کد خبر: ۱۸۶۸۴۸
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۲
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در کاهش قند، فشار و چربی خون، همچنین تناسب اندام موثر دانست.
ناطقان: اشکنه اوجیج یکی از غذا‌های سنتی سبزوار و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، پروتئین، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، کلسیم، روی (زینک)، فیبر، فسفر، گوگرد، سولفور، سلنیوم، فلاونوئیدها، لیکوپن، آنتوسیانین‌ها، زاگزانتین و غیره است.

برای بررسی خواص اشکنه اوجیج سبزوار و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.


مهم‌ترین خواص اشکنه اوجیج سبزوار

حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی، درباره مهم‌ترین خواص اشکنه اوجیج سبزوار گفت: این غذا خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و موجب رفع انواع عفونت از بدن می‌شود؛ همچنین دستگاه تنفسی را پاکسازی می‌کند.

وی افزود: یکی دیگر از خواص اشکنه اوجیج سبزوار، تاثیر چشمگیر آن در درمان آسم، آنفولانزا و سرماخوردگی است.


عظمایی بیان کرد: این غذا برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند بسیار مفید و اثربخش است زیرا باعث چربی‌سوزی، لاغری و تناسب اندام می‌شود.


این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: اشکنه اوجیج سبزوار به علت داشتن ویتامین‌های A، E، C، آنتوسیانین‌ها و فلاونوئید‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در برابر انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.


عظمایی بیان کرد: این غذا برای افراد مبتلا به قند و فشارخون بسیار مفید است؛ زیرا موجب کنترل و کاهش قند، فشار و چربی‌خون می‌شود.

وی گفت: از دیگر خواص این غذای خوشمزه می‌توان به تقویت بینایی، رفع غلظت خون و دفع سنگ کلیه اشاره کرد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است؛ باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو شده و از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.


وی اظهار کرد: مصرف اشکنه اوجیج سبزوار موجب افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی می‌شود؛ لذا برای افرادی که مشکل باروری دارند بسیار مفید و اثربخش است.

عظمایی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و منگنز موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می‌شود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.


این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: اشکنه اوجیج سبزوار در بهبود درد‌های مفصلی (آرتریت) و درد‌های روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) بسیار تاثیرگذار است.


وی گفت: مصرف این غذا موجب تقویت سیستم قلبی عروقی می‌شود؛ همچنین برای افراد مبتلا به گرفتگی عروق بسیار مفید است.

عظمایی بیان کرد: فیبر موجود در اشکنه اوجیج سبزوار موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده‌ها می‌شود؛ همچنین هضم غذا را آسان‌تر کرده و یبوست را رفع می‌کند.

مواد لازم اشکنه اوجیج سبزوار

-پیاز متوسط ۲ عدد
-روغن حیوانی نصف قاشق غذاخوری
-سیر ۵-۴ حبه
-نمک و زردچوبه به مقدار لازم
-گوجه فرنگی متوسط ۵-۴ عدد
-رشته آش ۳۰۰-۲۰۰ گرم
-پیاز داغ و سیر داغ برای تزئین به مقدار لازم
-آب یک لیتر
طرز تهیه اشکنه اوجیج سبزوار

-برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و درون قابلمه با روغن حیوانی تفت می‌دهیم.
-سپس سیر خرد شده و زردچوبه را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
-گوجه‌فرنگی را درون مخلوط‌کن می‌ریزیم و به شکل پوره در می‌آوریم.
-پوره گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه می‌کنیم.
-نمک و زردچوبه را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
-سپس آب را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد و غذا آماده شود.
-در انتهای پخت رشته‌آش را اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم به مدت ۱۰ دقیقه بپزد و جابیفتد.
-سپس با پیازداغ و سیرداغ تزئین می‌کنیم.
-این غذا همراه نان سنگک تازه و سبزی میل می‌شود.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین