کد خبر: ۲۵۲۴۰۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۰
ویژگی‌های اصلی و علت‌های کلیه درد و کمردرد را بدانید.
ناطقان: کلیه‌ها، ضایعات و مایعات اضافی را از خون پاکسازی می‌کنند. این دو اندام در طرفین بدن و دقیقاً زیر دنده‌ها قرار دارند و چسبیده به عضلات کمر هستند. همین حالت موجب می‌شود به سختی تفاوت بین کلیه‌درد و کمردرد را تشخیص دهیم.
وقتی سعی دارید بفهمید درد از کلیه‌ها است یا از کمر شما، باید موارد زیر را بررسی کنید: محل درد، نوع و شدت درد، هر گونه علامت دیگر.  
 
 
ویژگی‌های اصلی و علت‌های کلیه‌درد و کمردرد را بدانید.
 
کلیه‌درد
 
کلیه‌ها، سموم و ضایعات خون را فیلتر می‌کنند و به همین دلیل در معرض عفونت و آسیب هستند. کلسیم اضافی، اگزالات و فسفر می‌توانند در کلیه‌ها تجمع کنند و سنگ کلیه تشکیل دهند. سنگ کلیه در صورتی‌که انسداد ایجاد کند، دردناک است.
 
محل درد
 
کلیه‌درد، زیر دنده‌ها در طرفین ستون فقرات رخ می‌دهد. همچنین این درد را ممکن است جایی در عمق بدن خود احساس کنید. افراد ممکن است درد را یک سمت یا هر دو سمت بدن احساس کنند. بستگی به این دارد که آیا یکی از کلیه‌های شما دچار عارضه شده است یا هر دو کلیه.
 
کلیه‌درد می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن نیز منتشر شود، مثلاً پهلو‌ها، شکم، کشاله ران، ران‌ها.
 
نوع و شدت درد
 
سنگ‌های کوچک کلیه، بیشتر بدون درد و ناراحتی از مجرای ادرار دفع می‌شوند، اما سنگ‌های بزرگ‌تر می‌توانند درد‌های شدیدی ایجاد کنند که معمولاً با حرکت سنگ‌ها از کلیه به سمت میزنای بدتر نیز می‌شود. میزنای‌ها لوله‌هایی هستند که کلیه‌ها را به مثانه مرتبط می‌کنند و بخشی از سیستم ادراری ما را تشکیل می‌دهند.
 
یک عفونت کلیه می‌تواند دردی مبهم و بی‌حال‌کننده ایجاد کند که ثابت می‌ماند.
 
نشانه‌های دیگر
 
عوارضی که بر کلیه‌ها اثر می‌گذارند، می‌توانند علائم دیگری نیز ایجاد کنند، مثلاً: ادرار کدر رنگ یا خونی، درد هنگام ادرار کردن، تکرر ادرار، استفراغ، یبوست یا اسهال، تب، سرگیجه، خستگی.
 
نشانه‌های آسیب جدی یا مشکلات حاد کلیه، شامل این موارد می‌شوند: بد بو شدن دهان، مزه فلز مانند در دهان، تنگی نفس، التهاب پاها و قوزک‌ها و کف پا، احساس آشفتگی و گیجی، ضربان قلب نامنظم، گرفتگی‌های عضلانی.
 
علت‌های کلیه‌درد
 
عوارضی که سبب درد در کلیه‌ها می‌شوند، شامل این موارد هستند: عفونت مجاری ادراری (UTIs)، سنگ کلیه، عفونت‌های کلیه، لخته خون در کلیه‌ها، تروما یا آسیب به کلیه‌ها.
 
کمردرد
 
کمردرد، عارضه‌ای بسیار شایع است. تقریباً ۸۰ درصد از افراد بزرگسال در مرحله‌ای از زندگی خود دچار کمردرد خواهند شد. کمردرد نتیجه‌ مشکلاتی است که بر عضلات، استخوان‌ها یا عصب‌های کمر اثر می‌گذارند. ناحیه درد، شدت درد و دیگر علائم همراه با کمردرد، بسته به علت این عارضه، متفاوت‌اند.
 
ناحیه درد
 
کمردرد می‌تواند در هر قسمتی از کمر روی دهد، اما بیشتر افراد این درد را در قسمت پایین کمر خود تجربه می‌کنند.
 
نوع و شدت درد
 
درد عضله به صورت دردی مبهم و بی‌حال‌کننده احساس می‌شود. بعضی از حرکات بدن می‌توانند درد عضلانی را شدت دهند یا برانگیزاننده‌ آن باشند. شدت این درد در طیف خفیف تا شدید قرار می‌گیرد و می‌تواند در واکنش به کشش عضله، نوسان داشته باشد.
 
افرادی که درد عصب دارند، ممکن است درد را به صورت احساس سوزش یا سیخ‌زننده احساس کنند که به سایر قسمت‌های بدن نیز منتشر می‌شود. سیاتیک، نوعی درد عصب است که بر کمر اثر می‌گذارد. افراد، زمانی دچار سیاتیک می‌شوند که عصب سیاتیک دچار پیچ‌خوردگی شود یا تحت فشار قرار گیرد که دردی سوزش‌مانند در پایین کمر تا باسن نیز کشیده می‌شود.
 
درد استخوان می‌تواند ناشی از شکستگی‌های مهره یا ناهنجاری در شکل ستون فقرات باشد. این نوع درد به صورت ناگهانی شروع می‌شود. درد استخوان در طیف متوسط تا شدید قرار می‌گیرد و معمولاً با حرکت، بدتر می‌شود.
 
نشانه‌های دیگر
 
سایر علائمی که می‌توانند با کمردرد همراه باشند، شامل این موارد هستند: درد یا گرفتگی در ستون فقرات، درد تیز و سیخ‌زننده در کمر، به سختی می‌توانید صاف بایستید زیرا عضله شما درد دارد یا اسپاسم شده است، مشکل در راه رفتن، کرختی یا گزگز در کمر که به پا‌ها نیز می‌رسد، ضعف در یک یا هر دو پا، ناتوانی در تخلیه مثانه، از دست دادن کنترل ادرار، اسهال یا یبوست.
 
علت‌های کمردرد
 
فشار یا کشیدگی عضله یا تاندونی در کمر، از علت‌های شایع کمردرد است. افراد ممکن است با حرکتی اشتباه کمر خود را زیاده از حد بکِشند، مثلاً چیز خیلی سنگینی بلند کنند یا روش‌ آنها در بلند کردن وزنه، اشتباه باشد.
 
سایر علت‌های کمردرد، این موارد هستند: وضعیت نادرست بدنی، ایستادن یا نشستن به مدت طولانی، اسپاسم‌های عضله، تنش عضله، آسیب به کمر مثلاً شکستگی، آسیب از جا دررفتگی یا پارگی دیسک، انحنای غیرعادی ستون فقرات، تومور.
 
عوارضی که موجب کمردرد می‌شوند، شامل این موارد هستند: بیماری‌های التهابی مانند آرتروز و اسپوندیلیت (یک بیماری مفصلی)، پوکی استخوان، شینگلز، سرطان ستون فقرات، عفونت‌ها، سندرم کودا اکینا یا دم ‌اسب که بر عصب‌ها در پایین نخاع اثر می‌گذارد، آنوریسم آئورت شکمی، آندومتریوز.
 
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟
 
معمولاً کمردرد‌های خفیف در خانه و با استراحت، کمپرس گرم و دارو‌های مسکن معمولی قابل درمان هستند، اما اگر کمردرد در اثر آسیب یا تروما ایجاد شده است، باید به پزشک مراجعه کنید. ضمناً افرادی که علائم سنگ یا عفونت کلیه دارند، باید به پزشک مراجعه کنند.
 
هر کس که یکی از این علائم را دارد، باید به پزشک مراجعه کند: درد مداوم یا درد شدید که با استراحت بهتر نمی‌شود، کمردردی که به مرور زمان بدتر شده است، درد و بی‌حسی یا گزگزی که تا پا‌ها یا دست‌ها کشیده می‌شود، مشکل در راه رفتن یا ایستادن، تورم در پاها و قوزک‌ها یا کف پا‌ها، کاهش وزن بی‌دلیل، مشکلات ناگهانی مثانه یا روده، تب، ضربان نامنظم قلب، تنگی نفس.
 
خلاصه
 
کلیه‌ها در پایین دنده‌ها، طرفین ستون فقرات و چسبیده به عضلات کمر قرار دارند. بنابر این، گاهی به سختی می‌توان تفاوت کمردرد و کلیه‌درد را تشخیص داد. کلیه‌درد می‌تواند در یک یا هر دو طرف کمر و دقیقاً زیر دنده‌ها احساس شود. علت‌های کلیه‌درد شامل عفونت مجاری ادراری، سنگ کلیه و تروما یا ضربه به کلیه‌ها است.
 
کمردرد می‌تواند همه کمر را شامل شود، اما بیشتر افراد کمردرد را در قسمت پایین کمر تجربه می‌کنند. شما ممکن است به دلیل بلند کردن اجسام سنگین، وضعیت بدنی نادرست یا ایستادن و نشستن به مدت طولانی، دچار کمردرد شوید. برخی از بیماری‌ها مانند آرتروز، پوکی استخوان و عفونت‌ها نیز کمردرد ایجاد می‌کنند.
 
تشخیص تفاوت بین کلیه‌درد و کمردرد موجب می‌شود که زودتر تشخیص مناسب داده شود و درمان، نتیجه‌ بهتری داشته باشد.
برچسب ها: درد ، کمر ، کلیه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین