ایجاد لختههای خونی در مسیر عروق خونی اندامها، باعث اختلال جریان خون شده و درنتیجه منجر به انسداد نسبی یا کامل عروق خونی میگردد.
ناطقان: لخته شدن خون قابلپیشگیری و درمان است. یکقدم برای نزدیک شدن به درمان و پیشگیری از این عارضه، تغییرات در رژیم غذایی است. بعضی از مواد غذایی خطر تشکیل لخته خون را افزایش میدهد درحالیکه برخی دیگر با کاهش خطر ابتلا به این عارضه در ارتباط است.
آب
کم شدن آب بدن میتواند خود با خطر لخته شدن خون و غلیظ شدن آن رابطه داشته باشد. مطمئن باشید که هیدراته هستید. نوشیدن حداقل شش تا هشت لیوان آب در روز برای پیشگیری از این عارضه ضروری است.
انگور قرمز
مطالعات انجامشده در دانشگاه ویسکانسین، حاکی از آن است که انگور قرمز حاوی فلاونوئیدها برای جلوگیری از لخته شدن خون از طریق ساخت پلاک است.
۷ غذای رقیق کننده خون را بشناسید
سیر
سیر خاصیت رقیقکنندگی خون را دارد و مصرف آن بهطور منظم باعث جلوگیری از لخته شدن خون میشود. البته با پزشکتان در مورد میزان مصرف سیر مشورت کنید. اگر شما از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنید. چون سیر میتواند با مصرف این داروها تداخل ایجاد کند.
روغنزیتون
یک مطالعه که نتایج آن در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشرشده، حاکی از آن است که فنول ها در روغنزیتون برای جلوگیری از لخته خون موثر است. علاوه بر این، این روغن علاوه بر اثر حفاظتی بر روی سرخرگهای بدن، چسبندگی پلاکتهای خون را به تاخیر میاندازد و مقدار ترومبوکسان را که از عوامل افزایشدهنده چسبندگی پلاکتهاست، کاهش میدهد. نمونه بارز این اثر مفید رژیم غذایی مدیترانهای است که غنی از زیتون، ماهی، سیر یا حبوبات و سبزی است و به همین علت است که آمار مبتلایان به بیماریهای قلبی عروقی در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه به کمترین مقدار رسیده است.
کیوی
محققان دانشگاه اسلو ثابت کردهاند در افرادی که روزانه ۲ تا ۳ عدد کیوی میخورند، فعالیت پلاکتهای خون کمتر است و بنابراین این افراد با کاهش خطر ابتلا به لخته شدن خون مواجه هستند. خوردن کیوی همچنین به کاهش میزان کلسترول کمک میکند.
سبزیجات برگدار
اگرچه این سبزیجات حاوی ویتامین K بوده و خاصیت رقیقکنندگی خون را دارند، اما اگر شما داروی رقیقکننده خون مانند وارفارین دریافت میکنید، باید برای میزان مصرف این داروها با پزشکتان مشورت کنید. در بسیاری از موارد پزشکان شما را مجاب به اجتناب از مصرف این سبزیجات میکنند.
چای
چای چه بهصورت سبز یا سیاه، با دارا بودن ترکیبات مفید و موثر، مانع تجمع پلاکتها و تولید ترمبوکسان گردیده و قابلیت حل شدن لختههای ایجادشده را افزایش میدهد. از جمله ترکیبات تاثیر گذار در چای، میتوان به کاتچین اشاره کرد که نه تنها هم تراز آسپرین از تجمع پلاکتها جلوگیری میکند، بلکه از تکثیر سلولهای ماهیچهای صاف دیواره شریانها نیز که تحت کلسترول بد، تولید و منجر به تشکیل پلاک در دیواره سرخرگها میشود، تا اندازهای جلوگیری میکند.