کد خبر: ۳۲۱۸۸۱
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۲:۴۳
جلب و دستور جلب برای گرفتن مهریه یا طلب های دیگر، در مباحث حقوقی با مباحث کیفری متفاوت است از این جهت که در کیفری دستگیری فرد برای مجازات و .. است اما در امور حقوقی ما جرمی به آن شکل نداریم و جلب تنها برای پرداخت دین است زیرا از زمانی که بدهکار از پرداخت امتناع کند و درخواست اعسار هم ندهد تا زمان پرداخت دین حبس می شود.
ناطقان: در ادامه به نحوه جلب فرد در محکومیت مهریه خواهیم پرداخت.

قانون جلب برای مهریه

در ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی به این امر اشاره شده است که مطابق آن:

    ماده ۳ – اگر استیفای محکومٌ‌ به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد؛ محکومٌ‌ علیه به تقاضای محکومٌ‌ له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکومٌ‌ له حبس می‌ شود.
    چنانچه محکومٌ‌ علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده ‌باشد حبس نمی‌ شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.


پس از آن که خانم، از طریق دادگاه برای مطالبه مهریه اقدام کرد و دادگاه هم برای وصول آن حکم به محکومیت مرد صادر کر؛ با درخواست زوجه اجراییه صادر می شود؛ یعنی اجرای احکام حکم را اجرا می کند و سعی در وصول مهریه می کند.

برای این کار برای پرداخت مهریه به مرد ابلاغ می کند و اگر مرد ظرف مهلت مقرر به پرداخت آن اقدام نکرد و واقعا هم معسر (ناتوانی مالی از پرداخت) نباشد دستور جلب وی با درخواست زوجه صادر می شود.

نکته مهمی که وجود دارد و باید به آن اشاره کرد این است که در اجرای ثبت برای مطالبه مهریه ما جلب و… نداریم و این امر فقط در صلاحیت دادگاه است. پس امکان صدور دستور جلب در اجرای ثبت وجود ندارد.
حکم جلب چقدر اعتبار دارد؟

در برگه جلبی که صادر می شود باید مدتی در آن قید شده باشد و در صورت تمام شدن مهلت مامور نمی تواند آن را اجرا کند.

نکته مهم دیگر حکم جلب تنها در حوزه قضایی صادر شده اعتبار دارد و اگر شاکی آن برگه، دستور جلب را در حوزه و مثلا شهر دیگر به ضابطان ارائه کند ایشان حق دستگیری متهم را ندارند.

برای جلب متهم امکان ورود به خانه و منزل وجود ندارد مگر آنکه در ضمن دستور این امر مجوز داده شده باشد.
زمان جلب برای مهریه

پس از صدور حکم و اجراییه، مرد ۳۰ روز فرصت دارد که یا طلب زن را پرداخت کند و یا دادخواست اعسار بدهد در غیر این صورت بازداشت می شود.

اما اگر دادخواست اعسار بدهد بازداشت نمی شود و در صورت پذیرفته شدن اعسار وی از حبس خودداری می شود و مهریه قسط بندی می شود حال اگر اقساط مهریه پرداخت نشود زن، می تواند حکم جلب مرد را بگیرد.
شرایط حکم جلب مهریه توسط زن

اگر مهریه عندالمطالبه باشد تا سقف ۱۱۰ سکه و زن آن را مطالبه کند؛ پس از صدور حکم، مرد ظرف یک ماه از تاریخ اجراییه نسبت به طرح دعوای اعسار اقدام نکند.

در صورتی که پس از قبول اعسار از پرداخت مهریه و اقساطی شدن مرد اقساط مهریه را پرداخت نکند. زوجه می تواند بابت این اقساط معوقه حکم جلب مرد را بگیرد.

شرایط حکم جلب مهریه توسط زن
مشاوره حقوقی راجع به حکم جلب مهریه

با بروز اختلاف بین زن و شوهر، وجود دعوای مهریه و بحث جلب و دستور جلب امری شایع است. اما راه های اقدام در این باره و شرایط و مراحل لازم را برای آن می توانید از طریق موسسه وکیل تاپ و مشاورانی که در این موسسه مشغول هستند جویا شد.

همچنین می توان با گرفتن وکیل از میان وکلای متخصص در این حوزه برای اعسار و اثبات آن دست به کار شد زیرا بدون دادخواست اعسار این امکان که مرد حبس بشود وجود دارد.

برای ارتباط و مشاوره با وکلا و مشاوران موسسه وکیل تاپ می توان از طریق سامانه وکیل تاپ به صورت آنلاین و همچنین از طریق تماس تلفنی مسائل خود را مطرح نمائید تا در کوتاهترین زمان پاسخ آنها را دریافت کنید.
نتیجه گیری

برای مطالبه مهریه می توان از طریق اداره و اجرای ثبت اقدام کرد. در صورتی که از این راه توفیقی حاصل نشد می توان با دادخواست از دادگاه آن را مطالبه کرد.

در صورتی که دادگاه حکم به پرداخت مهریه بدهد؛ اگر ظرف ۳۰ روز مرد طلب خود را پرداخت نکند؛ دستور جلب وی با درخواست زوجه صادر می شود اما در مهلت ۳۰ روزه فرصت تقدیم دادخواست اعسار برای جلوگیری از حبس و قسط بندی مهریه وجود دارد.
برچسب ها: حکم جلب ، مهریه ، مجازات
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین