کد خبر: ۳۱۲۳۳۷
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۱:۲۲
ممنوع الخروجی در واقع یک وضعیتی است که شخصی که ممنوع الخروج شده است به دلایلی اجازه خارج شدن از مرزهای کشور را ندارد و تا زمانی که دلیل ممنوع الخروجی رفع نشود نیز این وضعیت ادامه خواهد داشت به بیان ساده‌ تر ممنوع ‌الخروجی در واقع وضعیتی است که فرد بلیط خروج از کشور را تهیه کرده است اما اجازه عبور از گیت برای وی صادر نمی گردد.
ناطقان: جلوگیری از خروج فرد از کشور و ایجاد ممنوعیت خروج به منظور وارد کردن فشار به شخص برای ایفای تعهداتش و نیز جلوگیری از فرار از دسترس خارج شدن شخص است.

بنابراین قانون ممنوع الخروجی یک قانون بازدارنده است. لازم به ذکر است که مطابق ماده ۲۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری مدت اعتبار قرار ممنوع الخروجی تا شش ماه قابل تمدید است و بعد از این مدت قرار خود به خود منقضی می شود و هیچ مرجعی اجازه مانع شدن برای خارج شدن فرد را ندارد. چنانچه به اطلاعات بیشتر یا مشاوره در مورد موضوع ممنوع الخروج کردن زن نیاز دارید به سایت مشاوره حقوقی آنلاین وکیل وند مراجعه نمایید و با وکلای این سایت تماس تلفنی برقرار نمایید.


5 دسته از افرادی ممکن است ممنوع الخروج می شوند؟
به جز این دسته از افراد هیچ شخص دیگری نباید ممنوع‌ الخروج شود. این 5 دسته عبارتند از:

    بدهکاران مالیاتی که بدهی کلان مالیاتی دارند و از سمت سازمان امور مالیاتی ممنوع الخروج شده اند.
    بدهکارانی که بدهی آنها محرز شده است و از طریق صدور اجراییه و یا به موجب صدور حکم دادگاه ممنوع الخروج شده اند.
    افرادی که در خارج از مرزهای ایران مرتکب ولگردی، کلاهبرداری، سرقت، تکدی‌گری و غیره شده باشند و در صورت ورود به ایران برای خروج دوباره ممنوع الخروج خواهند شد.
    افرادی خروج آنها به تشخیص مقامات قضایی ممنوع شده است.
    افرادی که اجازه خروج آنها در دست فرد دیگری است، مانند زن شوهردار یا افراد زیر ۱۸ سال.

نحوه ممنوع الخروج کردن زن چگونه است؟

در ابتدا باید توجه داشت که مطابق بند ۳ ماده ۸ قانون گذرنامه زن متاهل بدون اذن و اجازه شوهر نمی تواند گذرنامه دریافت کند و برای خروج از کشور نیز اذن شوهر لازم است که شوهر می تواند اذن برای دریافت گذرنامه و به تبع خروج از کشور را ندهد. بنابراین زن نه می تواند گذرنامه دریافت کند و نه از کشور خارج شود.
فقط در دو صورت زن اجازه خروج از کشور را دارد:

    داشتن رضایت محضری از شوهر
    داشتن وکالت نامه اجازه خروج از سمت شوهر

اگر زنی در هنگام مجردی گذرنامه گرفته باشد و یا در زمان متاهلی با اذن شوهر اقدام به دریافت گذرنامه کرده اما به هر دلیلی شوهر تصمیم بر ممنوع الخروج کردن زن داشته باشد می تواند با در دست داشتن سند ازدواج به اداره ی گذرنامه مراجعه کند.
ممنوع الخروج کردن زن چه مراحلی دارد؟
مراحل ممنوع الخروج کردن زن عبارتند از:

    حضور در محل دفاتر گذرنامه در شهرستان ‌ها و یا حضور در اداره کل گذرنامه در تهران
    داشتن اصل کارت ملی سند ازدواج و شناسنامه
    ارائه درخواست ممنوع الخروجی زن
    بررسی مدارک توسط مراجع ذیصلاح و صدور دستورممنوع الخروجی
    تأیید دستور ممنوع الخروجی و ثبت در سیستم کامپیوتری

البته باید دانست که مردانی که خود خارج از ایران اقامت دارند و نیز مردانی که اصل شناسنامه را در دست ندارند اجازه ممنوع الخروج کردن همسر خود را ندارند.
رفع ممنوع الخروجی زن به چه صورتی است؟

 برای رفع ممنوع ‌الخروجی در ابتدا زن می تواند با کسب رضایت همسر خود قرار ممنوع الخروجی خود را رفع کند اما اگر شوهر اجازه ندهد زن می تواند با مراجعه به دادستانی شهر خود ثابت کند که لازم است حتماً از کشور خارج شود.

مثلاً ثابت کند که بیمار است و یا برای دیدار خانواده خود که در خارج از کشور ساکن هستند مجوز خروج از کشور می‌خواهد که در این صورت با اجازه دادستانی بدون هیچ ممنوعیت و مشکلی می‌تواند از مرز خارج شود.
زن چگونه می تواند استعلام ممنوع الخروجی بگیرد؟

زنان ممکن است با اذن همسر خود گذرنامه در دوران متاهلی و یا اینکه با اجازه ی پدر در دوران مجردی که زیر ١٨ سال سن داشته اند و یا بالای ١٨ سال بدون نیاز به اجازه ی شخص خاصی گذرنامه دریافت کرده باشند.

حال برای خروج از کشور برای کمتر کردن هزینه ها قبل از بستن چمدان و عزیمت برای سفر بهتر است از وضعیت ممنوع الخروجی خود آگاه شوند، برای این کار باید به صورت حضوری در اداره پلیس گذرنامه حاضر شوند و با در دست داشتن گذرنامه و مدارک شناسایی وضعیت ممنوع الخروجی خود را استعلام کنند.

    باید توجه داشت که استعلام به صورت آنلاین امکان پذیر نیست.

شرایطی که مرد نمی‌تواند زن را ممنوع الخروج کند چه می باشد؟
تحت هر شرایطی مرد می تواند زن را ممنوع الخروج کند مگر در مواردی که در ذیل مطلب به آن می‌پردازیم:

    مرد در وکالت نامه ای اجازه ی خروج از کشور را به زن خود داده باشد.
    زن رضایت محضری همسر خود برای خروج از کشور را قبلا گرفته باشد.
    مردی که خود خارج از ایران اقامت دارد.
    مردی که تابعیت ایرانی نداشته باشد ولی زن ایرانی باشد.
    مرد در شروط ضمن عقد نکاح به زن اختیار خروج از کشور داده باشد.

نتیجه گیری:

در این مقاله خواندیم که اذن و اجازه ی دریافت گذرنامه زن با همسر اوست و حتی زنانی که در دوران مجردی و یا در دوران متاهلی با اذن همسر خود گذرنامه دریافت کرده‌اند نیز برای خروج از کشور به اجازه همسر خود نیاز دارند و مرد می تواند اذن خروج از کشور را ندهد و باعث ایجاد وضعیت ممنوع ‌الخروجی برای همسر خود شود، مگر اینکه مرد در ضمن عقد نکاح یا ضمن وکالت نامه ای اجازه خروج از کشور را بر همسر خود واگذار کرده باشد. همچنین مردانی که خود خارج از ایران اقامت دارند و نیز مدارک لازم برای مراحل ممنوع خروجی را ندارند اجازه ممنوع الخروج کردن  همسر خود را ندارند.

شرایط ممنوع الخروج کردن زن داشتن اصل مدارک شناسایی و سند ازدواج و ارائه درخواست در اداره گذرنامه است، پس از ارائه درخواست و تأیید، زن چه به صورت زمینی چه هوایی و چه دریایی حق خروج از مرزهای کشور را ندارد و فقط در مواردی که ثابت کند که باید به دلیل محکمی از کشور خارج شود دادستانی اجازه خروج از کشور را برای زن صادر می نماید.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین