کد خبر: ۳۲۳۰۹۳
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۱
یک تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه با بیان این که وضعیت فعلی عراق ناشی از اختلافات میان احزاب و جریانات است، گفت: مقتدی صدر تلاش کرد به روش دیگری اقدام کند و آن روش نیز استفاده از حضور مردم در صحنه و راه‌اندازی تظاهرات بود. طبیعتا وقتی که روش قانونی و قانون اساسی مورد توجه قرار نگیرد و استفاده از تظاهرات مد نظر باشد تبعا طرف مقابل نیز از همین روش تظاهرات در مقابل تظاهرات استفاده می کند.
ناطقان: صباح زنگنه در ارزیابی خود از شرایط به وجود آمده در عراق که منجر به درگیری های داخلی شده است، اظهار داشت: شرایط عراق در نتیجه اختلافات احزاب و جریانات است که هر کدام ادعایی دارند و این ادعاها نیز بیش تر از واقعیت نشان داده می شود، در واقع هر کدام خودشان را پیروز نهایی می دانند.

وی تصریح کرد: ابتدای این تحولات از آن جایی شروع شد که در انتخابات اخیر هیچ کدام از جریانات و احزاب نتوانستند کرسی های بالایی را به دست آورند که بتوانند به طور مستقل دولت تشکیل دهند. آنچه گروه ها و احزاب به دست آوردند 70 کرسی یا نصف به علاوه یک پارلمان بوده که راه زیادی دارد. این بود که  جریان صدر سراغ احزاب شیعه نرفت .

این کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین بیان کرد:  در واقع جریان شیعه به سراغ بخشی از اهل سنت رفت تا دولت تشکیل دهد و معنی چنین اقدامی این است که نخست وزیری که حق جمعیت اکثریت عراق یعنی شیعیان است نباید توسط سایر مولفه های اجتماعی تعیین و معرفی شود.

زنگنه یادآور شد: براساس قانون اساسی این کشور، انتخاب و معرفی رییس جمهور در اختیار کردها تعریف شده و کردها دو حزب اصلی دارند نه شیعیان و نه اهل سنت در انتخاب رئیس جمهور نقشی ندارند، باید صبر کنند یا در پارلمان نظر خودشان را اعلام کنند، همچنین در مورد انتخاب رئیس پارلمان طبق عرف جاری در عراق در اختیار احزاب اهل سنت قرار دارد و شیعیان و کردها دخالتی نمی کنند.

وی با تاکید بر این که اقدام مقتدی صدر نوعی شکستن این قاعده است، گفت: مقتدی صدر تلاش کرد به روش دیگری اقدام کند و آن روش نیز استفاده از حضور مردم در صحنه و راه اندازی تظاهرات بود. طبیعتا وقتی که روش قانونی و قانون اساسی مورد توجه قرار نگیرد و استفاده از تظاهرات مد نظر باشد تبعا طرف مقابل شیعه نیز از همین روش تظاهرات در مقابل تظاهرات استفاده می کند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: آنچه گفته شد منشا قضایا بود و بعد این مساله به اعتراضات و تظاهرات در سطح جامعه کشیده شد و هواداران مقتدی صدر جمعیتی را به این سمت سوق دادند که مانع تشکیل پارلمان هم شوند.

زنگنه با اشاره به این که روحیه مقتدی صدر نوسانی است از عرصه سیاسی و قدرت کناره گیری می کند و مجددا باز می گردد، گفت: آنچه برای عراق مهم است، این که دولت خدمتگزار تشکیل شود تا بتواند کشور  را اداره کند و اختلافات در پارلمان حل شود.
منبع: ایسنا
برچسب ها: تحولات ، عراق ، منشا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبين ارجمند
لطفا از نوشتن نظرات بصورت فينگليش (حروف لاتين) خودداري كنيد. " ناطق " به دلايل اخلاقي از انتشار نظراتي كه داراي توهين يا افترا به شخصيت هاي حقيقي يا حقوقي باشد معذور است. تلاش ما بر اين است , انتشار نظرات مخاطبين ارجمند در سريعترين زمان ممكن انجام شود , لذا براي نمايش نظراتتان شكيباباشيد.
پربازدید ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین