کد خبر: ۱۷۸۲۶۳
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در تقویت حافظه و کاهش کلسترول خون موثر دانست.
ناطقان: قایرمه کردستان حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، فیبر، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، فسفر، سلنیوم، اسیدفولیک، سیلیمارین، فلاونوئیدها، اسید رب امگا ۳ و ... است.

برای بررسی خواص قایرمه کردستان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.


حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص قایرمه کردستان گفت: این غذا از ابتلا به دیابت و افزایش قندخون پیشگیری می‌کند و تاثیر چشمگیری در درمان افراد مبتلا به دیابت، پاکسازی کبد دارد.

وی افزود: بهبود عملکرد کبد، پاکسازی کلیه و دفع سمومات بدن، تقویت حافظه، تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو از دیگر خواص این غذا است.

عظمایی بیان کرد: سیلیمارین و فلاونوئید موجود در این غذا باعث کاهش کلسترول خون می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: پروتئین موجود در قایرمه کردستان موجب تقویت عمومی بدن و افزایش انرژی می‌شود.

وی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، E، C، فلاونوئید‌ها و سیلیمارین خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و بدن را در برابر انواع بیماری‌ها از جمله سرطان‌ها محافظت می‌کند.



عظمایی گفت: قایرمه کردستان به علت دارا بودن آهن، اسیدفولیک و ویتامین B۱۲ باعث افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم خونی شده، لذا برای زنان باردار و جنین مفید است، ولی نباید در مصرف آن زیاده روی شود.



این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: فیبر موجود در قایرمه کردستان موجب تقویت معده و دستگاه گوارش شده، هضم غذا را آسان‌تر کرده و یبوست را رفع می‌کند.

وی افزود: از دیگر خواص این غذا می‌توان به سم‌زدایی کبد، کلیه و مجاری ادرار اشاره کرد.

عظمایی اظهار کرد: این غذا را می‌توان جزو غذا‌های رژیمی محسوب کرد زیرا موجب کاهش وزن و تناسب اندام می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا برای افراد مبتلا به رماتیسم، التهاب مفاصل و آرتروز بسیار مفید است.

پیشگیری از دیابت با یک غذای محلی/ مصرف قایرمه بدن را پاکسازی می‌کند
مواد لازم قایرمه کردستان (۵ تا ۶ نفر)

-کنگر یا کرفس یک کیلوگرم‌
-آرد یک پیمانه‌
-فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
-زیره یک قاشق چای خوری
-تخم مرغ ۳ عدد
-کره ۳ قاشق سوپ خوری
-شیر یا آب نصف پیمانه
-زعفران دم کرده نصف لیوان
-برنج کته ۲ پیمانه
-ماست چکیده یا خامه به مقدار لازم
-نمک به مقدار لازم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه قایرمه کردستان

-برای تهیه این غذا ابتدا کنگر‌ها را شسته و به شکل قطعات ۳ سانتی خرد می‌کنیم.
-کرفس را هم شبیه کنگر‌ها به شکل قطعات ۳ سانتی خرد می‌کنیم.
-آرد را داخل ظرف ریخته، نمک، فلفل و زیره را به آن اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.
-در ظرف دیگری تخم مرغ، آب، کره و زعفران را مخلوط کرده و به آرد اضافه می‌کنیم تا به غلظت برسد.
-کنگر‌ها را در روغن تفت می‌دهیم و به مواد اضافه می‌کنیم.
-هنگامی که غذا پخته و آماده شدبا برنج کته و ماست چکیده و نان سرو می‌شود.
برچسب ها: قایرمه ، تقویت ، حافظه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین