کد خبر: ۲۳۷۹۸۹
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
لخلاخ از کلمه عربی «لخلخه» به معنای بوی خوش گرفته شده است. منشأ این غذا سواحل عربی خلیج فارس بوده و در سواحل ایران جا افتاده است. مردم محلی معمولاً این دمی را با ماهی هایی مانند هامور ، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می کنند.
ناطقان: مواد لازم دمی لخلاخ (بوشهر)

        برنج:3 پیمانه (480گرم)
        آب:5 پیمانه (800میلی لیتر)
        نمک:به مقدار لازم
        فیله ماهی (خرد شده):800 گرم
        زردچوبه (پودر شده):1 قاشق چای خوری (3گرم)
        زعفران (ساییده و حل شده در آب):2 قاشق سوپ خوری
        فلفل سیاه (پودر شده):به مقدار لازم
        روغن مایع (مخصوص سرخ کردن):به مقدار لازم
        سیر (کوبیده شده):4 حبه (20گرم)
        پیازداغ:یک چهارم پیمانه (15گرم)
        کره:یک دوم پیمانه (80گرم)
        شبت پاک کرده (خرد شده):250گرم
        گرد لیموعمانی:1 قاشق چای خوری (2گرم)

دمی لخلاخ


ابتدا باید برنج را بشویید و با آب و نمک ، یکی دو ساعت خیس کنید.باید پیمانه آب و نمک برای پختن برنج به صورت کته ،مناسب باشد.

یعنی به اضای هر پیمانه برنج یک پیمانه آب به آن اضافه کنید.( 3 پیمانه برنج =4 پیمانه آب)

فیله ماهی خرد شده را هم با نیمی از زعفران ، نمک ، فلفل و زردچوبه آغشته کنید .

 تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا روغن داغ شود.سیر کوبیده شده را در روغن سرخ کنید. سپس سیر و پیاز داغ را با هم مخلوط کنید و در ظرف دیگری بگذارید.

بعد ماهی مزه دار شده را در روغن سرخ کنید .سپس  پیاز و سیر مخلوط شده را به ماهی اضافه کنید.

برنج را روی حرارت بالا قرار دهید و مقداری کره داخل آن بریزید تا برنج به جوش بیاید.

زمانی که آب برنج در حال خشک شدن بود ، شبت و نصفی از مخلوط ماهی را به آن اضافه کنید و یکی دو بار با چنگال هم بزنید و  بگذارید تا آب برنج کاملا تمام شود.

بقیه برنج را در گوشه ای از برنج بریزد و در ظرف را بببندید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.

بعد از اینکه برنج پخت ، قسمت زعفرانی آن را جدا کنید و بقیه برنج را در ظرف مورد نظر بکشید و بعد برنج زعفرانی را به همراه گرد لیمو و بقیه ماهی روی برنج بریزید.

نکته
1.اندازه شبت داده شده بر مبنای پاک شده است. مقدار پاک شده آن 500گرم می باشد.

2.به جای شبت تازه می توانید از 40گرم شبت خشک استفاده کنید.
ر
نکات تکمیلی در مورد دمی لخلاخ

    دمی لخلاخ جزو پلو و چلو میباشد
    زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 25دقیقه
    و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
    دمی لخلاخ را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
    همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
برچسب ها: دمی ، لخلاخ ، ناطقان ، بوشهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین