وی با این اقدام به دنبال کودتا در کشور بود. زمانی که احمدی‌نژاد با خانه‌نشینی به‌دنبال کودتا بود، من به آقاتهرانی گفتم که شما به‌عنوان مربی اخلاق احمدی‌نژاد باید جلوی اقدامات وی را بگیرید، حال نباید در شرایط کنونی افراد اتفاقات گذشته را توجیه کنند.

نعمتی: پایداری‌ها باید پاسخگوی اشتباهات احمدی‌نژاد باشند

همچنین بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس و نماینده اسدآباد در مجلس هم در رابطه با اظهارات اخیر آقاتهرانی گفت: در بحث خانه‌نشینی 11 روزه احمدی‌نژاد مباحث بسیاری برای گفتن وجود دارد و حتی در شرایط کنونی برخی حامیان وی به‌دنبال تطهیر و دفاع بی‌مورد از اقدامات احمدی‌نژاد هستند، اما ما معتقد هستیم که بعد از تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت حفظ وزیر اطلاعات، احمدی‌نژاد اقدام به خانه‌نشینی کرد.

نعمتی افزود:‌ اینگونه افراد در آن زمان با احمدی‌نژاد بوده و بر انتخاب وی اصرار داشته و در این رابطه تلاش‌های بسیاری کردند و حتی در تمام اوقات به‌دنبال پوشاندن اشتباهات بزرگ احمدی‌نژاد بودند، حال در شرایط کنونی همان افراد در اظهارات خود اعلام کردند که در صورت تغییر رفتار و سیاست‌های احمدی‌نژاد، از وی در انتخابات 96 حمایت می‌کنند که این اشتباهی دیگر از سوی این آقایان است.

وی ادامه داد: متاسفانه به‌علت فقدان ساختار حزبی در کشور، گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی به‌هیچ وجه جوابگوی اقدامات افراد و کسانی که از آن‌ها حمایت کرده‌اند، نیستند، به طور مثال آقا تهرانی در سال‌های اخیر به طور مدام از اقدامات و اشتباهات احمدی‌نژاد حمایت کرد و اعضای تشکلش باید پاسخگوی رفتار وی باشند.

مطهری: بین مهاجم و مدافع فرق است

علی مطهری نماینده تهران هم در واکنش به سخنان آقاتهرانی در برنامه تلویزیونی شناسنامه گفت: به نظر بنده این همکار محترم درباره ماجرای یکشنبه سیاه قضاوت نادرستی داشتند و نمی‌توان هم احمدی‌نژاد و هم لاریجانی را مقصر دانست زیرا آنچه به وقوع پیوست یک پروژه شخصی و بی‌ارتباط با استیضاح در جلسه استیضاح بود.

نماینده تهران در مجلس گفت: در جلسه مشهور به یکشنبه سیاه احمدی‌نژاد با قانون‌شکنی ادعایی را در جلسه استیضاح وزیرکار وقت مطرح کرد که هیچ‌گونه سندیتی نداشت. آن‌چه که لاریجانی و مجلس در پاسخ وی انجام دادند به نوعی دفاع از اتهامی بود که برای فرافکنی مطرح شده بود. من فکر می‌کنم قضاوت آقاتهرانی درباره جلسه یکشنبه سیاه اشتباه است زیرا بین مهاجم و مدافع فرق است.

وی همچنین درباره جلوگیری از سخنرانی سیدحسن خمینی و این که اخلال‌گران دچار اشتباه نشده‌اند، گفت:‌ کسانی که در حرم امام خمینی(ره) و در سالگرد رحلت بنیان‌گذار انقلاب مانع سخنرانی وی شدند، کار درستی انجام ندادند و اقدام آنها محکوم بود و ما نباید اینگونه رفتارها را تأیید کنیم.

به گزارش ایسنا، سایت تابناک نیز با انتقاد از برخی صحبت‌های آقاتهرانی، نوشت: این روز‌ها انتخاب نامزد جبهه پایداری برای انتخابات ریاست‌جمهوری پس از چالش‌های پیش از انتخابات در خرداد 92، با معمای دیگری رو به رو شده است؛ ادعایی که بیش از آنکه نامزد اولیه پایداری‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری را هدف قرار داده باشد، به نوعی عملکرد شورای نگهبان را هدف قرار داده است.

دبیرکل پایداری درباره چرایی تغییر گزینه این تشکل برای انتخابات ریاست جمهوری، گفته است: «وقتی به اجماع رسیدیم، موضوع را به استاد گفتیم. گفتند نتیجه را مکتوب کنید. نتیجه اجماع را نوشتیم و امضا کردیم و آیت الله مصباح گفت: حالا که جمعی از متخصصان به این نتیجه رسیدید، من آن را اعلام می‌کنم. جالب است ما در مورد او از شورای نگهبان هم نظر گرفته بودیم و گفته بودند لنکرانی مشکلی ندارد، ولی یکدفعه گفتند این فرد مشکل دارد. ما خیلی زود‌تر شروع کرده بودیم ولی به این مشکل برخوردیم».

شاید مشکل از برداشت آقاتهرانی از مواضع شورای نگهبان درباره آقای لنکرانی باشد! وی مدعی شده است که «ما در مورد او از شورای نگهبان هم نظر گرفته بودیم و گفته بودند لنکرانی مشکلی ندارد، ولی یکدفعه گفتند این فرد مشکل دارد». اینکه استعلام جبهه پایداری از شورای نگهبان مکتوب صورت گرفته یا شفاهی، از مجموعه شورای نگهبان صورت گرفته است یا برخی اعضای آن، رسمی بوده و یا در حد محاوره تا حد زیادی بر ادعای آقاتهرانی درباره آنچه پیش از انتخابات میان جبهه پایداری و شورای نگهبان گذشته، سایه می‌افکند و به همین دلیل اظهارات وی نیازمند شفاف‌سازی است.

نکته مهم دیگر، ادعای تغییر نظر شورای نگهبان درباره احراز صلاحیت لنکرانی برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم است؛ تغییر نظری که آقاتهرانی به شورای نگهبان منتسب کرده، تأثیری انکارناشدنی بر انتخابات ریاست‌جمهوری داشت.

به گزارش ایسنا، همچنین روزنامه شرق در بخشی از مطلب امروز خود آورده است: جبهه پایداری‌ها، که یک روز هوادار پر‌و‌پاقرص احمدی‌نژاد بودند و این‌روزها تلاش دارند از او فاصله بگیرند، مواضع ضد‌و‌نقیضی از خود نشان داده‌اند. آقاتهرانی، معروف به معلم اخلاق کابینه احمدی‌نژاد به‌تازگی در برنامه شناسنامه تلاش کرده تا یکی - دو مورد از خطاهای اساسی او را توجیه کند: ماجرای یکشنبه سیاه و 11 روز خانه‌نشینی رییس دولت دهم.

در برنامه اخیر شناسنامه آقاتهرانی چنین وانمود کرد که مقصر بروز حادثه یکشنبه سیاه مجلس، هم رئیس مجلس و هم احمدی‌نژاد بوده، نکته‌ای که حالا از سوی نمایندگان مجلس با واکنش مواجه شده است.

نمایندگان مجلس پیش از این به فعال‌شدن ستادهای انتخاباتی احمدی‌نژاد در استان‌ها هشدار داده بودند. گویا این مسایل از‌ سوی ساختمان لادن - مقر احمدی‌نژاد - هدایت شده و سرتیم‌ها و برخی جزئیات دیگر نیز مشخص است. با‌این‌حال وضعیت این‌روزها نشان از برخی خطاهای استراتژیک طیف نزدیک به لاریجانی در قدرت دارد؛ 22 بهمن 93 خیلی از نمایندگان میلی برای گفت‌وگو درباره سالروز حمله به رئیس مجلس در قم نداشتند و تلویحاً از عدم اراده لاریجانی برای پیگیری قضایی مسأله می‌گفتند. اما گویا بنا نیست آن‌سوی ماجرا بیکار بنشیند و حالا از هر فرصتی برای غوغاآفرینی رسانه‌ای استفاده می‌کند؛ حتی در موضوع‌هایی که بدون تردید اشتباه بزرگ از جانب شخص احمدی‌نژاد رخ داده باشد.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین