کد خبر: ۳۲۱۲۰۷
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۵:۴۳
متاسفانه از گذشته تاکنون یکی از عمده‌ترین مشکلات میان زوجین «همسر آزاری» است. هرچند که غالب افراد با شنیدن این واژه به یاد آزار زن از سوی شوهر می‌افتند اما آمارهای متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد این واقعه یک طرفه نیست و اگرچه با تعداد کمتر اما آزار همسر از سوی زنان و علیه مردان نیز اتفاق می‌افتد.
ناطقان: اصولا این سوال برای افراد مطرح می‌شود که مجازات همسرآزاری و به خصوص مجازات آزار زوجه از سوی زوج چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در هیچ کجای قوانین کشورمان مجوزی برای ورود اذیت و آزار از سوی همسر چه از نظر جسمی و چه از نظر روانی وجود ندارد.
ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری درمورد مجازات همسرآزاری و ایجاد وکالت در طلاق

قابل ذکر است ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره‌های آن در بیان معنا و مفهوم زیان‌های معنوی و امکان دریافت خسارات ناشی از آن‌ها این‌طور بیان می‌کند: شاکی می‌تواند جبران تمام ضرر و زیان‌های مادی و معنوی و منافع ممکن‌الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند.

تبصره ۱: زیان معنوی عبارت از صدمات روحی یا هتک حیثیت و اعتبار شخصی، خانوادگی یا اجتماعی است. دادگاه می‌تواند علاوه بر صدور حکم به جبران خسارت مالی، به رفع زیان از طرق دیگر از قبیل الزام به عذرخواهی و درج حکم در جراید و امثال آن حکم نماید.

تبصره ۲: منافع ممکن‌الحصول تنها به مواردی اختصاص دارد که صدق اتلاف نماید. همچنین مقررات مرتبط به منافع ممکن‌الحصول و نیز پرداخت خسارت معنوی شامل جرائم موجب تعزیرات منصوص شرعی و دیه نمی‌شود.

همسرآزاری

علاوه بر مجازات کیفری همسر آزاری، آزار و اذیت جسمانی همسر می‌تواند موجب ایجاد وکالت در طلاق برای زن شود. در شرط دوم شروط چاپی مندرج در عقدنامه‌ها آمده است: "سوءرفتار یا سوءمعاشرت زوج به حدی باشد، که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید.”

بدیهی است که اگر زوج این شرط را امضاء کرده باشد و برای دادگاه ثابت شود که شوهر دارای سوءرفتار یا سوءمعاشرت است زوجه می‌تواند از این طریق و علی‌رغم مخالفت شوهرش به طلاق دست یابد. از کلمات "سوءرفتار یا سوءمعاشرت” بر می‌آید که این‌گونه رفتار باید مستمر باشد. در عرف یکی از مصادیق بارز سوءرفتار ضرب و شتم است.

همچنین درصورتی‌که اذیت و آزار جسمی زن، منجر به سختی غیرقابل تحمل در زندگی او شود و زوجه بتواند چنین ادعایی را در دادگاه ثابت کند، برای او وکالت در طلاق ایجاد می‌شود.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین