کد خبر: ۳۱۲۳۳۴
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۴:۱۲
ناشزه محسوب شدن زن هیچ گونه ارتباطی به تقاضای طلاق از طرف او ندارد و زنی که تمکین از همسر خود نکرده و قصد جدایی نیز دارد می تواند در حالی که ناشزه محسوب می شود دادخواست طلاق خود را ثبت نماید.
ناطقان: همانطور که زن پس از جاری شدن عقد نکاح و رسمیت یافتن ازدواج با همسرش مالک مهریه می شود و مرد نیز موظف به پرداخت نفقه می باشد و این اختیار به زن داده شده است که از تاریخ وقوع عقد نسبت به مطالبه آن اقدام کند. در مقابل نیز زن موظف به تمکین عام و خاص نسبت به همسر خود شده است و همچنین برطرف نمودن نیاز های جنسی مرد و برقراری رابطه زناشویی.  


زن و مرد بعد از وقوع عقد نکاح و ایجاد زوجیت بین آن ها به جز تعهداتی که نسبت به یکدیگر پیدا می کنند، نسبت به عهدهایی که با هم بسته اند نیز، خود را متعهد می دانند و در قالب عقد نکاح شروع به زندگی مشترک و ساختن پایه و بنای زندگی می کنند.

از لحاظ اخلاقی نیز موظف هستند همانطور که در ماده 1103 قانون مدنی به آن اشاره شده نسبت بهم حسن معاشرت و اخلاق پسندیده داشته باشند و به این طریق به جهت حفظ نهاد مقدس خانواده کوشا باشند.

همانطور که مرد نسبت به زن مکلف به فراهم کردن لوازم رفاهی که در ماده 1107 قانون مدنی آمده است نیز، مکلف به برطرف نمودن نیازهای جسمی و روحی زن می باشد، همچنین زن هم موظف به مساعد نمودن وسایل آسودگی خاطر و آرامش جسمی و روحی مرد را فراهم نماید. در صورتی که نیاز به مشاوره حقوقی در خصوص ترک زندگی مشترک توسط زن را دارید می توانید با وکیل متخصص در امور خانواده سایت وکیل وند مشاوره نمایید.
تمکین به چه معناست؟

همانطو که در بالا توضیح داده شد بعد از وقوع عقد نکاح زن و مرد نسبت به یکدیگر وظایفی دارند که یکی از این وظایف که در این مقاله به آن می پردازیم تمکین می باشد، تمکین در لغت به معنای فرمان بردن می باشد.
انواع تمکین
تمکین 2 نوع است:

    تمکین عام: تمکین به معنای عام ارتباط کلی به همه‌ی تکالیفی می باشد که قانون گذار به شکل صریح و ضمنی بر عهده ‌ی هریک از زوجین قرار داده است و زوجین موظفند که قانون را رعایت کنند.
    تمکین خاص: تمکین در معنای خاص خودش یعنی همان وظایف زناشویی که زن و شوهر نسبت به هم دارند و موظفند که نسبت به نیازهای یک دیگر رابطه جنسی برقرار کنند مگر اینکه یکی از طرفین به علت عذر موجهی نتواند این نیاز را از طرف مقابل خود برطرف نماید.

شرایط ناشزه شدن زن چیست

از آنجا که در برخی موارد همه چیز طبق قاعده و قانون خود پیش نمی رود، ممکن است زن از ایفای وظایف خود سر باز زند و از تمکین نمودن به همسر امتناع ورزد لذا از این رو مرد می تواند اقدام به الزام زن جهت تمکین عام و خاص نماید.که در صورتیکه زن با ترک منزل مشترک اقدام به عدم تبعیت از همسر خود کند و مرد نیز این امر را در محکمه به اثبات برساند زن با صدور حکم مبنی بر الزام به تمکین از مرد موظف به اجرای حکم قانون می باشد که در صورت عدم تبعیت از حکم قانون زن ناشزه محسوب شده و تبعاتی را برای او خواهد داشت. شما می توانید در خصوص مسائل خانوادگی خود با وکلاء متخصص سایت مشاوره حقوقی آنلاین وکیل وند مشاوره نمایید.
6 مورد از شرایطی که زن می تواند عدم تمکین کند

    یکی از این موارد که در ماده 1115 قانون مدنی آمده است این است که اگر بودن زن و شوهر در یک منزل متضمن خوف و ضرر جانی و یا مالی و یا آبرو  برای زن باشد زن می تواند با مراجعه به محکمه و اخذ اذن از دادگاه مسکن جداگانه اختیار کند که در این صورت زن مستحق نفقه هم می باشد.
    مطابق ماده 1127 قانون مدنی: هر گاه مرد بعد از عقد نکاح به امراض مقاربتی مبتلا شود زن می تواند از تمکین نمودن به همسر خود امتناع کند و با توجه به صراحت قانون این ترک تمکین مانع حق نفقه برای زن نیست. در خصوص بیماری های مقاربتی می توان بیماری ایدز را مثال زد که با برقراری رابطه زناشویی سرایت میکند.
    موردی دیگر از موارد جواز عدم تمکین زن در ماده 1114 قانون مدنی آمده است: در ماده فوق آمده است که زن موظف به زندگی در محل و مسکنی است که مرد برای او تعیین می کند مگر آنکه تعیین محل زندگی و مسکن برای زن شرط شده باشد که در این صورت زن می تواند محل زندگی را تعیین کند در این مورد اگر زن در منزلی که شوهر تعیین نموده حاضر نشود و تمکین نکند ناشزه محسوب نمی شود.
    یکی دیگر از موارد جواز عدم تمکین زن در مقابل همسر خود مبتلا شدن زن به بیماری های مقاربتی و مسری که در صورت برقراری رابطه جنسی مرد را نیز مبتلا کند. مانند بیماری ایدز و یا بیماری کرونا که هر دو می تواند کشنده باشد،  قَرَن نیز مشمول این قاعده است که در این مورد هم در صورت عدم تمکین، زن باز هم مستحق نفقه می باشد و زن را ناشزه.
    مطابق ماده 1085 زن می تواند تا زمانی که مهریه او پرداخت نشده است از انجام وظایف خود امتناع کند البته این در صورتی است که باکره بوده باشد و بعد از عقد نکاح نیز تمکین خاص ننموده باشد در این مورد زن می تواند از حق حبس خود استفاده کند و تا زمانی که مهریه را دریافت ننموده تمکین نکند این مورد هم مسقط حق نفقه برای زن نیست.
    زن در مواردی که حال انجام واجبات شرعی است نیز از انجام رابطه زناشویی معاف است و مرد نمی تواند او را ملزم به برقراری رابطه کند. مانند نماز و روزه.

عواقب ناشزه محسوب شدن زن

مطابق ماده 1108 قانون مدنی هرگاه زن بدون عذر موجه و مانع مشروع از وظایف زناشویی خود امتناع ورزد مستحق نفقه نخواهد بود.

 (مطابق مواد ۱۶ و ۱۷ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۵ بهمن ماه ۱۳۵۳) در صورتیکه زن ناشزه محسوب شده باشد مرد می تواند تجویز ازدواج مجدد را از دادگاه خانواده درخواست نماید.
زن ناشزه قادر است تقاضای طلاق کند

تقاضای طلاق از طرف زنی که ناشزه محسوب می شود هیچ مانعی ندارد و زن می تواند با اثبات شرایطی که در قانون برای او تعیین شده است تقاضای طلاق نماید اما در صورتیکه زن ناشزه محسوب شود و طلاق هم انجام شود دیگر به او در زمان عده طلاق ،  نفقه تعلق نخواهد گرفت.

همچنین مهریه زنی که در زمان طلاق ناشزه محسوب می شود قابل مطالبه است و ناشزه محسوب شدن زن ارتباطی به مطالبه مهریه او ندارد.
برچسب ها: زن ناشزه ، طلاق ، تمکین
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین