کد خبر: ۳۱۱۱۸۵
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۶:۱۹
در پاسخ به این سوال که طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد ، باید گفت که این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد ؛ از جمله ثبت دادخواست طلاق و نوبت دهی توسط دادگاه ، ارسال احضاریه طلاق ، ارجاع به داوری ، انجام مراحل اعتراض به رای طلاق توسط زن و ثبت طلاق در دفترخانه که این موارد سبب می شود مدت زمان طلاق از طرف مرد مجموعا چند ماه به طول انجامد .
ناطقان: بر اساس قوانین موجود در نظام حقوقی ایران ، طلاق می تواند از روش های مختلفی صورت گیرد که در یک تقسیم بندی کلی ، می توان به طلاق از طرف مرد ، طلاق از طرف زن و همچنین طلاق با توافق زن و شوهر اشاره نمود که هر یک از آنها شرایط و ویژگی های مخصوص به خود را دارند . یکی از مهم ترین ویژگی های طلاق توافقی آن است که نسبت به سایر انواع طلاق به صورت سریع تر انجام می شود و معمولا به دلیل توافق طرفین ، تشریفات کمتری در دادگاه دارد .

همین موضوع سبب می شود که آقایانی که قصد طلاق دادن همسر خود را دارند ، تمایل داشته باشند پروسه طلاق را با توافق کردن با همسرشان پیگیری نمایند ؛ چرا که برای طلاق از طرف مرد نسبت به طلاق توافقی مدت زمان بیشتری نیاز است . به همین مناسبت قصد داریم در این مقاله این موضوع را بررسی کنیم که طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد و مدت زمان طلاق از طرف مرد چقدر است .

در پاسخ به این سوال ابتدا به توضیح مطالبی در خصوص طلاق از طرف مرد پرداخته و سپس به این سوال  پاسخ می دهیم که طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد و در پایان نیز به توضیح اینکه طلاق غیابی از طرف مرد چقدر طول می کشد خواهیم پرداخت .


طلاق از طرف مرد

بر اساس قانون مدنی و قانون حمایت خانواده که مبنای احکام مربوط به طلاق هستند ، انواع طلاق و احکام مربوط به آنها مشخص شده است و به استناد این قوانین بر خلاف زن که برای طلاق گرفتن از شوهر خود باید دلیل قانع کننده ای داشته باشد یا به حق طلاق خود استناد کند ، مرد این اجازه را دارد که هر زمان بخواهد همسر خود را طلاق بدهد و اصولا نیازی نیست که دلیل موجهی برای طلاق دادن همسر خود ارائه دهد .

با این حال این موضوع سبب نمی شود که مردان از این حق خود سوء استفاده کرده و بدون پرداخت حقوق قانونی زن اقدام به طلاق دادن وی نمایند . همچنین طلاق از طرف مرد ، علی رغم گذشته باید مستند به صدور حکم طلاق باشد . به این معنا که مرد نمی تواند به صورت دلبخواهی به دفترخانه ازدواج و طلاق مراجعه و همسر خود را طلاق دهد . بلکه این موضوع نیازمند مراجعه به دادگاه و دریافت اجازه برای طلاق دادن زن یا همان دریافت گواهی عدم سازش است .

به این ترتیب ، دادگاه به دادخواست طلاق از طرف مرد رسیدگی می کند و پس از انجام تشریفات قانونی لازم ، حکم طلاق صادر می کند که به موجب حکم دادگاه ، تکلیف حقوق مالی زن پس از طلاق نیز مشخص خواهد شد . به این صورت که علاوه بر مهریه و نفقه زن ، سایر حقوق مالی زنان همچون اجرت المثل ایام زوجیت یا نحله و تنصیف اموال و دارایی مرد پس از طلاق تعیین تکلیف خواهند شد و در صورتی که شرایط قانونی دریافت آنها وجود داشته باشد ، حکم به پرداخت آن توسط مرد صادر خواهد شد .


طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد

در قسمت قبل توضیح داده شد که طلاق از طرف مرد چیست و چه احکامی دارد . اما سوال مهمی که در ارتباط با طلاق از طرف مرد وجود دارد آن است که مدت زمان طلاق از طرف مرد چقدر است و در واقع طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد . این سوال از دو جهت ممکن است مطرح شود .

از یک سو آقایانی هستند که قصد دارند به دادگاه خانواده دادخواست طلاق از طرف مرد ارائه دهند و از این طریق همسر خود را مطلقه نمایند و این سوال را مطرح می کنند که طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد و از دیگر سو ، خانم هایی هستند که با درخواست طلاق از طرف شوهر مواجه شده اند و قصد دارند با توجه به فرصت های قانونی برای طلاق از طرف مرد ، با تدارک اسناد لازم از خود دفاع نمایند و احیانا برای طلاق برنامه ریزی نمایند .

در مورد اینکه طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد ، باید گفت که دادخواست طلاق باید به صورت اینترنتی و با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سامانه ثنا ثبت شود . در مرحله بعدی زمان رسیدگی به دادخواست مشخص و به طرفین ابلاغ می شود . اینکه دادگاه خانواده چه زمانی را برای رسیدگی به دعوای طلاق مشخص کند ، کاملا به تراکم پرونده های موجود در آن شعبه دادگاه بستگی دارد و نمی توان مدت زمان خاصی را برای آن تعیین کرد .

در این مرحله قاضی دادگاه به استناد قانون حمایت خانواده می بایست پرونده را به منظور ایجاد سازش میان زن و شوهر به داوری ارجاع کند . پس از صدور قرار ارجاع امر به داوری توسط قاضی ، هریک از زوجین اعم از زن و شوهر مکلف شده اند که ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ این قرار ، یک نفر از خویشاوندان متاهل خود را که حداقل سی سال داشته و آشنا به مسائل شرعی و خانوادگی و اجتماعی باشد ، به عنوان داور به دادگاه معرفی کنند تا زمینه صلح و سازش میان آنها قبل از طلاق برقرار شود و اگر داور معرفی نکنند ، خود دادگاه نسبت به تعیین داور مبادرت می نماید .

به موجب قانون ، دادگاه باید با توجه به نظر داوران مبنی بر عدم حصول صلح و سازش ، گواهی عدم امکان سازش را در مورد طلاق از طرف مرد صادر کند ؛ هر چند در عمل دادگاه ها توجه چندانی به نظریات داور نداشته و در واقع انجام این مرحله ، تا حدودی تشریفاتی است . اما به هر حال ارجاع به داوری یکی از شرایط طلاق از طرف مرد است و به لحاظ زمانی انجام آن مدت زمان طولانی را به خود اختصاص می دهد .

پس از اینکه دادگاه نسبت به دادخواست وارد رسیدگی شد و گواهی عدم امکان سازش در طلاق را صادر کرد ، این بار نوبت به مراجعه به دفاتر ازدواج و طلاق می رسد تا مرد بتواند طلاق را ثبت کند . لذا تا قبل از ثبت طلاق در دفترخانه ازدواج و طلاق ، هنوز مراحل طلاق تکمیل نشده و اگر مرد گواهی عدم سازش را ظرف مهلت سه ماه به دفترخانه ارائه ندهد ، باید برای طلاق مجددا این مراحل را طی کند .

انجام تمام این مراحل سبب می شود که مراحل طلاق از طرف مرد نسبت به طلاق توافقی طولانی تر شود و بسته به شعبه دادگاه طلاق ممکن است تا چندین ماه طول بکشد و حتی بعضا تا یک سال نیز انجام آن طولانی شود .

این طولانی شدن زمان طلاق به دلیل آن است که در طلاق از طرف مرد ، زن می تواند مراحل اعتراض به حکم دادگاه خانواده اعم از تجدید نظر خواهی و یا حتی فرجام خواهی را طی کند که در طول این مدت ، چون گواهی عدم سازش غیر قطعی است ، مرد نمی تواند به استناد آن اقدام به ثبت طلاق در محضر نماید .

 
طلاق غیابی از طرف مرد چقدر طول می کشد

در قسمت قبل به توضیح مراحل کلی طلاق از طرف مرد پرداخته و گفتیم که مدت زمان طلاق از طرف مرد بسته به مراحلی که طی می شود ممکن است تا چندین ماه نیز به طول انجامد . در این خصوص ، ممکن است این سوال مطرح شود که طلاق غیابی از طرف مرد چه مدت زمانی طول می کشد ؟

در پاسخ به این سوال نیز باید اشاره کرد که طلاق غیابی از طرف مرد نیز با توجه به قانون امکان پذیر می باشد و در واقع غیبت زن در طول مراحل طلاق از طرف مرد ، تاثیری در رای دادگاه نداشته و باز هم دادگاه در صورتی که به دادخواست طلاق از طرف مرد رسیدگی کند می تواند گواهی عدم سازش صادر نماید .

با این حال مدت زمان طلاق غیابی از طرف مرد نیز ممکن است به همان اندازه طول بکشد ؛ چرا که اگر حکم طلاق از طرف مرد به صورت غیابی صادر شده باشد ، زن می تواند ظرف مهلت 20 روز نسبت به آن تقاضای واخواهی نماید . پس از انجام واخواهی ، امکان تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی نیز وجود دارد که در مجموع ممکن است چندین ماه طول بکشد ولی اگر این اعتراض ها نسبت به حکم انجام نشود ، طبیعی است که مدت زمان طلاق از طرف مرد کوتاه تر خواهد شد .

ذکر این نکته نیز ضروری است که برای ثبت طلاق در دفترخانه نیز زن و شوهر باید مدارک خود را به محضر ارائه نمایند و با توجه به اینکه طلاق غیابی است ، ممکن است زن به دفترخانه مراجعه نکند و مدت زمان طلاق از طرف مرد در طلاق های غیابی طولانی تر شود ؛ هر چند عدم حضور در دفترخانه برای ثبت طلاق از طرف مرد مشکلی ایجاد نمی کند و دفترخانه پس از اخطار به طرفین و عدم حضور مجدد آنها می تواند طلاق را ثبت نماید .

گفتنی است که انجام اعتراض نسبت به حکم طلاق از طرف مرد ، سبب نمی شود که رای دادگاه در خصوص طلاق از طرف مرد عوض شود ؛ بلکه اعتراض به حکم دادگاه مبنی بر صدور گواهی عدم سازش معمولا به این دلیل صورت می گیرد که زن نسبت به حقوق قانونی خود پس از طلاق همچون اجرت المثل و یا مطالبه نصف اموال و دارایی مرد پس از طلاق معترض است .
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین