کد خبر: ۳۲۱۰۹۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
یکی از خواص اسفناج این است که دارای مقادیر زیادی ویتامین K1 است. ویتامین K1 نقش‌های اساسی زیادی در بدن دارد که مهم‌ترین آن در انعقاد خون است.
ناطقان: از جمله خواص اسفناج می‌توان به سلامت قلب، مغز، چشم و درمان یبوست، کم خونی، فشار خون بالا و دیابت اشاره کرد. اسفناج از بروز آسم و پوکی استخوان جلوگیری کرده و برای کاهش وزن بسیار مفید است.
برخی از خواص بی‌شمار اسفناج

    کمک به دفع سموم بدن
    سلامت و تقویت استخوان‌ها
    افزایش قوه بینایی
    ضد سرطان
    کنترل فشار خون
    محافظت در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی
    کاهش احتمال آلزایمر
    تقویت سیستم ایمنی
    سلامت سیستم گوارشی
    خواص اسفناج برای لاغری
    کاهش کلسترول خون
    کم خونی
    کنترل تیروئید
    ضد انعقاد خون
    سلامت کبد و درمان کبد چرب
    درمان سرماخوردگی و آنفلونزا
    درمان افسردگی
    درمان بی‌خوابی
    خواص اسفناج برای پوست و زیبایی
    جلوگیری از پیری زودرس
    خواص اسفناج برای مو
    درمان یبوست
    کنترل دیابت

برخی از خواص بی‌شمار اسفناج
مضرات اسفناج

    اسفناج ضرر خاصی برای بدن ندارد، اما اگر در برخی شرایط از اسفناج استفاده شود، ممکن است خطرناک باشد.
    اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ‌های کلیه و مثانه مناسب نیست. ضمن آنهایی که سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.
    افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف کنند زیرا اسفناج به‌دلیل خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال می‌شود.
    زیاده‌روی در مصرف اسفناج موجب بروز آکنه در برخی از افراد می‌شود. بنابراین همواره باید نه تنها در مصرف اسفناج بلکه در مصرف هر ماده غذایی تعادل را درنظر داشت.
    افراد مبتلا به نفریت، نقرس، روماتیسم، بیماری‌های کبد و صفراوی و روده اثنی عشر در مصرف اسفناج احتیاط کنند.
    در صورت مصرف داروهای رقیق‌کننده خون از مصرف اسفناج اجتناب کنید زیرا باعث لخته شدن خون می‌گردد.

مضرات اسفناج
اسفناج خام یا پخته؟

پاسخ این سوال بسته به خواصی که می‌خواهید از اسفناج دریافت کنید متفاوت است اما به طورکلی طریقه مصرف اسفناج خام یا پخته تفاوت‌هایی دارد.

در کل پختن سبزی‌ها می‌تواند آنتی‌اکسیدان موجود در آن‌ها را بالا ببرد. چون گرم کردن سبزیجات باعث می‌شود دیوار سلول‌های آن‌ها شکسته شود و به آزاد کردن آنتی‌اکسیدان آن‌ها کمک می‌کند؛ بنابراین برای مقابله با بیماری‌های قلب و ریه مصرف اسفناج پخته بهتر است.

اسفناج پخته همچنین ماده‌ای به نام لوتئین دارد که از بیماری آب مروارید و انحطاط ماکولا جلوگیری می‌کند.

اسفناج باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود. چه پخته باشد چه خام! ولی پخته‌اش مقوی‌تر است.

پختن این سبزیجات باعث آزادسازی کلسیم گرفتار شده در اسید اگزالیک می‌شود و جذب کلسیم را افزایش می‌دهد. برای مثال سه لیوان اسفناج خام دارای ۹۰ میلی‌گرم کلسیم است درحالی که تنها یک لیوان اسفناج پخته سه برابر کلسیم موجود در سه لیوان خام آن را دارد یعنی ۲۵۹ میلی‌گرم.

پختن اسفناج همچنین منیزیم و آهن موجود در آن را بالا می‌برد.
برچسب ها: اسفناج ، خام ، پخته
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین