تهدیگها انواع و اقسام زیادی دارند و برخی از آنها مانند تهچین میتواند یک غذای کامل بهشمار بیاید. تهانداز مرغ هم یکی از همین غذاها است.
ناطقان: ته انداز مرغ یکی از انواع تهدیگهای بسیار شیک و خوشمزه ایرانی است که معمولا برای مجالس تهیه میشود. حتما میدانید همه تهاندازها خوشمزه هستند، تا آن اندازه که نرمی و آبدار بودن لایه بالای برنجی آن شما را وسوسه میکند تا انتها غذای خود را با لذت بخورید. امروز یک نوع متفاوت از تهدیگ را امتحان خواهید کرد. با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ته انداز مرغ
ران بدون استخوان: ۳ یا ۴ تکه
برنج: ۳ پیمانه
زعفران دمکرده غلیظ: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
پاپریکا: به میزان لازم
کره: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم
لیموترش تازه: ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه ته انداز مرغ
طرز تهیه ته انداز مرغ
مرحله اول
ابتدا مرغها را مزه دار کنید تا یک مرغ خوشطعم داشته باشید. مرغها را با نمک و فلفل و پاپریکا، پیازهای خلالی و لیموترش تازه و روغن، ترجیحا زیتون حداقل به مدت یک ساعت مزهدار کنید.
مرحله دوم
بهتر است از ران مرغ استفاده کنید که چربی مناسبی دارد، حتی میتوانید مرغ را با پوست در ته قابلمه قرار دهید. بعد از چند ساعت مرغهای مزهدار شده را از یک طرف در مخلوطی از کره، روغن و زعفران سرخ کنید.
مرحله سوم
سمت دیگر مرغ که قرار است کف قابلمه قرار بگیرد نیازی به سرخ شدن ندارد (توجه داشته باشید سرخ شدن مرغ در حد خیلی کم انجام میشود). در این فاصله برنج را در آب جوش بریزید و بپزید و آبکش کنید.
طرز تهیه ته انداز مرغ
مرحله چهارم
برنج نباید نرم شود و باید دانهدار باشد. کف قابلمه مورد نظرتان مقداری روغن و زعفران بریزید و وقتی داغ شد مرغها را از سمتی که سرخ نشده است کف قابلمه بچینید.
مرحله پنجم
و از برنج بردارید و روی مرغها بریزید و آن را پهن و فشرده کنید. ته انداز مرغ زعفرانی را روی شعله ملایم گاز و شعله پخش کن به مدت یک الی یک و نیم ساعت دم بگذارید تا مرغها حسابی سرخ و طلایی شوند.
مرحله آخر از ته انداز مرغ
بعد از پخت تهانداز آن را بهصورت قالبی در یک دیس گرد برگردانید و با هر چه که دوست دارید آن را تزیین و با عشق نوش جان کنید. اگر به دستور غذاهای ایرانی علاقه دارید، پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده را بخوانید.