کد خبر: ۳۰۵۸۵۲
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۰
نان پرتزل نانی نرم و لطیف است که پوسته ای ترد دارد و به شکل گره درست می شود.
ناطقان: نان پرتزل (به انگلیسی: Pretzel به آلمانی: Brezel) نوعی نان پخته شده از خمیر به شکل گره است. پرتزل اولین بار در آلمان تهیه شد و امروزه در تمام دنیا آن را می شناسند. نان پرتزل اغلب با چاشنی های مختلف مثل شکر ، نمک ، دانه ها یا مغزهای خوراکی تهیه می شود.

 رسپی نان پریتزل, پرتزل, نان سنتی آلمان

نان پرتزل پوسته ای قهوه ای رنگ و نسبتا سخت دارد ولی داخلش کاملا نرم است.

تفاوت دستور پخت نان پرتزل با سایر نان ها یک مرحله 10 ثانیه ای است که باید خمیر را داخل آب و جوش شیرینی در حال جوش بیندازید و سپس داخل فر قرار دهید که این روش پخت ، بافتی به خصوص به نان پرتزل می دهد.

 

در ادامه مقاله میتوانید با دستور پخت نان پرتزل آشنا شوید.

 
روش اول نان پرتزل
مواد لازم نان پرتزل  
  آرد     تقریبا ۴ پیمانه
آب       یک و نیم پیمانه
 کره به دمای محیط رسیده     ۲۵ گرم
شکر     ۱ قاشق مربا خوری
مایه خمیر       یک و نیم قاشق غذا خوری
نمک     نصف قاشق چای خوری

 


 
طرز تهیه نان پرتزل

آب ولرمی که با انگشت دست را نسوزاد را با ماسه خمیر و شکر مخلوط کرده و رویش را بپوشانید و بگذارید 10 دقیقه بماند و مایه خمیر پف کند.

کره که به دمای محیط رسیده را با نمک و خمیر مایه عمل آمده مخلوط کنید.

4 پیمانه آرد را روی مواد الک کنید و مخلوط نمایید تا خمیر یکدست شود.

 

اگر آرد زیاد بود کمی آب اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف داشته باشید که به دست نچسبد.

10 دقیقه خمیر را با دست ورز دهید.

کاسه ای را چرب کنید و خمیر را گرد کرده درون کاسه بگذارید و رویش را با سلفون بپوشانید و در جایی گرم 1 ساعت استراحت بدهید تا حجمش 2 برابر شود.

خمیر را به چانه های 70 گرمی تقسیم کنید.

 

هر کدام از چانه ها را یکی یکی به شکل نوار لوله ای بلند درآورید.

هر کدام از نوارها را به شکل دایره در آورید و سپس دو سر خمیر را به هم بپیچانید و روی قسمت دایره ای شکل برگردانید تا فرم نان پرتزل بگیرد.

 

در یک قابلمه بزرگ 3 لیوان آب و 70 گرم جوش شیرین بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.

خمیر فرم گرفته را به مدت 10 ثانیه در آب جوش بیندازیدو سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده ، قرار دهید.

 

روی نان ها کنجد یا نمک دریایی درشت بپاشید و در فری که با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت 10 – 15 دقیقه قرار دهید تا بپزد.

در صورت تمایل میتوانید از انداختن خمیر ها در آب جوش صرف نظر کنید و خمیر ها را در سینی فر بچینید و رویشان را با زرده تخم مرغ رومال کنید و کنجد بپاشید.



برچسب ها: نان ، سبوس ، ناطقان ، پخت ، پرتزل
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین