کد خبر: ۳۲۱۸۹۵
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۲
برای این که بدانیم تکلیف مهریه در طلاق غیابی چگونه خواهد بود باید بدانیم حکم غیابی چه زمانی صادر می شود.
ناطقان: حکم غیابی وقتی صادر می شود که وقتی اقامه دعوا انجام می شود به خوانده ابلاغیه فرستاده می شود که برای دفاع در جلسه دادرسی حاضر شود ولی ابلاغ به دست خود کی نمی رسد و از حضور هم خودداری میکند یا اصلا اطلاعی از جریان دادگاه نداشته است.

ممکن است در مورد طلاق هم چه از طرف زوج یا زوجه چنین حکم غیابی صادر شود در ادامه به حکم غیابی طلاق و تکلیف مهریه در آن می پردازیم.


حکم غیابی طلاق چیست؟

زمانی که دعوایی طرح شود مثل طلاق به خوانده ابلاغ می شود که در دادگاه حضور یابد اما وی یا از ابلاغ خبر دار نبوده یا به خود وی ابلاغ نشده و در دادگاه هم حاضر نمی شود حال رایی که دادگاه در این زمینه صادر میکند حکم غیابی است و فرد میتواند ظرف ۲۰ روز به آن اعتراض کند تحت عنوان واخواهی.



اگر زوج درخواست طلاق بدهد و زوجه به دلیلی مطلع نشود و حکم طلاق صادر شود در این صورت دادگاه ضمن گواهی عدم امکان سازش حقوق مالی زوجه را تعیین میکند و به آن  در حکم تصریح میکند تا زوجه بتواند از طریق آن حقوق مالی خود مانند مهریه را مطالبه کند.

نکته دیگر این که اصلا تا زمانی که حقوق زوجه پرداخت نشده باشد طلاق جاری و ثبت نمی شود.

نمونه رای تکلیف مهریه در طلاق غیابی از طرف زوج
نمونه رای تکلیف مهریه در طلاق غیابی از طرف زوج

در ابن رای می خوانیم که اگر چه زوج درخواست طلاق داده اما در ضمن رای قاضی به پرداخت مهریه زوجه تصریح کرده است.

رأی دادگاه در مورد مهریه در طلاق غیابی

در این پرونده آقای… با وکالت آقای مصطفی محمدی وکیل پایه یک دادگستری به طرفیت خانم … به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش و طلاق، دادخواستی تقدیم مجتمع قضایی کرده، که به این شعبه ارجاع شده است. علی ایحال با عنایت به اینکه سعی و تلاش دادگاه و داوران طرفین جهت صلح وسازش منتج به نتیجه نشده است و خواهان اصرار به طلاق دارد؛ بنابراین دادگاه با احراز وجود علقه زوجیت و با عنایت به قاعده فقهی الطلاق بید من اخذ بالساق و مستندا به ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و ماده ۲۶ قانون حمایت خانواده مصوب  ۱۳۹۱ گواهی عدم امکان سازش بین زوجین موصوف صادر و اعلام می نماید و طرفین می توانند با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق پس از وقوع آن، نسبت به ثبت رسمی آن اقدام نمایند؛ نوع طلاق رجعی می باشد و احراز وجود شرایط شرعی و قانونی برای اجرای صیغه طلاق به عهده مجری صیغه می باشد. خواهان مکلف است قبل از اجرای صیغه طلاق، مهریه ما فی القباله را در حق خوانده پرداخت نماید. در خصوص سایر حقوق ناشی از زوجیت چنانچه خوانده ادعایی داشته باشد می تواند با تقدیم دادخواست به دادگاه صالح نسبت به مطالبه آن اقدام نماید. طرفین دارای یک فرزند مشترک پسر به نام… متولد۱۳۸۴ می باشند و به استناد مواد۱۱۶۸،۱۱۶۹ و ۱۱۷۴ قانون مدنی و ماده ۴۵ قانون حمایت خانواده مصوب۹۱ حضانت به عهده پدر بوده و مادر هر هفته به مدت ۲۴ ساعت از عصر روز پنج شنبه لغایت عصر روز جمعه حق ملاقات دارد. به استناد مواد ۳۱ و ۳۴ قانون حمایت از خانواده ارائه گواهی پزشکی قانونی در مورد وجود جنین و عدم آن به دفتر ثبت طلاق الزامی است مگر اینکه زوجین بر وجود یا عدم وجود جنین اتفاق نظر داشته باشند. مدت اعتبار این رأی برای تسلیم به دفتر رسمی طلاق سه ماه پس از ابلاغ رأی قطعی یا قطعی شدن رأی می باشد. رأی  صادره غیابی و ظرف مهلت بیست روز قابل واخواهی در همین شعبه و پس از آن ظرف مهلت بیست روز قابل تجدیدنظر در دادگاههای تجدیدنظر استان تهران می باشد؛ سپس ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

رییس شعبه ۲۴۳ دادگاه عمومی حقوقی تهران
طلاق از طرف زن

اگر دادخواست طلاق از طرف زوجه باشد و در این راستا مرد در دادگاه حاضر نباشد و حکم طلاق صادر شود اگر خود مرد مفقود باشد یعنی خبری از مکان زندگی وی نباشد می توان از طریق توقیف کردن اموال او مثل ملک و زمین و مغازه و ماشین و حساب بانکی مهریه را مطالبه کرد.

اما اگر زوجه وکالت در طلاق داشته باشد یا به عبارتی حق طلاق داشته باشد دیگر طلاق غیابی نیست و قاضی با توجه به مندرجات نکاح نامه و وکالت در طلاق تصمیم میگیرد.

برای مشورت بیشتر در این زمینه با مشاوران و وکلای خانواده  از طریق سامانه وکیل تاپ در ارتباط باشید.

اعتراض به مهریه در طلاق غیابی

ممکن است فرد مدارکی داشته باشد مبنی بر این که مهریه را پرداخت کرده است یا اصلا از طریق زن از قبل به نوعی بخشیده شده در این صورت می تواند هم اعتراض تجدید نظر کند و هم در مهلت ۲۰ روزه واخواهی به رای ناظر به پرداخت مهریه اعتراض کند. و با ارائه دلایل محکمه پسند رای دادگاه را تغییر دهد.
 شرایط طلاق غیابی به درخواست زن

طلاق چون در اختیار مرد است اگر وی طلاق غیابی بدهد مشکلی وجود ندارد اما در مورد زوجه سخت گیری وجود دارد و وی باید با دلایل مختلف عسر و حرج را اثبات کند برای گرفتن حکم طلاق. البته اگر وکالت در طلاق یا حق طلاق داشته باشد کار راحت تر است.

درباره موارد مختلف عسر و حرج می توانید در همین سایت مطالعه کنید و همچنین مسئله خود را با وکلا و مشاوران موسسه در میان بگذارید.
مشاوره حقوقی راجع به مهریه و طلاق غیابی

در بالا به مواردی در باره تکلیف مهریه در طلاق غیابی اشاره شد. اما برای اطلاع از جزئیات می توانید با وکلا و مشاوران حقوقی موسسه مشورت نمایید تا در جریان راهکار های لازم برای مسئله پیش آمده خود باشید.

باید در نظر داشته باشید که گاهی حتی با نبود مرد هم پی توان طلاق غیر غیابی گرفت تا نیاز به غیابی نباشد مثل جایی که زوجه وکالت در طلاق دارد که این امر نیازمند داشتن وکیل دادگستری و طی مراحلی ست که باید جداگانه تشریح شود.

راه ارتباط برای مشاوره با وکلا و مشاوران موسسه به صورت آنلاین و تلفنی از طریق سامانه وکیل تاپ فراهم است.

مشاوره حقوقی راجع به مهریه و طلاق غیابی
نتیجه گیری

طلاق غیابی زمانی اتفاق می افتد که زوج یا زوجه طرح دعوا برای طلاق کند و یکی از آن ها در جلسه دادرسی با شرایطی که در بالا گفتیم حضور نداشته باشد اگر این طلاق از جانب مرد باشد دادگاه ضمن حکم میزان مهریه زن را مشخص میکند تا پرداخت شود و اگر این درخواست را زن بخواهد باید برای طلاق گرفتن عذر موجه بیاورد تا بتواند طلاق بگیرد مگر آنکه وکالت در طلاق داشته باشد.
برچسب ها: مهریه ، طلاق ، غیابی
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین