کد خبر: ۲۶۱۶۰۴
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۰
آیت‌الله سید محمد واعظ موسوی، رئیس انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه علمیه قم ام ابی‌ها را پناهگاه پدر می‌داند.
ناطقان: آیت‌الله سید محمد واعظ موسوی رئیس انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه علمیه قم، درباره ناراحتی زنان مکه از حضرت خدیجه (س) و همراه نبودن با او در وضع حمل حضرت زهرا (س)گفت: حضرت خدیجه (س) کار فوق العاده ای انجام داد؛ مردم آن زمان مکه درک محدودی داشتند. حضرت خدیجه با وجود خواستگاران متعدد ثروتمند حاضر به ازدواج به آنان نشد و با وجود شرایط اقتصادی خوب  آنان را نپذیرفت و  از حضرت محمد (ص) در کمال عفت خواستگاری کرد.

وی درباره خواستگاری حضرت خدیجه از حضرت محمد ادامه داد: حتی خواهر خدیجه در صفا و مروه به عمار، دوست یاسر گفت: «محمد نمی‌خواهد به خواستگاری خدیجه بیاید؟» در جلسه خواستگاری نیز حضرت خدیجه عنوان کرد که مهریه ازدواج را خودش می پردازد و اقوام خدیجه از این اقدام وی ناراحت شدند. ابوطالب عمومی حضرت محمد فرمود:«اگر خواستگار پسر برادر من باشد، همه حاضر هستند بدون گرفتن مهریه همسر او شوند.» فلذا هنگام بارداری حضرت خدیجه خانم های مکه به او زخم زبان می زدند که « چرا با محمد فقیر ازدواج کردی؟!» همین اتفاقات دلیل نامهربانی زنان مکه با حضرت خدیجه بود.  تا اینکه خداوند بشارت وجود حضرت فاطمه را به حضرت خدیجه داد و حضرت خدیجه فاطمه را به دنیا آورد.

ام ابی‌ها به چه معنا است؟

آیت‌الله واعظ موسوی درباره القاب حضرت زهرا (س) گفت: در بین اسامی حضرت زهرا، فاطمه شهرت بیشتری دارد. در ایران و جهان نام فاطمه فراوانی بالای نامگذاری  دارد. فاطمه و سپس  زهرا، این دو از همه مشهورتر هستند. از مشهورترین  القاب حضرت زهرا هم عبارتند از؛ محدثه، صدیقه، طاهره، بتول، عارفه و عالمه . در زبان عرب هر فردی یک اسم، یک لقب و یک کنیه دارد.  لقب همانند  فامیلی است که در زبان فارسی داریم. البته در زبان فارسی  کنیه نداریم و در زبان عربی کنیه  با ام، ابو، ابن و ... مشخص می شود.اسم دختر پیامبر فاطمه، لقبشان  زهرا و کنیه وی  ام ابیها است.

این کارشناس مذهبی درباره نام فاطمه بیان کرد: فاطمه از ریشه «فطم» گرفته شده است و  به معنای جدا کردن از چیزی است. وقتی بچه را از شیر می گیرند به آن مفطوم می گویند. معنای فاطمه یعنی از آتش جهنم بریده شده است؛ یعنی او جهنمی نخواهد بود.

آیت‌الله واعظ موسوی درباره لقب ام ابیها هم اظهار کرد: پسر پیامبراسلام به نام ابراهیم در خردسالی از دنیا رفت. دختران پیامبر هیچ یک افراد فوق‌العاده‌ ای نبودند و افراد معمولی بودند. تنها فرزندی که از پیامبر مانده بود حضرت فاطمه بود و جایگاه ویژه‌ای نزد پیامبر داشت. حضرت محمد (ص) به او پناهنده شد و  ام ابیها به معنای  پناهگاه و معنای دیگر آن مادر پدر است؛ یعنی پناهگاه پدرش.

وی افزود: تا وقتی فاطمه به دنیا نیامده بود پیامبر به خدیجه پناه می برد. وقتی که حضرت زهرا به دنیا آمد و پس از فوت خدیجه، حضرت به فاطمه پناه برد. حضرت زهرا برای حضرت علی ام زوجها بود؛ علی (ع) در پی  نامردی های روزگار به حضرت فاطمه پناه می برد و پس از فوت فاطمه با چاه درد دل می کرد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین