کد خبر: ۲۶۹۷۶۱
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۷
آشپزی حس لذت بخشی دارد مخصوصا اینکه “شله زرد” را با بهترین فوت و فون ها درست کرده و به عنوان نذری در بین مردم تقسیم نمایید.
ناطقان: شله زرد دسری خوشمزه و شیرین است که شاید اکثر ما آن را به عنوان نذری خورده باشیم ، یکی از دلایلی که این غذا به عنوان نذری طبخ می شود شیوه پختن و طرز تهیه آسان آن است که بدون هیچ فنون پیچده ای میتوانید یک شله زرد خوشمزه و دلچسپ را تهیه نمایید.

شله زرد

مواد لازم شله زرد

برای تهیه شله زرد خوشمزه خانگی این مواد لازم را مهیا نمایید :


مواد لازم برای شله زردمواد لازم    مقدار لازم
برنج خیس کرده    2 پیمانه
شکر    4 پیمانه
کره گیاهی    50 گرم
زعفران    1 مثقال
گلاب    1 پیمانه
روغن    1 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام    به مقدار لازم

قبل از پخت حتما به این چند نکته باید توجه کنید :

    1.نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب میکنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه 2 لیوان شکر و 6 لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است.

    2.برنج نیم دانه زود تر وا میرود پس برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت کافی می باشد و همچنین برنج های معمولی عکس این قضیه را شامل می شوند و ما بین 12 الی 24 ساعت برای وا رفتن و نرم شدن برنج نیاز می باشد.

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و لذیذ

مرحله اول :پختن برنج
ابتدا باید برنج را شسته و به مدت 12 الی 24 ساعت از شب قبل با 12 الی 13 لیوان آب خیس کنید و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتا زیاد قرار میدهیم و در قابلمه را نیمه بسته قرار میدهیم تا آب برنج بجوش آید. در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.
پختن برنج شله زرد
 
وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید و در این مرحله باید برنج را هم بزنید نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.
 
مرحله دوم :اضافه کردن شکر
وقتی برنجتان کاملا شفته شد و به اصطلاح وا رفت باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید و اصلا نگران نباشید که برنجتان در حال سفت شدن بود چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل می شود و به هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید و همین طور مدام به مدت یک ربع هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم :افزودن زعفران

در مرحله بعد باید زعفران را بسابید و با آب دم کنید و خلال بادام را با یک پیمانه گلابی که داشتیم خیس دهیم تا عطر بادام چند برابرشود.

سپس زعفران دم کشیده شده تان را بریزید.



مرحله چهارم :اضافه کردن خلال بادام و گلاب

همچنین خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شعله زردتان اضافه کنید و به مدت 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید.


مرحله پنجم :اضافه کردن کره و روغن

باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شله زردتان رنگ نارنجی بگیرد بعد از این مرحله کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم و برای اینکه شعله زردتان شفاف تر شود از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده میکنیم.

بعد از 5 تا 10 دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد ،حرارت را خاموش میکنیم و در ظرف را میگذاریم تا کاملا دم بکشد.

مرحله ششم :سرو شله زرد
سپس شله زرد را در ظرف مناسب سرو میکنیم و به دلخواه با دارچین ، خلال پسته و بادام تزیین میکنیم.

نکات تکمیلی در مورد شله زرد

    شله زرد جزو دسرهای ایرانی میباشد
    و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
    شله زرد را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
    همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین