بهتر است برای تهیه لای پلو قشقایی از گوشت تازه استفاده کنید و به دلخواه میتوانید از ترکیب برنج ایرانی با دودی استفاده کنید تا عطر این غذا بیشتر شود.
ناطقان: لای پلو قشقایی یکی از پلوهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی اصیل است که میتوانید به سادگی در خانه تهیه کنید. برای تهیه این پلو میتوانید از قسمتهای مختلف گوشت استفاده نمایید. زمان این پخت این غذا به گوشتی که استفاده میکنید بستگی دارد. اگر به تنوع غذایی علاقهمند هستید و از غذاهای تکراری خسته شدید لای پلو قشقایی را تست کنید.
مواد لازم برای تهیه لای پلو قشقایی
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
برنج ۳ پیمانه
زعفران دم کشیده ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
کشمش ۱ قاشق غذاخوری
گردو ۱/۴ پیمانه
زرشک ۲ قاشق غذاخوری
انار خشک به دلخواه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
دستور پخت لا پلو قشقایی
طرز تهیه لای پلو قشقایی
مرحله اول
ابتدا باید برنج را پاک کنید و خوب بشویید. سپس به همراه کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. گوشت گوسفندی مورد نظر را خرد نمایید. میتوانید از گوشت خردشده خورشتی یا استخواندار به دلخواه استفاده کنید.
مرحله دوم
گوشت گوسفندی را بعد از شستن باید با کمی نمک و زعفران مزهدار کنید. سپس داخل یک تابه کمی روغن بریزید و خوب سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد و طلایی شود و بعد از تابه خارج کنید. پیاز را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید و داخل همان تابه کمی سرخ کنید.
مرحله سوم
سپس گردو خردشده و کشمش خیسخورده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کشمشها پف کنند و گردو از خامی خارج شود. سپس زرشک را اضافه کنید و در انتها گوشت را به همراه ادویهها افزوده و خوب هم بزنید تا مواد با هم یکدست و عطر ادویهها بلند شود.
طرز تهیه لای پلو قشقایی
مرحله چهارم
برنج را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید و بعد کف روی برنج را بگیرید و برنج را کمی دان آبکش کنید. کف قابلمه تهدیگ مناسب قرار دهید و کمی برنج بریزید و مواد گوشتی را لای پلو قرار دهید. شعله پخش کن بگذارید و ۲ ساعت برنج را دم کنید تا کاملا بپزد. اگر میخواهید برای تهیه این برنج به مشکلی بر نخورید، ۸ ترفند برای جلوگیری از شفته شدن برنج را بخوانید.
نکات کلیدی در تهیه لای پلو قشقایی
میتوانید در انتها کمی زرشک و زعفران روی پلو بریزید و سرو کنید.
به دلخواه گوشت را نیمپز کنید و بعد در میان پلو قرار دهید.
از گوشت چرخ کرده یا قلقلی نیز میتوانید استفاده کنید.
حرارت باید خیلی کم باشد تا با بخار برنج گوشت به آرامی بپزد.
در انتها کمی کره روی برنج بریزید.